Reklama

Reklama

Poslední dny dinosaurů

(TV film)
  • USA Last Day of the Dinosaurs

Obsahy(1)

Vyhynutí dinosaurů je jedna z největších záhad na Zemi. Kombinace nejnovějších vědeckých poznatků, geologie a paleontologie přispěly k věrohodné rekonstrukci posledních dnů zkázy. (Discovery Channel)

Recenze (13)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Poučný dokument o světu před několika miliony let. Co způsobí malý kamínek v poměru k zemi, když do ní narazí. Škoda trošku horší animace a chování dinosaurů. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Až na tu dost děsnou animaci docela vydařený dokument. Všechny po sobě jdoucí katastrofy jsou znázorněny velmi zajímavě, svižně a chvílemi i poměrně nekompromisně. Jestli to takhle opravdu proběhlo, tak je mi těch zubatejch potvůrek až trochu líto. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Pravda, dinosaři mohli býti trošku propracovanější, ale jinak je to výborný dokument, se spoustou nových věcí, o kterých jinde nemluvili a slušnou hudbou, díky které si chvilkami budete připadat jako by vás ona tlaková vlna skutečně pronásledovala. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Nejobsáhlejší zpracování dopadu planetky na Zem, které jsem viděl. Ačkoliv se o dinosaury odmalička zajímám, spousta informací byla nových. Opravdu detailní rozbor toho, co střetu předcházelo a hlavně toho, co následovalo. Scénárista se asi inspiroval Shakespearovými tragédiemi, obzvlášť drsná byla scéna, kdy se trojice přeživších dinosaurů, která vyvázla z učiněného pekla, stejně povraždí navzájem. Drsné jsou i mnohé další momenty, zemětřesení láme krky, tlaková vlna strhává kůži a odhaluje maso, spalující žár smaží nebohé dinosaury zaživa... Drama a napětí tomu rozhodně upřít nelze. Hvězdičku strhávám jen za nedokonalou animaci, byť se v rámci dinosauřích dokumentů jedna o nadprůměr. Nedokážu se ale stále přenést přes to, že od dob starého Putování s dinosaury (1999) jsem neviděl jediný přesvědčivé vypadající dokument o dinosaurech i přes veškerý pokrok v technologiích. Potěšil však, stejně jako u Putování, dabing Alfreda Strejčka. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Animovaný dokumentární "horor" o konci dinosaurů - mých oblíbených zvířátek z dětství. Animace je na dnešní dobu velmi trapná, nepovedená. Během povídání lze zaslechnout jednu, dvě blbosti. Možná kvůli stupidnímu dabingu. - Měsíc je vzdálen 400 000km od Země, ne 400 000 000km!!! ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Impozantní, neuvěřitelně brutální a skvěle animovaná (rozhodně ne děsná ani trapná animace!) podívaná. Něco takovýho se nevidí každej den... ()

BaronDevil 

všechny recenze uživatele

Videno v anglickem originale a dokoukano najednou. Hodne povedeny a zajimave zpracovany. Faktem je, ze animace se mohly zdarit lip, ale to zas u dokumentu snad neni takova zavada. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Mne sa tento dokument velmi páčil a ani netreba k tomu nič dodať a ani nič komentovať. Názov hovorí za všetko. VIDENÉ 1x ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený dokument, který nezdržoval opakováním se a ukázal vše do detajlů jak to asi bylo po dopadení planetky/meteoru na Zemi. Co bych dal hlavně jako velké plus tohoto dokumentu je, že neznalcům ukáže, že nebylo jen velké bum a dinosauři celého světa byli hned mrtví;) ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Máme to doma na DVD a opravdu to nemělo chybu, asi nejlepší dokument o dinosaurech, co jsem zatím viděl, vše je důkladně popsáno a nic není zanedbané, takhle má vypadat pořádný dokument ! ()

Triceratops 

všechny recenze uživatele

Rozhodně moc povedený dokumentární film. Animaci už jsem znal z nějaké doby předtím a tak mě ani nepřekvapila, byla pěkná. Příběh mi připadá zajímavý a hrozně mám rád tu scénu, když raptoři seskočí z Charonosaura před písečnou bouří... ()

Reklama

Reklama