Reklama

Reklama

Pro dva bratry ze Sao Paula – patnáctiletého Mana a o dva roky staršího Pedra - se zdá být vše v pohodě, oba vedou spokojený zábavný život. Alespoň do té doby, než v krátké době zjistí, že se jejich rodiče budou rozvádět a že je jejich otec gay a má nového přítele. Pedrova dívka si chce dát ve vztahu na chvíli pauzu a kolem začíná slídit školní drbna a hrozí, že o všem napíše na svém blogu. Mano se musí poprat s několika výzvami – zdá se být ve škole oblíbený, čeká ho první sex, musí se vyrovnat se situací v rodině i s láskou. A hlavně musí najít sám sebe. (Cinemax)

(více)

Recenze (8)

kolodej1 

všechny recenze uživatele

takový nenápadný film, který mě mile překvapil. Je natočen moderním, jakoby evropským stylem, což vnímám jako plus, protože některé manýry jihoamerické filmařské školy jsou pro mě dost nestravitelné. Pěkným způsobem jsou zde vylíčeny vztahy ve škole i milostné tápání, tak typické pro náctileté. Působí to nenuceně a přirozeně. Snímek si udržuje dobrou atmosféru a nenudí, naopak s přibývajícím časem baví čím dál víc. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S tímhle snímkem jsem ztratil své brazilské filmové panictví. A ani v tomhle případě svý ztráty rozhodně nelituju. Film má v sobě prvky dramatu, komedie i romantiky, ale všechno působí přirozeně a z filmu jde pohodová atmosféra. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a upřímný film z brazilské společnosti, který je místy komedií nebo dramatem. To je totiž tak, když se občas někdo v rodině zblázní a je potřeba najít někoho, kdo se tomu bude snažit porozumět. Shodou okolností to vždycky bývá ten nejmladší, tady Manu, který má nejvíc rozumu a ještě není poznamenanej životem. Po shlédnutí tohoto filmu teda musím říct, že už asi je, pořád ale z toho vyšel docela v pohodě. Nejlepší je, jak ti mladí kluci na začátku filmu jdou do toho eskort servisu. Fakt to takhle v Brazílii chodí, že patnáctiletý kluky nechají zaplatit služby v bordelu? ()

venus 

všechny recenze uživatele

Film jsem lehce nadhodnotila, a to právě proto, že je velmi těžké zpracovat tolik námětů tak, aby to nevyznělo povrchně či trapně. Laís Bodanzky v širokém úhlu zabírá problémový svět dospívajících bez jakýchkoli mělkých míst či hluchých momentů. Musím říct, že dílko bylo po této stránce opravdu vyrovnané, dětské role výborné, kamera na brazilské poměry neobvykle profesionální a celkový dojem velmi pozitivní. Scéna s vejci je skvělá! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Obraz školy jako věrného odrazu machistické nesnášenlivé společnosti se tu podařil na výbornou navzdory optimistickému poněkud americkému konci. Charismatický Francesco Miguez (mladší bratr Mano, hlavní postava) a 20letý Filipe Galvao zvaný Fiuk (jeho bratr Pedro) spolu s hudební skupinou BID stojí za zmínku. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bol to naozaj dobre spravený kúsok, v ktorom sa riešilo ľúbi ma, neľúbi ma, sex, rodičia, muzika a proste všetko až sa mi to prejedlo a mám ten dojem, že by bolo vhodné zmeniť dejovú paradigmu a posunúť sa od reálneho popisu života a ponúknuť teenagerom alternatívu: napr. vstup do kláštora, sex po svadbe, či vybudovanie lepších vzťahov so starými rodičmi, ktorým človek môže venovať svoj čas. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Přirozený, i když chvílemi trochu rozkolísaný film o dospívání. Bylo tam od všeho trochu a zase jednou jsem si ve filmu přál, aby to dopadlo tak nějak romanticky. A povedlo se to. ()

Reklama

Reklama