Reklama

Reklama

Wish 143

Krátkometrážní / Komedie / Drama
Velká Británie, 2009, 23 min

Obsahy(1)

Každý se ocitne na konci cesty. Pro patnáctiletého Davida cesta lemována rakovinou končí příliš brzy. Ví to a má poslední přání. Chce si splnit to nejdůležitější, co mu život nabízí. Někdy se ale to, po čem opravdu toužíme, skrývá a není zprvu patrné. (Arbiter)

Recenze (5)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který chce aspoň jednou zažít pocit lásky, je pozoruhodný, inteligentní a plný dialogů, které jsou tak autentické a plné něhy. Pomáhá tomu hlavní postava, kterou hraje Samuel Peter Holland, ztělesňujícího muže jak bolestně zranitelného, tak zlostně silného. K tomu přátelství s úžasným a netradičním kaplanem dodává špetku černého humoru a setkání s krásnou Jodie Whittakerovou nám nabídne lidkost a zranitelnost. Opravdové "přání", se tak rozvine v něco daleko silnějšího, než jsme si dokázali představit. Výsledkem je film, který prostě musí být považován za jeden z nejlepších, ne-li nejlepší krátký hraný film pro rok 2010. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Super. Moc roztomilá deprese z pohledu šestnáctiletého kluka. Soustředění herci, hořko-sladké dialogy. Doufám, že Oscar padne do správných rukou. ()

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama