Reklama

Reklama

Poslední dny dinosaurů

(TV film)
  • USA Last Day of the Dinosaurs

Obsahy(1)

Vyhynutí dinosaurů je jedna z největších záhad na Zemi. Kombinace nejnovějších vědeckých poznatků, geologie a paleontologie přispěly k věrohodné rekonstrukci posledních dnů zkázy. (Discovery Channel)

Recenze (13)

lamps 

všechny recenze uživatele

Až na tu dost děsnou animaci docela vydařený dokument. Všechny po sobě jdoucí katastrofy jsou znázorněny velmi zajímavě, svižně a chvílemi i poměrně nekompromisně. Jestli to takhle opravdu proběhlo, tak je mi těch zubatejch potvůrek až trochu líto. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Nejobsáhlejší zpracování dopadu planetky na Zem, které jsem viděl. Ačkoliv se o dinosaury odmalička zajímám, spousta informací byla nových. Opravdu detailní rozbor toho, co střetu předcházelo a hlavně toho, co následovalo. Scénárista se asi inspiroval Shakespearovými tragédiemi, obzvlášť drsná byla scéna, kdy se trojice přeživších dinosaurů, která vyvázla z učiněného pekla, stejně povraždí navzájem. Drsné jsou i mnohé další momenty, zemětřesení láme krky, tlaková vlna strhává kůži a odhaluje maso, spalující žár smaží nebohé dinosaury zaživa... Drama a napětí tomu rozhodně upřít nelze. Hvězdičku strhávám jen za nedokonalou animaci, byť se v rámci dinosauřích dokumentů jedna o nadprůměr. Nedokážu se ale stále přenést přes to, že od dob starého Putování s dinosaury (1999) jsem neviděl jediný přesvědčivé vypadající dokument o dinosaurech i přes veškerý pokrok v technologiích. Potěšil však, stejně jako u Putování, dabing Alfreda Strejčka. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Poučný dokument o světu před několika miliony let. Co způsobí malý kamínek v poměru k zemi, když do ní narazí. Škoda trošku horší animace a chování dinosaurů. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama