Reklama

Reklama

Holka z plakátu

(festivalový název)
  • USA Poster Girl
Ukázka z filmu
Krátkometrážní
USA, 2010, 38 min

Režie:

Sara Nesson

Kamera:

Sara Nesson

Hudba:

Miriam Cutler
(další profese)

Obsahy(1)

Robynn Murrayová byla na střední škole roztleskávačka, později se stala ženou ve zbrani. Nyní je doma z Iráku a potýká se s posttraumatickým syndromem zapříčiněným válečnými hrůzami. V Iráku začínala jako střelec za kulometem, dostala se dokonce na obálku armádního časopisu. Její iluze o americké armádě ale zahnaly rozkazy, během kterých musela obrátit zbraň na civilisty a ztratila v boji nejbližší přátele z oddílu. Po návratu domů, do Buffala, se musí naučit žit s monstrem, které sama v sobě vidí a musí kličkovat v systému komplikovaných válečných veteránských výslužek. Poster Girl po dva roky sleduje Robynn na cestě za sebepoznáním a vykoupením. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (2)

Theker 

všechny recenze uživatele

Problém krátkometrážnych dokumentov je ten, že vždy niečo len načrtnú, no kvôli svojej dĺžke to nedokážu ďalej rozvinúť. V Poster Girl sledujeme medajlónik jednej mladej dievčiny očkovanej od mladého veku vlastenectvom, ktorá až v Iraku zistila, že vojna nie je MASH a má z toho posttraumatický syndróm. Lenže takých veteránov sú tisíce (nie len z US army) a teda chýba zahĺbenie sa do témy, alebo aspoň vyjadrenie otca (alebo iného vojenského vzoru z rodiny), ktorý by dal tomuto dokumentu jednu z vecí, ktorá mu chýba. ()

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama