Reklama

Reklama

Ztracená věc

(festivalový název)
  • Austrálie The Lost Thing
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Fantasy
Austrálie / Velká Británie, 2010, 15 min

Chlapec najde na pláži podivnou "věc" a rozhodne se pro ni najít domov. Žijí ve světě, kde nikdo není ochoten najít si na chlapce a "věc“ chvilku času, musejí tedy hledat sami. (KOffi)

Recenze (38)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

- "Look, buddy, I want make a short animation movie." > "OK, why not. And about what?" - "Thats a little problem, I don't know. About... something." > "Hmm, about something... about something... And what about some thing?!" - "Yes, thats great idea- Let's do IT!" ~~~ Přesně takový pocit mám. Někdo chtěl udělat kraťas, jen nevěděl o čem, tak ho udělal prostě o něčem. Film je tak sice s hezkou animací, celkově zajímavý, ale je to jen "něco". Někdo řekne, že právě to, že je film jen o "něčem", je úžasné a hodné nominace na Oscara, pro mě je to ale prostě jen "něco", nějaká věc v nějakém světě. Všímejte si divných věcí, jděte proti proudu.~~~ 2,5* ()

Tsabo 

všechny recenze uživatele

Jestli toužíte po absolutně nevšedním a hodně zvláštním zážitku...a zrovna nemáte moc času...tento snímek je to pravé pro vás. Je to komprese wierd-fantazy s neskutečným množstvím fantazie. Jestli si myslíte, že všechna témata už byla vyčerpána, všechno zajímavé už bylo vymyšleno a všechny nové věci jsou jen předělávkou, nebo kopírkou něčeho...tento snímek vás vyvede z omylu. A takovýchto nevšedních témat čeká na objevení mraky. ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Nuda. A další potvrzení toho, že Akademie prostě nedá tu sošku nějakému originálními a zajímavému filmu a nedá. Ze všech letošních filmů mi tento přišel zdaleka nejslabší, ale to už tak prostě bývá, že vyhrává většinou snímek, který se mi moc nelíbí. Vizuálně to ještě bylo celkem pěkné a na 10 let starý CGI snímek to vypadá dobře i dnes. Bohužel obsahově mi přišel prázdný, bez hlubší myšlenky, s nelogickou zápletkou a celkově velmi nezajímavý. Takže skoro jako každý rok se musím ptát, proč zvítězil zrovna tento film. [Oscary 2010] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příběh o tom, jak stárnem, tak ztrácíme schopnost být překvapený a všímat si věcí kolem - teda aspoň podle mě. Tento kraťas se mi líbil od animace, přes nápaditá stvoření až po jeho "poselství". [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Některé z prvků ve filmu dle mého názoru vycházejí z principů metafyzické malby, zvlášť pak často parafrázují díla Giorgia de Chirica - např. dlouhé ubíhající arkády, tajemnost bizarně poslepovaných předmětů nebo horkem rozpálené město plné schodů a teras, jistá tajemnost bizarních předmětů vyvolávajících a pod. ()

Galerie (8)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama