Reklama

Reklama

The Warriors of Qiugang

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2010, 39 min

Režie:

Ruby Yang

Obsahy(1)

Farmár Zhang Gongli (60) vedie dedinčanov z mestečka Qiugang (1900 obyvateľov) v stredovýchodnej Číne do boja proti chemickej továrni Jiucailuo Chemical, ktorá vypúšťa do krajiny chemikálie, pesticídy a farbivá. Rieku Huai premenila na čiernu stoku, zabila ryby, ničí životné prostredie a zamoruje vzduch. Za posledné dva roky na následky znečistenia zomrelo viac ako 50 ľudí. (whack)

(více)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Environmentálny aktivizmus a protesty v Číne. Jednoduchý dokument, zložený z výpovedí ľudí, ktorých životy ničí chemická továreň v ich mestečku. Korporácie vs. životné prostredie a práva ľudí, ktorí sa bránia – je to všade na svete rovnaké. ()

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama