Reklama

Reklama

Milostný příběh může být natolik emotivní, že divákům způsobí hluboký osobní prožitek. Snímek Zamilovaní z dílny režiséra Drakea Doremuse krásně ukazuje, jak je první skutečná láska vzrušující, blažená a zároveň zničující. Když se britská studentka univerzity v Los Angeles Anna (Felicity Jonesová) zamiluje do svého amerického spolužáka Jacoba (Anton Yelchin), vrhnou se ti dva do vášnivého a život měnícího vztahu. Jenže brzy budou rozděleni, protože Anna poruší podmínky pro udělení víza. Film Zamilovaní zkoumá, jak dvojice čelí opravdové zkoušce, když má být každý z nich sám a přitom zůstat spolu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (162)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Mal som krásny komentár k tomuto nezabudnuteľnému filmu. Ale z nepochopiteľných príčin sa mi zmazal a nedokážem to znova napísať tak od srdca. Ako to bolo pár minút po vzhliadnutí tohto snímku. Na teraz hádam stačí, ak napíšem, že je pre mňa najlepší vo svojej kategórii za rok ´11. Má aj na 6* za skvelú kameru, spracovanie a kruto realistický záver odhaľujúci silu ľudskej mysle a hlavne jej spomienok. Zvyšok doplním po opätovnom vzhliadnutí, čo určite nebude trvať dlho................Edit: Dlho mi to netrvalo a k snímku som sa vrátil .Nemohol som to, skrátka vydržať. A to čo mi ušlo pri prvom hodnotení, je kamera. Natočená spôsobom, aký som doteraz nikde nevidel. Nie sú to len brakové prázdne zábery, podporujúce srdcervúcu americkú love-story. Je to, akoby ste stáli pár metrov od hlavných hrdinov a pozorovali ich. Miestami to vôbec nepripomína film, ale skutočný príbeh zachytený skrytou kamerou. A Felicity, Dlho som nevedel prísť na to, čo vo mne evokuje. Bolo to tým, že mi pripomína mladú Kristen Stewart. A už väčšiu pochvalu odo mňa počuť nemôžete. Skrátka, nie je to film, je to umelecké dielo, ktoré sa Vám zdá krajšie, pri každom pohľade na neho. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Krásny malý film o veľkých veciach. Je ľahké udržať vzťah na diaľku? Určite nie. Hlavne keď Vám skríži cestu život. Pravda je krutá a bez prikrášlení. To trápenie z pocitu samoty a chlad vo vnútri je z plátna skoro cítiť. Je radosť sledovať tých niekoľko mladých talentovaných hercov, ktorí ešte nie sú skazení tým mlynským kolesom showbusinessu, marketingu a zákazom vyberať si role, ktoré im prídu zaujímavé. Naozaj krása. ()

sin34 

všechny recenze uživatele

Kdo něco podobného zažil, ví přesně "o co jde". Naprosto skvěle podané, velmi se mě to dotklo. Navíc Felicity je naprosto úžasná, dlouho mě nějaká herečka nedostala tak moc svou přirozeností a krásou v jednom. ()

BullittSF 

všechny recenze uživatele

Chtělo to lepší herce,kteří by dokázali zahrát lásku a hodně hodně moc smutných love songů a byl by to dobrý pomalý film. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Trocha ťažkopádne so slimáčim tempom, niekto by povedal nemastné a presladené, aj troška hlúpe, ale v láske sme všetci blázni, tak čo :) Mne sa toto podanie bežných strastí páči ako vyumelkované romantické komédie s dychtivým tempom a témou. Práve ten odstup, vlastný pohľad bez zbytočného dramatizovania dáva filmu na autenticite, je len na tej ktorej osobe, či bude ochotná dať priestor aj prostej veci nad nešedým. ()

Talita1 

všechny recenze uživatele

Zamilovali sa počas štúdia na univerzite. Anne však vypršalo vízum a začína sa vzťah na diaľku. Som prekvapená, že tento film funguje výborne aj napriek malému počtu postáv. Film je vhodný pre ľudí, ktorí majú radi "vzťahovky". ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to jen kvůli Jennifer Lawrence, která se bohužel objeví ai až po hodině To by mi ani tak nevadilo, kdby ten film měl něco jiného, než jen dobře zahrané charaktery a ke konci až nesnesitelnou skoro bych řekl i depresivní nudu. Po dvou dnech si vlastně ani moc z "děje " nepamatuju. Za dobré řemeslo dávám 50%. ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej film, hodně citově propletenej a složitej. Jen mě trošku zaráží ten konec nekonec. Jak to vlastně skončilo?? Vypadalo to, že ne moc dobře, ale kdoví, když zůstali spolu... Docela k zamyšlení. Jen jsem moc nechápala postavu Sam. Já bych Jacobovi na jejím místě nakopala zadek už dávno a ona se k němu ještě vrací. Složité ženské srdce =oD ()

Tess17 

všechny recenze uživatele

Od začátku až téměř do konce mě jímala mírná nostalgie. Že by déja vu?, říkala jsem si. Dobrý filmový zážitek, když jsem slyšela hudbu Dustina O'Hallorana, padala jsem ze židle. K tomu všemu věrohodné podání od obou hlavních herců. Byly okamžiky, kdy jsem si ťukala na čelo a popravdě, přišlo mírné zklamání z poslední scény (retrospektivní romantické vzpomínky a pak jednoduše odkráčí? Co?), ale i přes to všechno (a možná právě proto) to ve mě vyvolalo pocit, že tohle se může stát snad každému. ()

p.hubicka 

všechny recenze uživatele

Film fakt krásný, herci hráli strašně dobře, úplně sem veděla, jak se v tu chvíli cítí... silný film opravdu..jen ten konec mě zklamal.. ()

BaMia 

všechny recenze uživatele

Vraví sa, že človek 2x nevstúpi do tej istej rieky. Pokiaľ je to ale skutočná láska spraví to aj 15x. I za cenu toho, že to možno najšťastnejší koniec nebude mať. ()

Road.Man 

všechny recenze uživatele

Za dojem z filmu 4*, piata za celkový strih. Dalo by sa to pozerať aj 110 minút, ale strih a la šéfkuchár Jiří Babic nadroboučko ukráti film zbytočných klišé, bez ktorých sa zaobíde každý. ()

rebelllka 

všechny recenze uživatele

Pro mě film ,který jen tak málo kde uvidím .Velice neobyčejný film ,který má dobré obsazení hlavně Felicity Jones a také dobrou průvodní hudbu. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Krásne, romanticky natočený anti-romantický film. Príbeh nás vedome presviedča, že láska je len telesná - buď je on a ona fyzicky spolu, alebo s niekým iným - a neprekonáva ani relatívne malé prekážky. Záver je depresívny a naznačuje, že čo bolo - tá iskra ktorá bola - už nie je a nebude. Nie, to rozhodne nebol happy-end. ()

kopretinka 

všechny recenze uživatele

Mnoooo....ale tak jako jo, proč ne. Ale že bych ten film musela vidět ještě jednou? To ne! Film měl v sobě velký potenciál a ačkoliv je romantický, tak si myslím, že mohl být klidně ještě více romantičtější. Byl poměrně předvídatelný, dialogy mi nepřišly nijak zvlášť hluboké ani moc zajímavé a tak nějak si nemůžu pomoci, ale mám dojem, že i herci měli ještě velké rezervy ve svém projevu. Vlastně celý film měl rezervy. Ale tak jako oddychovka po náročném dni v práci - dobrý. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Šlo by i 4 * , je to tak 69,99%. Trochu netypická love story, připomínající trhání kvítku sedmikrásky. Má mě rád, nemá mě rád, má mě ráda, nemá mě ráda .... Po závěrečné scéně ve sprše člověk netuší, co zbude po utržení posledního lístku. Ana - tak trochu nevýrazná  Felicity Jones,  Jacob - předčasně zesnulý Anton Yelchin, Sharon - mladičká Jennifer Lawrence,   to jsou hlavní hvězdy filmu. Pro mě zajímavá  je dvojice Anička a Kuba. Také ji máme v rodině. ()

Související novinky

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

Kristen Stewart si zkusí sci-fi

04.05.2014

Drake Doremus je jeden z mála filmařů, kteří dosáhli uznání již před svými třicátými narozeninami. Režisér, který sklidil velký úspěch na Sundance festivalu s filmem Zamilovaní se i svým následujícím… (více)

Reklama

Reklama