Reklama

Reklama

Recenze (8)

Hyger 

všechny recenze uživatele

Byl to zvláštní pocit, když jsem se se školou účastnil tohoto představení v novojičínském Beskydském divadle a musel pozorovat, jak Jan Potměšil slovy "Mohli byste držet hubu" umírňuje bandu hlasitě se bavících primitivů v zadních řadách. Za to má mé uznání, stejně jako za skvělý výkon. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Růže pro Algernon jsem dříve četl a pak teprve viděl ve filmovém zpracování a nakonec jako divadelní představení. Všechna tři zpracování jednoho tématu jsou dokladem toho, že ta největší dobrodružství může člověk zažít i sám v sobě... Krásný, místy radostný, místy smutný příběh, naplněný nadějí v lepší budoucnost i návratem do "blahoslavennosti chudých duchem". Hodnota člověka a jeho života není daná společností, ale jeho vnitřním pocitem. Jako bych od té doby s růží v rukou hledal, kde leží Algernon... ()

Valkyria 

všechny recenze uživatele

Knížka je dokonalá... A divadelní představení s Janem Potměšilem je prostě bezeslov! Dojemné... úžasné... 100% ()

tutulinka 

všechny recenze uživatele

Keby som to mala hodnotiť z pohľadu predlohy, dala by som 5*, keby z pohľadu spracovania, tak 3*. Hlavná postava mi príliš nesadla, ale asi skôr preto, že keď som tú knihu čítala, tvorila sa mi v hlave úplne iná predstava, než som potom videla na javisku. Zvalím teda celkový dojem horší než očakávania na seba a nechám za 4. ()

heraklas 

všechny recenze uživatele

mě osobně to velice dojalo. Když představení končilo, všichni vstávali a tleskali. To vypovídá o všem. Velice pěkné herecké výkony. Mám kamaráda s mentální retardací a chová se velice podobně - opravdu dobrý herecký výkon ()

Sekyra 

všechny recenze uživatele

Na tomhle představení jsem byla v Brně před pár lety v Divadle Bolka Polívky. I již v tak malém divadle nás bylo pět a půl, ale po skončení celé divadlo asi 15 minut stálo a horlivě tleskalo. Za takový potlesk by se nemuseli stydět herci v Národním divadle. Myslím, že to mluví za vše. ()

Zafio 

všechny recenze uživatele

Skutečně nerozumím zdejšímu hodnocení. Je to snad davová psychóza? Potměšil afektovaně přehrává (ano, ano, křičí, směje se, potí se a dává do toho „srdíčko“ i emoce a jde to na nervy), ostatní pro změnu nehrají vůbec, pointa příběhu je po prvních minutách předvídatelná a kam naše oko v divadle dohlédlo, diváci prokazatelně klimbali. To jim však nebránilo v tom, aby po skončení jako jeden muž povstali a 10min ve stoje tleskali. Čemu a proč, když představení prospali??? Nemyslím si, že jsem úplný ignorant, do divadla chodím rád, ale tohle bylo prostě nudné a špatné a je třeba zdejší rating trochu snížit. 2* dávám jen proto, že divadelní záznam mohl být krapet lepší a nechci příliš křivdit. ()

Reklama

Reklama