Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osamělý Kang Sang Man chce skoncovat se životem. Po neúspěšné sebevraždě se probudí v nemocnici a zjistí, že vidí duchy - neustále kouřícího taxikáře, plačící ženu, požitkářského dědu a malého kluka s neukojitelnou chutí na sladké. Doktoři ho považují za blázna. Jediná možnost, jak se duchů zbavit, je splnění jejich přání. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (43)

nash. 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních sebevražedných pokusů jsem se skvěle bavil a od úvodních titulků jsem se nejen skvěle bavil, ale taky byl trochu naměkko, abych nakonec po dvou hodinách pohodové zábavy s blaženým úsměvem na rtech slzel dojetím. Je neskutečné jak nenásilně dokázal Young-Tak Kim propojit odlehčenou rovinu komedie se smutným dramatem a umíráním, jak dokázal vybalancovat jednotlivé nespojité prvky tak, aby nerušily, a v závěru je všechny dokonale propojit, dát všemu smysl, dokonale překvapit pointou a ještě vás tím dohnat k dojatému pláči. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Buď si vybírám jen dobré filmy, nebo Jižní Korea produkuje opravdu velmi dobré filmy na vysoké úrovni. Říkal jsem si to už před nedávnem, že "hodná" Korea je na tom hodně dobře, co se týče výroby dobrých filmů. Musím říct, že i přes své maximální hodnocení mě v několika momentech děj moc nebavil, ale co se stalo na konci... přesně takovéhle zvraty, souvislosti a odkrytí děje miluju. Následující věty raději nečtěte, mohly by poodkrýt děj! Nesnažte se spekupovat dopředu, co jsou ti duchové zač, zda jejich připoutání k hlavní postavě nějak souvisí! Potom si tenhle film vůbec neužijete! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá mierne romanticky ladená komédia. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý vôbec nie je spokojný so svojim životom, vyrástol v sirotčinci a preto nikoho nemá, trpí neustálymi depresiami, nenachádza žiadny zmysel života a tak sa rozhodne so svojim životom skoncovať. Samovražda mu úplne nevyjde, ale kvôli tomu, že bol chvíľu po smrti začne vidieť štyroch duchov, ktorých sa nezbaví, kým im nesplní ich túžby, no postupne si začne uvedomovať, že má konečne dôvod žiť a navyše sa mu zapáči jedna príjemná sestrička. Spracovanie je celkom dobré, ale aj tak väčšinu času nepôsobí úplne najideálnejšie. Prvý dojem sa vydaril, ale zoznámenie s duchmi ma veľmi sklamalo, pôsobí to až tak hlúpo a detsky, miestami dokonca až trochu trápne, ale našťastie netrvá až tak dlho, kým sa to vylepší. Síce sa tu stále nájde niekoľko prvkov, ktoré mi až tak dobre nesedeli, no vynahrazuje to dobrá zápletka a pritom kvalita ide prakticky celý čas len hore, pomáhanie duchom ešte nie je až tak výrazné, myslím, že z tohto sa dalo získať ešte trochu viac, ale chválim celú romantickú líniu, tá mi sedela a našťastie má aj dosť priestoru a páčila sa mi aj tá premena hlavného hrdinu, ktorý konečne nachádza dôvody pre život. A všetko to vyvrcholí perfektnou záverečnou dvadsaťminútovkou, ktorá príde so skvelou pointou, no vydarila sa po všetkých stránkach, funguje aj emocionálne a má pár vynikajúcich momentov. Čo sa týka jednotlivých žánrov, práve žáner komédia je najvýraznejší, no moc mi nesadol. Humoru je tu dosť, ale väčšinou pôsobí jednotvárne a ani ma moc nebavil, hlavne ten prvok s vchádzaním do tela hlavného hrdinu, ktorý sa následne správa podľa nich tu má veľké zastúpenie, no bez toho by som sa s radosťou obišiel. Vydarili sa možno len dve, tri situácie, vyrušenie na sledovačke alebo rozhovor na policajnej stanici. No našťastie film na tomto žánri úplne nestojí, má síce najväčšie zastúpenie, ale samotná zápletka funguje aj bez toho, takže sa na to dá stále pozerať a romantika spolu s drámou sú už kvalitné. Herecké obsadenie je na tom dobre, Cha Tae-Hyun v síce trochu nezvyklej úlohe, aspoň spočiatku, ale bavil ma aj tu, veľmi príjemná Kang Ye-Won v úlohe sestričky a čo sa týka samotných duchov, dali sa podať aj omnoho lepšie, hlavne obaja mužskí predstavitelia, dieťa a žena sú celkom obstojní, ale to platí tiež hlavne spočiatku, potom je to už čím ďalej len lepšie. A tých pár zvyšných postáv je už ideálnych. Réžia a technická stránka sú slušným nadštandardom, tu nemám problém. Keby som mal tento film hodnotiť len ako komédiu, tak by to dopadlo omnoho horšie, pretože tak to moc nevyšlo, ale inak som nadmieru spokojný, zaujímavá zápletka funguje, tých pár zvyšných žánrov tiež a ten záverečnej časti by som dal aj plné hodnotenie. 78% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Zase a opět... Nešťastný kluk s prachbídnými vyhlídkami na nějaké zlepšení se snaží zlikvidovat sám sebe. Bohudík mu to nevyjde a může tak vesele komunikovat s duchy. Téma je skvělé, komický potenciál je výrazný a Cha toho dokáže využívat především ve chvílch, kdy do jeho těla vstoupí jeden z duchů. Bohužel, jak je Korejců zvykem, začne do toho plést romantická linka, která se u mnoha snímků vyznačuje bolavými vzpomínkami a Amazonkou slz. Já jsem si na takové momenty u Korejců zvykl, ale tady mi to opravdu vadí, jelikož téma je opravdu úžasné, avšak zpracování opět sklouzlo do sladkobolného kýče. A jak tady vidím, zoufalí američtí tvůrci se rozhodli i tohle přetočit pro jednoduché americké publikum. V hlavní roli však nebude talentovaný Cha, ale jakýsi předkusák. To bude určitě bomba! 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejci jsou prostě mistři v recyklaci. U Hellou goseuteu vzali hlavní "vidím mrtvé lidi" premisu Šestého smyslu a udělali z toho rodinnou komedii. Docela zábavnou komedii. S troškou té nezbytné romantiky i dramatu, aby v závěru klasicky dorazil obří parní válec s názvem DOJÁK a kompletně vás převálcoval. Místy je to sranda (hrozně mě bavil prostorově výrazný kouřící duch), místy trošku nuda, občas jsem trošku tápal co se to vlastně děje, ale v závěru všechny kousky skládačky zapadly. Dvakrát se o mě pokoušel spánek. Prostě takové pohodové nenáročné koukání. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama