Reklama

Reklama

Ztracená věc

(festivalový název)
  • Austrálie The Lost Thing
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Fantasy
Austrálie / Velká Británie, 2010, 15 min

Chlapec najde na pláži podivnou "věc" a rozhodne se pro ni najít domov. Žijí ve světě, kde nikdo není ochoten najít si na chlapce a "věc“ chvilku času, musejí tedy hledat sami. (KOffi)

Recenze (38)

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Výtvarně vyvedené, avšak nějak mě to neoslovilo, možná mě uspal hlas vypravěče. Kromě technických nelogičností v chování oné mechanicko-organické Věci, na něž upozorňují i jiné komentáře, jsem jen matně dokázala dešifrovat "poselství" snímku - jako by Myšlenka zůstala trčet kdesi v půlce cesty a nedošla k cíli. A ještě zpátky k těm "technickým" kopancům - určitě by je téhle surreálně hříčce každý divák odpustil, kdyby nebyla založena právě na obraze industriálně deformovaného, tj. technicky upraveného světa. ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Některé z prvků ve filmu dle mého názoru vycházejí z principů metafyzické malby, zvlášť pak často parafrázují díla Giorgia de Chirica - např. dlouhé ubíhající arkády, tajemnost bizarně poslepovaných předmětů nebo horkem rozpálené město plné schodů a teras, jistá tajemnost bizarních předmětů vyvolávajících a pod. ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Nuda. A další potvrzení toho, že Akademie prostě nedá tu sošku nějakému originálními a zajímavému filmu a nedá. Ze všech letošních filmů mi tento přišel zdaleka nejslabší, ale to už tak prostě bývá, že vyhrává většinou snímek, který se mi moc nelíbí. Vizuálně to ještě bylo celkem pěkné a na 10 let starý CGI snímek to vypadá dobře i dnes. Bohužel obsahově mi přišel prázdný, bez hlubší myšlenky, s nelogickou zápletkou a celkově velmi nezajímavý. Takže skoro jako každý rok se musím ptát, proč zvítězil zrovna tento film. [Oscary 2010] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příběh o tom, jak stárnem, tak ztrácíme schopnost být překvapený a všímat si věcí kolem - teda aspoň podle mě. Tento kraťas se mi líbil od animace, přes nápaditá stvoření až po jeho "poselství". [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aeon Craft 

všechny recenze uživatele

Nech sa páni z Holywúdu na mňa nehnevajú, ale lepšie filmy boli nominované ako tento krátkometrážňák. Chýbal tomu spád a bolo to iba akési rozjímanie o "Veci". Nehovoriac o tom, ako sa "Vec" dozala teleportovať do budov bez toho, aby vošla dverami a potom sa bojí, či sa zmestí cez obrovský priechod. Gruffalo bol neporovnateľne lepší a zamyslieť sa dalo na Let's Pollute. Animačka pekná, ale slabá. ()

Galerie (8)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama