Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (70)

Botič 

všechny recenze uživatele

Slibný námět o zazděném domě bez proudu, kde se z jedné nevinné stavební rekonstrukce stane boj o přežití natočený na jeden zátah, dokáže slušně bavit celou první půlhodinu, ale na celovečerní film to nestačí. Silent house svou realizací příjemně koketuje s [Rec] a utlumené barvy, tma, světlo svíčky nebo záblesky polaroidu tomu přidávají na atmosféře, ale pořád to poměrně silně pokulhává třeba za takovými podobně laděnými The Strangers. PS: Nechápu, proč si Betka vybírá takovéhle role, nejdřív Silent House, pak Martha Marcy May Marlene - pořád čekám na nějakou šlupku s ní, ale tohle je zatím jen samé šplouchání do vody. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Iba niečo cez rok trvalo, kým nám Američania pripravili remake kvalitného Uruguayského hororu "La Casa Muda", ktorý sa podobne ako jeho predchodca vyznačuje minimalistickým pojatím, pomalým dejom a tiesnivou atmosférou, hoci rovnakej intenzity a originality už samozrejme nedosahuje. Tvorcovia sa našťastie nevydali cestou úplného kopírovania a tak sa "Silent House" v mnohých úsekoch líši, no pre tých čo videli originál odpadá moment prekvapenia, keďže rozuzlenie ostáva rovnaké. Elizabeth Olsen v hlavnej úlohe podala slušný výkon a mimo rolu navyše prezradila, že hoci sa film snaží tváriť (rovnako ako originál) ako jeden dlhý záber, bol natočený v 12-minútovkách. Celkovo je to síce svetlejšie, farebnejšie, ukecanejšie a komerčnejšie než pôvodná verzia, no potešilo ma, že remake si zachoval podobnú atmosférickosť a hypnotickosť, vďaka čomu sa pozeral veľmi dobre a hodnotím ho rovnako ako "La Casa Muda", i keď ten sa mi páčil o niečo viac. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kukuricou osýpkaný remake,. ktorý priniesol zhola nič. Nekonečné blúdenie a blúznenie nemalo konca a myslím si, že celkovo by film vyznel lepšie v 80´s. Očividná snaha vyhnúť sa Found F*cku bola zreteľná. Ryža mala dosah aj na scény, čo bolo citeľne poznať.Plagiát, ktorý neupútal snaživú pozornosť ani Mojej Border Kólie, takže drzá 2ka. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů poslední doby, které jsem stěží dokoukal. Naprosto neatmosferické s roztřesenou kamerou a mizernými hereckými výkony (dá-li se o nich vůbec mluvit). Představitelka Sáry (proč je proboha v obsahu nějaká Laura, místo Johna Wilson a z domu chata?) děsivě přehrává, a je tak ze škatulky hysterických krav, jaké známe třeba z dětské vyprávěnky Záhada Blair Witch. Autorka scénáře je zřejmě ze stejného ranku. Nebo je snad normální, aby člověk v každé situaci, kdy se bojí, zavíral oči a domníval se, že se mu hrůza vyhne? Ani konečné vysvětlení všech událostí na tom nic nezmění. I s malým rozpočtem se dá natočit skvost. Tohle je ovšem pěkný hnůj. A říkáte remake? Tak originálu se obloukem vyhnu! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Muhaha, tak takhle teda jó! :) Znáte z hororových filmů takové ty scény, kdy hlavní hrdin(k)a kouká zpoza rohu, anebo se schovává, zatímco někde okolo šmejdí vrah/duch/anyone? Tak v Silent House právě tyto scény zabírají z 80-ti minutový stopáže cirka hodinu... Nebojíte se tmy? Budete! :) Smekám před pánem kameramanem, výborný nápad, kdy vám přijde, jako kdybyste to všechno prožívali s Larou (btw výtečná mladá Olsenka, která strčí do kapsy své starší ségry nejen co do krásy, ale hlavně co do hereckého talentu, ty její vystreslý ksichty jsem jí fakt věřil), dýchali jí za krk a ani vy netušili, jestli vám někdo nečumí na záda. Též potěší absence jakéhokoliv soundtracku, což jen přidává na autentičnosti. Závěrečné rozuzlení nikterak neshazuje celkově výborný pocit z tohoto vlastně malého a docela originálního (originálního pojetím, nikoliv zápletkou) filmu, čtyři hvězdy jak vyšitý. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Okolo 58. minúty sa Johnovi (Adam Trese) podvihne košeľa a my si môžeme všimnúť káble od jeho mikrofónu. (ShortyIC)
  • Autori mali ambície napodobiť pôvodnú verziu a natočiť film bez jediného strihu. Nakoniec sa točili 10-minútové segmenty, ktoré sa potom editovali. (misterz)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se údajně odehrály ve 40. letech 20. století v Uruguayské vesnici. (McMastamind)

Reklama

Reklama