Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Recenze (70)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Olsen na plakátě vypadá, jako kdyby se chystala zvracet, no až takovou reakci si Silent House nezaslouží. Svůj uruguayský předobraz nijak výrazně nedehonestuje (ale ani mu nepřidává). La Casa Muda byla napínavější, strašidelnější a originálnější (inu, byla první), ale na druhou stranu v ní více haprovala logika. Americký remake je oproti originálu racionálnější (hrdinka se opravdu zkouší dostat ven! :-D), jednoznačnější a v závěru doslovnější. A zatímco jednoznačnější rozuzlení jsem uvítal, přílišnou doslovnost beru spíš jako mínus. Celkový dojem z remaku slabší, ale pořád docela dobrý. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE BUDE NAŠE SPECIÁLNÍ TAJEMSTVÍ....“ /// Další domeček, kde to začíná zadrhávat. Vím na co myslíte, že starý baráky prostě dělaj nějaký zvuky, ale tohle Sáře nevysvětlíte …. . Šou jedný slečny. Nesleze z vobrazu a všechno je vsazeno na její mimiku a (snad i) pohlednost. Kamera se jí dívá zhluboka do vočí – jak se bojí, do výstřihu – jako že ještě dejchá, na nohy – jak krásně zdrhá. Celkem to ujde – jo, holka to je fotogenická. Čekám, jestli dokáže zázrak – vopravit taťku, ale vo to tady ani tak nejde. Nejlepší na tom je, že se tvůrci snažej bejt zajímavý, a to až tak, že se začnou předbíhat. Mám co dělat, abych ustál jejich finiš, u kterýho trošilinku mrazí (ale stejně si myslím, že postavy jsou to magoři a Sára píča). Tak vám nevím. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Uruguayskej originál mám v prdeli (jako že jsem ho neviděl…). 2.) Máme doma speciální tajemství (ne, slivovicou u hydrantu neoslníš). 3.) Thx za titule ,,Jemu, tedy Idžorovi“ a ,,Holesinka.M“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se na film Těšil, Trailer nevypadal Špatně A s hodnocením to dopadlo stejně jako La Casa Muda.. Dokoukal jsem to Statečně.. Líbila se mi jedna scéna a to s Fotoaparátem.. Tam jsem pocítil nějakou Atmosféru, ale po 5 minutách Byla Pryč.. Škoda.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uruguajský originál z roku 2010 som nevidel. Hollywoodsky remake prišiel len o rok (!) neskôr. A nie je zlý. Snaží sa v divákovi vyvolať dojem, že je nakrútený v reálnom čase a na jeden záber, ale nie je to pravda a pozorné oko si určite všimne „tie“ scény, v ktorých je to (veľmi nenápadne, treba dodať) strihnuté. A inak? Inak fajn strašidelná báchorka o tom, aké ťažké niekedy môže dostať sa von z jedného blbého baraku. Všetko to sedelo na pleciach Elizabeth Olsen a treba povedať, že to ustála nevýnimočne, ale solídne a so cťou. K tomu dobrá, hustá atmosféra, pár twistov na konci a nepríjemné, mrazivé scény. Škoda, že režiséri tohto tu a rozhodne nie márneho Otvoreného mora prestali nakrúcať horory. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v pohodě remake, i když na originálu ztrácí body hlavně díky absenci momentu překvapení. Kromě toho, že je to v bledě modrém to samé, se nová verze odlišuje v závěrečném, a naprosto zbytečném twistu, který je už několik let pasé. Škoda, ti Amíci zkrátka netolerují nic nevysvětlující, otevřené konce. I tak je to pořád dost poctivý chiller, co dokáže dlouze napínat a v pravém okamžiku vyděsit. A Olsenka kupodivu snesitelná. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná atmosféra i herci, ale neutáhne to ani svou skromnou stopáž. Některé scény jsou natahované do nekonečna, a to zcela bezdůvodně... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kukuricou osýpkaný remake,. ktorý priniesol zhola nič. Nekonečné blúdenie a blúznenie nemalo konca a myslím si, že celkovo by film vyznel lepšie v 80´s. Očividná snaha vyhnúť sa Found F*cku bola zreteľná. Ryža mala dosah aj na scény, čo bolo citeľne poznať.Plagiát, ktorý neupútal snaživú pozornosť ani Mojej Border Kólie, takže drzá 2ka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Iba niečo cez rok trvalo, kým nám Američania pripravili remake kvalitného Uruguayského hororu "La Casa Muda", ktorý sa podobne ako jeho predchodca vyznačuje minimalistickým pojatím, pomalým dejom a tiesnivou atmosférou, hoci rovnakej intenzity a originality už samozrejme nedosahuje. Tvorcovia sa našťastie nevydali cestou úplného kopírovania a tak sa "Silent House" v mnohých úsekoch líši, no pre tých čo videli originál odpadá moment prekvapenia, keďže rozuzlenie ostáva rovnaké. Elizabeth Olsen v hlavnej úlohe podala slušný výkon a mimo rolu navyše prezradila, že hoci sa film snaží tváriť (rovnako ako originál) ako jeden dlhý záber, bol natočený v 12-minútovkách. Celkovo je to síce svetlejšie, farebnejšie, ukecanejšie a komerčnejšie než pôvodná verzia, no potešilo ma, že remake si zachoval podobnú atmosférickosť a hypnotickosť, vďaka čomu sa pozeral veľmi dobre a hodnotím ho rovnako ako "La Casa Muda", i keď ten sa mi páčil o niečo viac. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Slibný námět o zazděném domě bez proudu, kde se z jedné nevinné stavební rekonstrukce stane boj o přežití natočený na jeden zátah, dokáže slušně bavit celou první půlhodinu, ale na celovečerní film to nestačí. Silent house svou realizací příjemně koketuje s [Rec] a utlumené barvy, tma, světlo svíčky nebo záblesky polaroidu tomu přidávají na atmosféře, ale pořád to poměrně silně pokulhává třeba za takovými podobně laděnými The Strangers. PS: Nechápu, proč si Betka vybírá takovéhle role, nejdřív Silent House, pak Martha Marcy May Marlene - pořád čekám na nějakou šlupku s ní, ale tohle je zatím jen samé šplouchání do vody. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Otec s dcérou prichádzajú na starú chatu aby ju pripravili na predaj. Potom ako si rozdelia úlohy odchádza otec na poschodie. Následne počuť buchot a dcéra nachádza svojho otca ležať na zemi od krvi. Niekto, alebo niečo sa nachádza v dome a bez boja dom určite neopustí. Niekoľko ľudí žiadalo remake nemenej "slávnej" uruguajskej verzie La Casa Muda. Myslím, že sa z časti podaril, aj keď mne sa La Casa Muda páčil o niečo viac. Napriek tomu, že si film zachoval základné črty svojho predchodcu, tvorcovia sa zhruba od polky filmu odobrali vlastnou cestou. Toto rozhodnutie hodnotím veľmi pozitívne. Atmosféra sa miestami dala krájať a niektoré lakačky taktiež zabrali. Záver, aj keď sa "z časti" od jedného momentu dal predpovedať, bol "milým" prekvapením. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Oceňuji formu, kterou se režiséři snažili film natočit. Celé to ale připomíná o hodinu přetažené Youtube video, v němž někdo s lacinou kamerou nahání fňukající Elizabeth Olsen po baráku, aby jí dovedl k naprosto debilnímu finále. Atmosféra žádná, napětí na nule, chuť vypnout tento rádoby horor po půl hodině maximální. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Což o to - bát se rozhodně budete. Jestliže ale poslední čtvrthodinka spolehlivě pokazí atmosféru, kterou snímek budoval, je to špatně. Protože i když je pointa nečekaná, neznamená to, že můžeme s jejím odhalením přestat stupňovat napětí, ne? Jestli si tohle pro příště tvůrci uvědomí, rád se vytasím se silnějším hodnocením. Čtyři s odřenýma ušima. P.S. Celé je to natočeno na JEDINÝ ZÁBĚR, což je něco neuvěřitelného. Uvěříte, až to uvidíte. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů poslední doby, které jsem stěží dokoukal. Naprosto neatmosferické s roztřesenou kamerou a mizernými hereckými výkony (dá-li se o nich vůbec mluvit). Představitelka Sáry (proč je proboha v obsahu nějaká Laura, místo Johna Wilson a z domu chata?) děsivě přehrává, a je tak ze škatulky hysterických krav, jaké známe třeba z dětské vyprávěnky Záhada Blair Witch. Autorka scénáře je zřejmě ze stejného ranku. Nebo je snad normální, aby člověk v každé situaci, kdy se bojí, zavíral oči a domníval se, že se mu hrůza vyhne? Ani konečné vysvětlení všech událostí na tom nic nezmění. I s malým rozpočtem se dá natočit skvost. Tohle je ovšem pěkný hnůj. A říkáte remake? Tak originálu se obloukem vyhnu! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem původní film, ani jsem nevěděl, že nějaký je, což zřejmě zvýšilo zážitek a i můj prvotní pohled na film. Líbilo se mně to. Atmosféra byla víc než dobrá, napětí a lekačky na skvělý úrovni. Příběh značně mysteriózní, tak jak to mám rád a se závěrečnou pointou jsem naprosto spokojený. Velmi dobrý horor, ale kdybych viděl originál, určitě bych se na něj díval úplně jinak. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tajemství zatemnělého domu vypluje na povrch až ke konci, což mu samozřejmě neubírá vůbec na kráse. Hlavní hrdinka je příjemná, kamera, která působí jako by se jelo v kuse po celou dobu také snímku pomáhá a děj konec konců taky. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hezký pokus, který ale nad vodou drží jen experimentální forma "na jeden záběr", díky níž jsme nonstop s hrdinkou a nelze moc dopředu odhadnout závěrečný twist, a jako vždy přesvědčivá či chvílemi jen vizuálně bezchybná Elizabeth. Příběh je hrozně nudný a hloupý a finální rozřešení tenhle dojem vlastně nenarovnává, jen k němu podsouvá trochu jiná zdůvodnění. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole, atmosféra fungovala na sto percent. Potulovanie sa postáv po tmavých kútoch v dome, zatiaľ čo neďaleko číha strašidlo zbožňujem a ako bonus je tu aj niekoľko podarených ľakačiek. Film mal preto vynikajúcu duchársku atmosféru, ktorá vydržala celý čas. Ani Olsen nebola na zahodenie, očividne zo sestier pobrala najviac hereckého talentu. Ale keď je niečoho veľa, po čase ma to začne nudiť, nemôžem za to, ja už som taký. Film v podstate nemá žiaden dej (až na konci príde celkom uspokojivé vysvetlenie, ale zas nič tak zvláštne ani mysteriózne), v podstate sa hrdinka celý čas iba motá po dome a pozerá po kútoch, sem-tam sa schová pod stôl. Suma sumárum, vynikajúca atmosféra + slabučký a nudný dej dáva dohromady lepší priemer. 65/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně velké zklamání. Celkem jsem se těšil protože Kentis s Otevřeným mořem vzbudil u mě pozornost, ale asi to byla jen náhoda.Tohle je naprosto nudný remake který nemá totálně nic co nabídnout. je to vykrádačka 100 dalších filmů, naprosto bez gore efektů, bez atmosféry a postavy jsou děsně nesympatické a jejich chování jetotálně tupé, hlavně hlavní herečka je fakt neuvěřitelný dřevo. Těšil jsem se abych byl nakonec zklamán. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže tímhle zaujatej nejsem, čím ale zaujatej bejt musim je fakt, že Elizabeth Olsen ve svém věku působí jako ostřílená dospělá ženská a vystrašenou dceru jsem jí nevěřil už jenom proto, že její taťka vypadal spíš jako její nabíječ....chycht (kdo viděl, ví).Jinak ze začátku to atmosféru mělo sice parádní a místy jsem sebou dobře škubnul, ale asi po 30 minutách jsem si zhruba řekl o co tam de, hlavně už díky dost prohlédnutelnému chování hlavní postavy a přesně o to taky šlo, navíc finále bylo nijaké a nikam pořádně nevedlo.Dal bych i 3*, ale pokud přijdete s tak otřepanou pointou a ani ji pořádně nerozvedete, tak se běžte vycpat.45%. ()

Reklama

Reklama