Reklama

Reklama

Dhobi Ghat

  • Indie धोबी घाट (více)

Obsahy(1)

Malíř Arun (Aamir Khan) a Shai (Monica Dogra), dívka z bohaté rodiny, která se právě vrátila z USA do Bombaje, spolu stráví jedinou noc a ráno se rozejdou. Uzavřený Arun najde v bytě, do nějž se přestěhoval, videodopisy, které předchozí obyvatelka bytu nahrávala pro svého bratra. Osud neznámé ženy ho zaujme, inspiruje k malování a svým způsobem i pohltí. Shai se seznámí s Munnou (Prateik Babbar) žijícím ve slumu. Mladík se stane jejím průvodcem po tržištích a chudých bombajských ulicích. (rikitiki)

(více)

Recenze (12)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jen tak dál pokračujte, byla jsem mile překvapená a i konec byl skutečně parádní, žádné klišé, tanečky a patos. Tleskám ! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj keď niekto môže namietať, že jednotlivé príbehy vyšumia do stratena, aj tak film vo mne zanechal úžasné pocity. Skvelá prehliadka Bombaja a zaujímavé fotky života v ňom, očarujúca hudba, Munno ktorý bol tak veľmi zaľúbený, neobvykle vážny Aamir v roli Aruna ... podľa mňa netypická India. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek o smutku a míjení se v rušné indické metropoli má hodně rysů nezávislého filmu - ruční kamera, bezeslovné záběry, detaily, nepřikrášlenou nahotu slumových uliček, stavenišť a nejednoznačné vyznění. Jakoby oba hlavní hrdinové, kteří ale společně stráví minimum filmového času, dokázali žít jen prostřednictvím odrazů. Malíř pomocí náhodně nalezených videodopisů neznámé ženy, dívka skrze fotografie a jakýsi amatérský etnografický průzkum, při kterém si zvolí za průvodce mladíka z nejnižších vrstev, aniž by jí napadlo, jaké city to v něm může vyvolat. ____ Film dokáže přesně navodit pocit opuštěnosti a uzavřenosti, ale zbytečně nadužívá nedějové scény. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mumbai aj s Dhobi Ghatom som navštívil začiatkom roka - o to väčší zážitok boli pre mňa tieto scenérie rušného veľkomesta na pozadí tohto zaujímavého príbehu popretkávaného až nevídanou nádielkou platonickej lásky. Jednoznačne najcharizmatickejšou postavou bol pre mňa Munna - taký nedocenený dobrák plný túžob, a po spoznaní sympatickej Shai, aj plný lásky - žiaľ, platonickej (ale tak to bohužiaľ býva). Ale celkovo mal tento film parádnu atmosféru, to treba uznať. O každej z týchto štyroch postáv (Arun, Shai, Munna a Yasmin) by sa dal kľudne natočiť aj samostatný film - alebo sa ešte viac ponoriť do tejto vytvorenej fúzie - rozhodne by ešte bolo o čom... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobre som naozaj nič lepšie nevidela, nádherný film, realita Bombaya, zaujímavý námet viacerých príbehov voľne sa prelínajúcich a postáv navzájom sa ovplyvňujúcich v krehkých vzťahoch, ktoré sa medzi mini vytvorili. Nádherné zbery skutočnej reality mesta. Som nadšená, Aamir sa mi tu veľmi páčil, rola mu sadla, skvelé.... Praitek je zaujímavý typ herca, mala som pocit, akoby ani nehral, akoby to vychádzalo z neho...a Monica Dogra, super, v prvom okamihu som mala pocit, že vidím Anushku Sharmu, ale na prvý okamih.... Jedným slovom skvelý film, nadšenie z neho ma tak skoro neopustí ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Všetok ten prach, špinu a kyslý krysí zápach (súčasne jedného z najmodernejších a najprosperujúcejších miest sveta!) som skoro cítil na jazyku. Lowcost art bolly... zaujímavý nápad a podľa mňa hodne vydarený napriek tomu, že si nie som úplne istý, či som ho dokázal plne pochopiť a absorbovať. Ale zakaždým, keď sa tam ukázal Aamir, som sa viezol. Je to až neskutočné koľko charizmy sa dá vtesnať do podobou indického Mr.Beana. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Sympaticky civilní snímek z Indie volně proplétá osudy čtyř postav, které se potkávají i míjejí, tak jak to občas bývá... Hlavní pozornost na sebe ale stejně strhává proměnlivá krása Bombaje a jejich obyčejných obyvatel. Nic pro milovníky Bollywoodu! ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tak nadšený z tohoto filmu jako většina uživatelů nejsem. Byla to někdy opravdu velká nuda. Ani ono ztvárnění pravé tváře indického velkoměsta mi nepřišlo nijak zázračné, že bych z toho až cítil, že tam přímo jsem. Prostě mě to nevtáhlo a opět zopakuji, nudilo. Dlouho jsem uvažoval o třech hvězdách a několikrát jsem si přál, aby ten film byl už za mnou. Nakonec jsem přidal hvězdu za dobré herecké obsazení. Aamir je jasná klasika, takže upozorním hlavně na výkon, který předvedl Prateik Baddar a Monica Dogra, kteří byli opravdu silní, sympatičtí a parádně film oživili. Souhlasím, že toto zpracování je prostě jiné a zajímavé, což je příjemné obohacení a určitě ho stojí za to vidět. K některým filmům se rád vracím stále a stále. Pak jsou filmy, které po jednom shlédnutí už vidět nemusím, a to je přesně tento případ. Navíc je v něm cítít celou dobu i takový vnitřní smutek a odcizení. Dávám přednost filmům, které mě naladí a nabíjí pozitivně. Na to ostatní stačí život sám, tak proč se na to koukat ještě ve filmu a vlastně se tím zabývat v jakémkoliv ohledu. Originalitu přiznávám a dávám čtyři hvězdy, však za děj samotný jen tři. Konečný výsledek je tedy slabší než mé prvotní očekávání. ()

Zephyra 

všechny recenze uživatele

Mám radši surovější filmy z indické tvorby. V nich je vidět naplno kouzlo i zmar Indie. V tomhle filmu mě velmi dostaly ty výborné fotografie zachycující místní život obyčejných lidí i sympaťák chudák z Dhobi Ghat. Až budu v Bombaji, určitě se na to místo podívám! Taky bylo zajímavý, jak se vlastně životy všech tak nějak rozešly, na začátku jsem čekala, že to někam směřuje, ale konec překvapil. Pokud oceníte netradičněji pojatý děj, tak se Vám film bude líbit. Pět hvězd za autentický a pocitově silný zážitek. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Oba herci podle mě neztvárňují perfektní postavy, jsou vstupní branou k současné Indii, přetrvávající nerovnosti, ale taky k hlubší psychologii čtyř postav, což ještě dokreslují lidé, kteří je obklopují. Jedna žena je úspěšná dle moderních měřítek, která s poněkud zaslepeným entuziasmem se pouští do nitra ulice velkoměsta, on je samotářský malíř s rostoucím mezinárodním významem. Sekundují jim upřímná žena z vesnice, která si právě plní svůj velkoměstský sen, a mladík, který od mala tvrdě pracuje, jeho pohled na svět však zůstává překvapivě naivní... Krásně zvolené a zahrané, stylem filmu vzbuzují otázku, kam je všechny život zavede? ()

BarGoldstein odpad!

všechny recenze uživatele

Tupá manýristická sračka o věčně nasranym rozmazávači hoven a barev po plátně, nadržený americký nanynce, která přijela vyprázdnit něco indických koulí a kokotismem stiženém pradlákovi. ()

Reklama

Reklama