Reklama

Reklama

Touha zabít

(festivalový název)
  • Jižní Korea Joogigo sipeun (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Je možné rozehrát funkční thriller pouze se dvěma hlavními postavami, které většinu času jsou v jednom pokoji a nemohou se moc hýbat? Z této absurdní premisy vychází nápaditý snímek, který nejen že dokáže bravurně napínat, ale svůj originální žánrový experiment obohacuje o rovinu černého humoru, která celému projektu dodává nadhled. Muž ochrnutý na většinu těla leží v nemocnici a nejraději by umřel. Motivaci k životu a rehabilitaci mu dá přítomnost nového pacienta umístěného do stejného pokoje. Hrdina totiž v podobně ochrnutém muži, který trpí ztrátou paměti, pozná vraha své ženy. Vedle řady zvratů, jež postupně odhalují společnou minulost obou protivníků, udržuje film publikum v napětí především díky důmyslným plánům nemohoucího hrdiny, jak zabít protivníka za užití nemocničního vybavení. Touha zabít představuje jeden z nejoriginálnějších žánrových debutů jihokorejské kinematografie posledního roku. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (22)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNEŠEK BUDE TVÝM SOUDNÝM DNEM, HAJZLE!…“ /// Kim je v pořádný depresi. Krypl kára ho už nebaví a tak v tom zajímavě zobrazeným špitále hledá možnost, jak se zasebevraždit. Sílu do života mu vrátí náhoda… Sólo pro dva. Taky kameraman s rejžou si to zjevně užívaj. (A to ještě nespatřil světlo světa tzv. „indukovanej blud“.) Thrillerová groteska, která baví tím, co ti dva na tý cimře vymyslej. Snaha o důmyslnou pointu se cení, ale v pravdě – zrovna vona neodrovná. Jednoduchá, ovšem ucházející zábava. Za ty prachy… 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jak na LDNce rozpohybovat „ležáka“. 2.) Thx za titule ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je slušná zábava a pořádná dávka Černého Humoru s extrémně zábavnými momenty. Film má velice zajímavý a poutavý příběh o dvou chlapech ležících na nemocniční posteli a snaží se navzájem se zabít bez toho, aby museli vstát! Napětí se buduje, Atmosféra houstne a nápady přitvrdzují! 70% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Originální premisa o dvou ochrnutých mužích, kteří se vzájemně chtějí zabít, je bohužel stahována dolů schematickou vyprávěcí strukturou tuctových korejských žánrových mixů. Přesně v polovině tedy přichází první zvrat, který nicméně v tomto případě zpomalující vlak znovu nakopne, ale bohužel povinný závěrečný zvrat, jenž má vše předchozí postavit do nového světla, vyznívá v lepším případě jako nejistota začínajících režisérů a horším jako snaha naplnit tisíckrát omleté schéma překvapení pro překvapení samo. Naprosto se tím přebíjí výtečná černohumorná atmosféra předchozího vyprávění. Přesto "Enemy at the Dead End" coby snímek evidentně natočený zalevno s hrstkou herců převážně v jedné místnosti potvrzuje, že právě v oblasti středně nákladné produkce se dnes v Koreji dostávají prostor nové talenty. 7/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Korea opět boduje!!! Temný příběh dvou pacientů upoutaných na lůžko. Dvě postele, dva ochrnutí pacienti s poruchou paměti. Znají se z minulosti a mají spolu nevyřešené účty. Touha po pomstě přerůstá v naprostou posedlost ... kdo se uzdraví dřív?? Kdo komu připraví horší utrpení? Kdo koho zabije?? ... Brutální,ale i vtipné drama s kulervoucím závěrem!! Tomuto říkám "revenge-inferno"!! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný thriller. Má výborný príbeh o čiastočne ochrnutom pacientovi trpiacim amnéziou, ktorý už nechce žiť, pretože prišiel o manželku, ale keď je do jeho izby umiestnený podobne postihnutý muž, v ktorom spozná vraha svojej ženy, dostane nový zmysel života. A tak chce urobiť všetko preto, aby ho zabil a hlavne čo najskôr, kým si na minulosť nespomenie aj on. Spracovanie nie je zlé, ale až tak moc ma nezaujalo. Samotná zápletka pôsobí skvelým dojmom, dvaja muži v jednej izbe, ktorí sa chcú navzájom zabiť, ale kvôli výrazne zníženej schopnosti pohybu na to majú len obmedzené možnosti a navyše ich často navštevuje aj milá sestrička, pred ktorou to chcú utajiť, ale potenciál sa až tak dobre využiť nepodarilo. Dá sa na to bez problémov pozerať a aj kvôli veľmi krátkej dĺžke to ani nestihne začať nudiť, ale prišlo mi to málo nápadité, väčšinu času chýbajú nejaké výnimočnejšie situácie a navyše to nemá ani ten správny náboj, aby som sa o niekoho obával, prípadne mu fandil. Takže mi bolo úplne jedno, kto nakoniec prežije a to je pri filme s thrillerovou zápletkou celkom problém. Ale našťastie to celkom zachraňuje záverečná dvadsaťminútovka, kedy sa to nielen slušne rozbehne a tak to pôsobí intenzívnejšie, no hlavne príde aj zaujímavé rozuzlenie, ktoré mi sadlo. Navyše film je ladený takým miernym čiernohumorným štýlom a skôr by som uvítal plnohodnotný napínavý thriller. Herecké obsadenie je na tom dobre, poteší dobre zvolené hlavné duo Cheon Ho-Jin a Yu Hae-Jin, ktorých vždy rád vidím a okrem nich má už väčší priestor len postava sympatickej sestričky. Réžia a technická stránka sú pomerne rozporuplné, na jednej strane tu potrebné žánrové prvky nefungujú až tak dobre, ako by som chcel, ale zase sa mi páči vizuál. Škoda, kvôli veľmi zaujímavej zápletke som bol na tento film dosť zvedavý a síce ani takto to nie je zlé, na ten lepší priemer to stačí a finále sa vydarilo, ale čakal som o niečo viac. 62% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jaké to je, být po mrtvici ochrnuty na lůžku a vedle vás nasadí člověka s amnesií , kterého k smrti nesnášíte a žene vás jediná motivace .... donutit ho si vzpomenout a oddělat ! Peckovní kousek, který se by se hodil po bok Parkovy revenge trilogie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvaja pacienti s ťažkými zraneniami bez možnosti pohybu, ležiaci na izbe jednotky intenzívnej starostlivosti v boji na život a na smrť. Jeden je násilníkom, druhý tým, ktorý vďaka jeho konaniu prišiel o manželku. Kto vyhrá tento netypicky neľútostný súboj? Spočiatku ma snímok veľmi nechytil, no odstupom času nie len vďaka množstvu čierneho humoru, dostatočne zaujal. Toto môže napadnúť len "šikmookých". Ich originalita ma neustále udivuje, a zrejme aj dlho bude. Napriek tomu, že z filmu cítiť určitú dávku prehnanosti, po jeho vzhliadnutí zavládla spokojnosť. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Správně ujetá šílenost která se mi líbila už jenom tím námětem, ale podruhé si jí asi nepustím. Je to totiž přesně ten typ dějově nepředvídatelnýho filmu, kdy po celou dobu čekáte jak se to vyvrbí. Obávám se, že napodruhé když už víte o co jde by se mohla vkrást nuda. Nicméně na první dojem tomu udílím 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak to mi hodně sedlo.Každopádně od tak "neakčních" hrdinů jsem tolik akce rozhodně nečekal.V podstatě se ve filmu pořád něco dělo a to i přesto,že oba hlavní představitelé byli po většinu filmu připoutáni na lůžku.Jejich výkon byl úžasnej a s přehledem utáhli celej film.Taky musím ocenit vynalézavost toho jak tomu druhýmu přivodit smrt.To vše okořeněno černým humorem,pozvolným vykládáním karet a pečlivě budovanou atmosférou.A ten konec?No prostě paráda. