Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (162)

iamek 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadil, ale film zklamal. Upřímně jsem měl obrovský problém, to dokoukat do konce. Na druhou stranu jsem rád za každý nezávislý film v každém filmovém žánru. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé a sakramentsky sympatické. Lenže nie je tu tak dobre vykreslená hĺbka vzťahu ako napr. pri TAKE THIS WALTZ. Obyčajný a reálne pôsobiaci romantický film sa podraí len raz za čas. Naposley to vyšlo pri ONCE, Zamilovani sú oproti tomuto filmu mierne pozadu... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chytrá, sympaticky zahraná, ale jinak nevýrazná romantika, která se po celou dobu pohybuje po hodně malých krůčcích a nepřinese nic, čím by jiné žánrovky předčila. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o dvojici, ktorá by spolu vlastne ani byť nemala, ktorá musí prekonávať obrovské prekážky, no napriek robí všetko pre to, aby spolu boli. Hoci aj na úkor šťastia, nie je to paradoxné? Niekedy mi trochu vadil mätúci strih, ktorý spôsobuje, že človek sa až stráca v tom, kto je s kým a či teraz sú spolu alebo už bez seba. Možno aj preto mi ten pocit šialenej lásky nejako unikol. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příjemný vztahový film. Komorní záležitost o vývoji jedné lásky na dálku. Toníka je věčná škoda. Bavil mě v každém záběru, jeho civilní herectví bylo přirozené, silné, přičemž typ kluka, který zas až tak výrazný nebyl a o to víc mě zaujal. S Felicity vytvořili jiskřivý pár. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Zamilování je očividně film o lásce, ale nečekejte přeslazenou romanci. Jacob a Anna jsou očividně, no, zamilování, ale občas jsou odtažití a sobečtí nejen vůči v sobě navzájem, ale i ke svým druhým partnerům. Je škoda, že film do větší hloubky neprozkoumal fakt, že během dlouhých let problematické vztahu si Jacob a Anna našli "lidi, kterými jsou, když nejsou spolu". Protože už tak film netrpí žádnou přeslazeností. Nejcitelnější vada filmu je ale v jeho struktuře. Abych citovala klasiku Zdeňka Trošky: "Neser mě, Blaženo, třikrát posíláme oznámení, že se vemete, nevemete..." Dřív než po hodině stopáže vás to pendlování hlavního páru začne unavovat. ()

rikitiki

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, protože jsem viděla jen čtvrt hodinu. Roztěkaná kamera, zámlky, bezdějovost. Tenhle úmorný začátek mi stačil, abych to přesunula na konec, zjistila, že i ten je ztracený a končím s tímto filmem. Možná bych stejný přístup měla uplatňovat častěji. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Nadmíru příjemný, decentním klavírem prokládaný a celkem věrný příběh jedné osudové lásky s velkým O (i L). Vadilo jen trochu křečovitě nafukované základní schéma a ty cavyky kolem víz zrovna na trase VB-USA jsem moc nepobíral. Ale pokud se vycházelo z vlastních zkušeností, tak budiž. Jinak Felicity Jones byla úplně ťuťu a zároveň naprosto přesvědčivá v dramatických scénách - pochvala. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Divný romanťák. Prvních 20 minut bylo jako dvě hodiny, pak se milovali, vzali, rozešli a nakonec zase vzali? Divné. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mě film zaujal. Ale opět jsem měla velké očekávání a začalo mě to nudit už po 10ti minutách. Dějově je to zpracovaný dost divně, hlavně na začátku. Začala jsem uvažovat, že to radši vypnu a pustím si něco jiného. Nakonec jsem se přemohla a film dokoukala. Vůbec bych se nezlobila, kdyby ve filmu bylo víc hudby. Člověk by u toho aspoň tolik neusínal. Dost mi vadila i ta sekaná a amatérská kamera. A výkony herců byly podle mě hodně nepřesvědčivý. Moc jsem jim nevěřila. Smích hlavní herečky Felicity Jones byl hodně trapný a nepřirozený. Ve filmu Holka s prknem se mi líbila víc. Celkově je to film naprosto o ničem. Ale 40% dám. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Myšlienka vôbec nie je zlá - sám som niečo podobné zažíval, takže sa viem vcítiť do pocitov ústrednej dvojice. Ale aj napriek tomu, že Drake Doremus( to meno znie ako nejaká postava z brakového románu) natočil skutočný film bez zbytočnej nadsázky a zveličovania, chýba tomu sakramentsky veľa. A dôvod je vlastne úplne jednoduchý - až tak strašne sa to snaží emócie držať pod kontrolou, že sa odtiaľ vytrácajú. Niekedy je klišé omnoho väčšia záchrana než sa môže javiť. Pretože snaha o umeleckosť vo vzťahovke sa jednoducho nenosí. A možno aj hej, len to nemôže byť ústredný motív so všetkými odbočkami - tým myslím, že to nemôže byť vzťahova na 100% a tu jednoduche je. A na to aby som sa dozvedel, že niečo skrátka nefunguje som to pozerať nemusel. Plus každý trocha skúsený človek vie, že keď je niečo strašne komplikované, je to odsúdené na zánik. Bez rozdielu ako veľmi sa snažíme myslieť si opak. Felicity je ale krásna a Anton tiež. Mám ich rád a oni boli dôvod prečo som si to pozrel. Ďalšie plus filmu bolo že som J.Lo držal viac palce ako v akomkoľvek jej samostatnom filme. Ale tak zase raz za čas nezaškodí zhliadnuť aj takýto film. Len mám postupne pocit, že tá americká Indie škola nemá už veľmi čo ponúknuť. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Realisticky pojatá a herecky i režijně perfektně zvládnutá romantika. Hlavnímu páru nechybí chemie, vztahový průběh působí uvěřitelně a výborný je i lehce náznakový konec. Tématika absurdnosti byrokracie je tu navíc zobrazena dokonale. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Všichni čtyři ústřední hrdinové mi jsou nesympatičtí - jak vzhledově, tak svým neracionálním a absurdním chováním. "Kašlu na vízum, kašlu na monogamii, kašlu na vhodnou chvíli na žádost o ruku, kašlu na to, že jsi ženatý" mě neskutečně vytáčelo. Čas plyne, děj se stává plytkým a nepřijde žádný zvrat. Zaujala mě snad jen hudba a prvních dvacet minut filmu. Filmy o sladkobolné lásce na dálku, která všechny (diváky) drásá, mě neberou. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Říká se, že znovu do stejné řeky nevkročíš. Autoři tohoto snímku to udělali dokonce víckrát a bohužel tím utrpěl celý film. První polovina super, ale druhá se vleče a když potřetí vidíte tu samou scénu, tak se vám chce začít brečet. Škoda, mělo to našlápnuto dobrým směrem, herci i hudba super, jen ten příběh pokulhává. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Můj milý Antone...kam jsi to sakra zase lezl? Proč se snaží lidi co neumí točit filmy tohoto rázu o nějaký zázrak? Doslova "hvězdné obsazení" do dalších rolí mě nechávalo chladnou kromě mých občasných výkřiků: "Ale proč proboha????" a pak "Ty jsi hloupá!" a na konci "Já to NECHÁPU!"...Takže asi tak. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Začněme tím nejokatějším: Felicity Jones je úžasná <3 Scénář je chytrej, ale ne chytrej ve smyslu, že vyžaduje chytrýho diváka, spíš naplňuje zcela filmovou příručku pro storytelling a vůbec schéma příběhu. Režie je citlivá s důrazem na perfektní herectví a silný improv mezi oběma hlavními herci. Kamera se mi zdála naprosto otravná - laciný handycam, laciné úhly, které mají navnadit dojem, že divák je na místě s herci, a tak v dialogu často půl ksichtu jednoho herce zakrývá nějaký sloup nebo něco, a při střihu na druhého herce se to opakuje. Střih je obecně prostý a bez nápadu. Hudba je v klavírních variacích pro moje ucho perfektní k daný atmosféře a scénáři. Tempo je přesně akorát, ačkoliv chybí můstky mezi jednotlivými obdobími (a přitom Doremus neváhal jednou použít zrychlovačku a jednou koláž ranních postelových pozic, což mi tedy nahrává na smeč s dotazem, proč podobné nápady neměl i u dalších časových skoků). No a pointa je podle mě skvělá! Skoro se zdá, že to není ani happyend, ale zdání často klame, že jo ;) P.S. Už chápu, proč se mi hudba tak líbila - O'Hallorana si googlím, protože jeho klavírní skladba je podle mě naprosto skvělá! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Extrémně vysoká očekávání nebyla naplněna, protože snímek je sice kouzelnou, nezávislou a minimalistickou sondou do vztahu dvou poměrně sympatických postav, ale bohužel neustálé opakování motivů a ve druhé půlce poměrně zdlouhavé přešlapování na místě má za následek, že tempo a všechny prvotní klady se postupně vytrácejí a povedená poslední scéna už nemůže celkový dojem úplně napravit. Hlubší přesah nulový a je velmi pravděpodobné, že za dva či tři dny nebudete vědět, o čem to vlastně bylo. Možná vyjma banálního zjištění, že za stupidní chyby se v dnešním post-americkém světě, ve kterém si samotné Spojené státy hledají místo a svou domnělou nadřazenost si dokazují alespoň skrze dogmatické dodržovaní zkostnatělých norem a pravidel, často platí krutá daň - hlavně pokud porušíte normy ve Spojených státech. 5/10! ()

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama