Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (70)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že k tomuhle filmu jsem se dostal tak, že jsem prohlížel filmografii Elizabeth Olsen, neboť mě upoutala její melancholická a nevyumělkovaná krása v Martha Marcy May Marlene. Jejího půvabu si mužské (a vlastně třeba i ženské) oko dosytosti užije i zde, protože kamera skoro nikoho jiného nezabírá. Film samotný se přes hodinu jeví jako strašlivá pitomost, ve které je napětí dosahováno pomocí nepochopitelného a iracionálního jednání postav, téměř neustálým šerem či tmou a "moderní" ruční kamerou. Dlouho ani nevíme, zda se jedná o žánr horrorový ("nadpřirozený") nebo thrillerový ("přirozený"). Zprvu to vypadá na to první, pak zase na to druhé... pak zase... A pak přijde (aspoň pro mě) hodně překvapivé finále, nechal jsem se nachytat na švestkách, a to jsem podobných zápletek viděl nejméně šest... Ale nechci spoilerovat. Koukněte se sami, díky tomu konci solidní tři hvězdy. A až teď zjišťuju, že je to remake. Jdu hned shánět originál... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Olsen na plakátě vypadá, jako kdyby se chystala zvracet, no až takovou reakci si Silent House nezaslouží. Svůj uruguayský předobraz nijak výrazně nedehonestuje (ale ani mu nepřidává). La Casa Muda byla napínavější, strašidelnější a originálnější (inu, byla první), ale na druhou stranu v ní více haprovala logika. Americký remake je oproti originálu racionálnější (hrdinka se opravdu zkouší dostat ven! :-D), jednoznačnější a v závěru doslovnější. A zatímco jednoznačnější rozuzlení jsem uvítal, přílišnou doslovnost beru spíš jako mínus. Celkový dojem z remaku slabší, ale pořád docela dobrý. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v pohodě remake, i když na originálu ztrácí body hlavně díky absenci momentu překvapení. Kromě toho, že je to v bledě modrém to samé, se nová verze odlišuje v závěrečném, a naprosto zbytečném twistu, který je už několik let pasé. Škoda, ti Amíci zkrátka netolerují nic nevysvětlující, otevřené konce. I tak je to pořád dost poctivý chiller, co dokáže dlouze napínat a v pravém okamžiku vyděsit. A Olsenka kupodivu snesitelná. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost o jednom až moc tichém domě, nějaké výhrady by se našly.. dobře, tak zmiňme třeba zvukové projevy hlavní hrdinky "sweetie", na to jsem byla až mírně alergická (to já být v její kůži, tak mi maximálně cvakají zuby hrůzou), ale nehledejme hnidy, krom této věci tu všechno fungovalo jak má- tma, světlo svítilny, zabarikádovaný dům, sklep, a postupné vyloupnutí pointy.. Někdo by mohl namítat, že se tam první polovinu filmu nic neděje, ale.. ono se děje- atmosféra, která vám postupně postaví chloupky v zátylku, pusťte si to ještě jednou, jestli jste to nepochopili ;-). ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kukuricou osýpkaný remake,. ktorý priniesol zhola nič. Nekonečné blúdenie a blúznenie nemalo konca a myslím si, že celkovo by film vyznel lepšie v 80´s. Očividná snaha vyhnúť sa Found F*cku bola zreteľná. Ryža mala dosah aj na scény, čo bolo citeľne poznať.Plagiát, ktorý neupútal snaživú pozornosť ani Mojej Border Kólie, takže drzá 2ka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Okolo 58. minúty sa Johnovi (Adam Trese) podvihne košeľa a my si môžeme všimnúť káble od jeho mikrofónu. (ShortyIC)
  • Autori mali ambície napodobiť pôvodnú verziu a natočiť film bez jediného strihu. Nakoniec sa točili 10-minútové segmenty, ktoré sa potom editovali. (misterz)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se údajně odehrály ve 40. letech 20. století v Uruguayské vesnici. (McMastamind)

Reklama

Reklama