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Jugigo ci-peun / ENEMY AT THE DEAD AND / Touha zabít) - Chvílemi spíše komedie, než-li objektivní drama/thrilller... - 2. 7. 2011 - kino Husovka - Karlovy Vary - 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to slusny minimalisticky thriller v ktorom sledujeme dvoch nehybnych pacientov leziacich na posteli ako sa s pribudajucimi silami snazia vzajomne zabit. Postupne sa dozvedame ich dôvody a samozrejme nechyba ani sokujuca pointa, ktora cely predosly dej prevrati hore nohami. V ramci minimalistickej formy je to solidne napinave, stopaz je dostatocne kratka, aby to nenudilo, scenarista vymyslel dostatok viac ale aj menej uveritelnych spôsobov ako sa dvaja kripli chcu zabit, ustredne herecke duo podava kvalitne vykony. Akurat pointa je do velkej miery odhadnutelna a celkovo tento koncept filmu je podla mna len na jedno pozretie, lebo napätie vyplýva hlavne z toho ake dalsie blaznive zvraty si scenarista vymysli. Akonahle ich uz poznate, tak sa zabavnost snimku dost znizi a uz nemate dôvod ho vidiet druhykrat. Ale za jedno pozretie to rozhodne stoji. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Originální námět, který podle mne ovšem není využit do úplnosti. Přesto hlavní herecké duo kvalitní, potom krásná sestřička a její zlatý úsměv :-)). Útoky mýdlem, smyčky kolem krku, dávení marmeládou a samotné finále je pořádně krvavé a dost vtipné. Pointa mne dostala, to jsem vážně nečekal. Tenhle film je celkem originální, zasmál jsem se několikrát a mám z toho pouze dobrý pocity. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý startovní nápad který se časem naprosto rozsračkoval ve zbytečné snaze o budování a odhalení nějáké COOL konstrukce. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Brutální psycho s brilantním scénářem. Tohle je opravdu první snímek režie? Wow, čumím s otevřenou pusou a určitě jsem zvědavý na něco dalšího. Kdo hledá něco pěkného a milého, určitě je potřeba se tomuto snímku vyhnout obloukem, jelikož tu nic takového nenajde. Kdo se však chce podívat na skvěle zahraného a solidně napsaného psychouška, jenž vede bitvu nejdřív se sebou samým a poté s nečekaným spolubydlícím, tak neváhejte. Ho-jin Cheon svou roli nehrál, ale prožil. Až jsem si myslel, že koukám na korejského psycho velikána, kterým není nikdo jiný než Min-sik Choi. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Vyšetřil jsem jsem si konečně během MS 2015 čas, abych okem spočinul na polonudném filmu. Nu co...byla to aspoň exotika. Nemám rád, když sestřičky v nemocnici namají vyžehlenou uniformu ! Jihokorejští herci mě baví když hrají dramatický výraz. Ke konci to byla už skoro gore bitka což posunulo mé hodnocení na 2,41 hvězdy. ()

muti 

všechny recenze uživatele

ja som pre zmenu dostal ovela viac nez som cakal. film ma zaujal uz od zaciatku a drzal ma v napati ked sa situacia zacala zauzlovat. ked prisli na radu experimentalne lieky s vedlajsimi ucinkami, tak zacalo ist fakt do tuheho. do hodiny som sice uz vedel ako film asi skonci, ale to ma neodradilo, naopak, udrzalo ma, aby som sa o tom predvedcil. kto koho zabil a kto ma vlastne pravdu a kto iba bluzni sa dozvieme pri drsnom finale pocas basebaloveho zapasu. tieto scenky boli obzvlast zaujimave, vyzeralo to ako keby vsetci fandili nasim dvom pacientom a nie hracom v TV. pacila sa mi aj gradacia zlocinov, ktore si na seba pacienti chystali. ked zmizol z miestnosti skalpel tak uz zacalo ist fakt o kejhak :) vo vedlajsej ulohe hviezdila sestricka, mlada, krasna, a naivna. urcite odporucam. ()

Reklama

Reklama