Reklama

Reklama

Poirot řídí Orient expres

(TV film)
  • Velká Británie David Suchet on the Orient Express
Velká Británie, 2010, 45 min

Režie:

Chris Malone

Hudba:

Nainita Desai

Hrají:

David Suchet

Představitel slavného detektiva v neméně slavném vlaku dojede až do Prahy! Ne, nejde o nějakou „zapomenutou" epizodu legendárního britského detektivního seriálu. Dnes budeme cestovat v současnosti, doopravdy a s hmatatelným člověkem, nikoli s literární postavou. S Poirotem Agathy Christie má však dnešní film hodně společného. Pojedeme totiž slovutným Orient expresem, vlakem, který léta své největší světové slávy zažíval v první polovině minulého století a který ve své detektivce Agatha Christie proslavila, a průvodcem nám bude muž, který Hercula Poirota ve zmíněném seriálu nezapomenutelným způsobem ztvárnil – David Suchet. Vydejme se s ním na cestu unikátní vlakovou soupravou, která dnes opět v plné kráse brázdí Evropu a do níž pasažéři nastupují nikoli s touhou po luxusu, ale s nostalgií. Davidu Suchetovi se během jízdy dostane mnohých poct, ale jednu chvíli by mu záviděl každý malý kluk – to když mu strojvůdce na chvíli svěří řízení. Není také bez zajímavosti, že vlak i dokument končí v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

progression 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně povedený dokument. Hercule Poirot (tentokrát bez knírku) nás nesmírně zajímavou, poutavou i vtipnou formou provádí celou historií i všemi možnými zajímavostmi, které se týkají legendárního Orient expresu. Dozvíme se toho opravdu mnoho a dostaneme se i přímo do "zákulisí -zázemí" tohoto historického maxivlaku, kam má "Poirot" díky své nadnárodní popularitě samozřejmě přístup. Spousta zajímavých záběrů z cesty po legendární trase a jednotlivých zastávkách ukazuje jak ohromnou popularitu historický expres samozřejmě i díky nejnovějšímu Poirotovi stále má. Vražda se samozřejmě žádná nekonala a expres úspěšně dorazil kolem Vyšehradu až do krásné Prahy a to přímo na smíchovské nádraží, což je tedy dost "vtipná a působivá" zápletka. To se asi nakonec střihač i režisér museli při "sestřihávání finále" i filtraci méně důstojných záběrů a zátiší docela dost zapotit... Jen jestli původní stopáž nebyla šedesátiminutová a nějaká vražda nehrozila tam :-) ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Výtečný snímek o Orient expresu, v němž jsem se dozvěděl spoustu věcí, například že vlak je dlouhý 400 metrů. V dokumentu jsou využity dobové i spoučasné záběry. Zaměstnanci nám řeknou, jak to ve vlaku chodí, a někteří se s námi podělí o své zážitky. Též se dozvíme, co vedlo Agathu Christie k napsání knihy s názvem Vražda v Orient expresu. David Suchet jako skvělý vypravěč a také velmi vtipný a přijemný člověk. Jo, a dozvěděl jsem se, že představitel Hercule Poirota se považuje experta na vázání motýlků :-)) Výborný dabing. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Herec s nejlaskavějšíma očima prý v dětství chtěl být strojvůdcem a láska k vlakům mu vydržela až dodnes. V tomto milém dokumentu můžeme cestovat víc jak 3000 km tímto „palácem na kolech“ a užít si jeho kultivované společnosti – tentokrát ovšem bez knírku a mordů. :) Představitel nejskromnějšího detektiva všech dob nadšeně fotí, směje se, glosuje, zasvěceně se probírá historií, a září štěstím, když může nejslavnější vlak na světě chvíli řídit. Jedna z nejhezčích hodin, které jsem kdy s Poirotem strávila. A navíc skončila v Praze. :) ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Hercula Poirota a tenhle dokument se mi moc líbil. Nejenže je David Suchet představitel Poirota, je i charismatický herec,který má cit pro hraní a je to příjemný člověk. Pěkný dokument nás provede Evropou a uvidíme krásnou krajinu, připomenutí starých časů i představení slavného Orient Expresu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument. Suchet je prostě pán a je geniální i jako obyčejný průvodce tímto dokumentem, navíc v dabingu Jaroslava Meduny:-). Bylo nádherný sledovat, jak si ho tam všichni strašně vážej, Suchet házel jednu hlášku za druhou, našel si spoustu přátel ale vůbec nejlepší, bylo vidět ten jeho výraz, když mu řekli, že může řídit. První polovina bezvadná, ta druhá sice taky, ale už to bylo takové strašně zkratkovité, delší stopáž by tomu tedy sedla. A záběr Vyšehradu, jaký štěstí... Kdybych to věděl, tak si osobně jedu do Prahy pro podpis... Ten dokument má strašně příjemnou atmosféru, vlak zase strašně kouzelnou atmosféru, Suchet tam pořád mluví o Poirotovi a podívá se snad úplně všude, do koupelen, do kuchyně... Ten vlak je úžasný, každé místo je využité, nedivím se, že to Agathu tak nadchlo, mě totiž taky... Boží, ale bez Sucheta (konečně jsem zjistil, jak se to vyslovuje) by to ale asi nebylo ono... Takhle za plný počet. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama