Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemne mrazivý a zaujímavý hororový thriller, ktorý úspešne postraší divákov v kinách, no zbehlým hororovým kukadlám v konečnom dôsledku nič špeciálne nepredvedie. Vedecká dvojica sa zaoberá skúmaním paranormálnych javov, resp. skôr ich podvodov, no po tom ako sa po rokoch znovu-objaví známy slepec s údajnými zvláštnymi dispozíciami sa zdá, že skutočne narazili na niečo, čo je mimo ľudské schopnosti. Chválim vygradovanie a postupne hustnúcu atmosféru filmu, aj keď má trochu smolu v tom, že sa zrejme zaradí k počinom, ktoré sú pôsobivé iba na prvé pozretie, keďže je z časti vykonštruovaný tak, že pri repríze by už vlastne nemal čo ponúknuť. Narážam hlavne na finále, v ktorom podľa očakávaní nechýba prekvapivý zvrat, no v tomto prípade sa mi to vysvetlenie moc nepozdávalo a skôr ma sklamalo. Ináč to však bolo fajn, navyše vidieť Sigourney Weaver v horore vždy poteší, i keď svoju Alien klasiku samozrejme už nikdy neprekoná a podobné platí aj pre Roberta De Nira, ktorý si svoju scary bombu odpálil už dávnejšie v Angel Heart. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv slyším u filmového díla sousloví paranormální jevy, zbystřím. Ovšem z obav, že budu po projekci kroutit hlavou. Naši dva vědátoři tu a tam odhalí uřvané podvodníky, kteří obírají důvěřivé lidi báchorkami, koho všeho vyléčili. Skeptičtí jsou i k médiu, které se vrací po dlouhých letech na scénu a má ksicht Roberta „poslední roky se nechávám uvrtat do všeho“ De Nira. Pátrání po pravdě je poměrně napínavé a má jakous takous kvalitu, čemuž pomáhá hlavně duo spolehlivý Cillian Murphy a výše zmíněná legenda. Rodrigo Cortés zvládá atmosféru docela obstojně, psychologický thriller si přesto představuji kapánek jinak. Rvačka na toaletě á la Pravdivé lži se hodí trochu někam jinam. Slušná ale je. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Okrem niekedy preliteralizovaných dialógov, niekedy aj monológov to bol veľmi zaujímavý film. Či už odhalenia šarlatánov, až po návod Ako sa to robí, vás film naozaj zaujme. Do poslednej chvíle, niečo od toho očakávate ale vyvrcholenie prinesie niečo nové, niečo čo ste niekde v myšlienkach zvažovali, ale tejto možnosti ste prenechávali najmenšiu pozornosť. Bolo to naozaj zaujímavé a veľmi príjemné, určite pozriem ešte raz 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vyšetrovateľka paranormálnych javov a jej asistent skúmajú všemožné osoby tvrdiace, že sú obdarené nadprirodzenými schopnosťami. Jedného dňa sa po 30 rokoch vracia k vystúpeniam jeden z mála, ktorému sa šarlatánstvo preukázať nepodarilo. Boj o "pravdu" môže začať. Mysteriózny thriller - URČITE!! Horor?? - ale prosím Vás :) Musím uznať, že tento film mal ozaj svoju hĺbku. Dej nezaujme skutočne len málo koho. Pre mňa osobne veľmi slušné dielo, ktoré vďaka výbornému záveru potvrdzuje hodnotenie veľmi silných 3 hviezd. Ideálny film na uzimené počasie. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdybych místo na tenhle film čuměl hodinu a půl na červeně svítící žárovku a k tomu si pozohýbal pár lžiček ze servisu po babičce, zažil bych větší vzrůšo. Samotný motiv odhalování falešných paranormálních schopností byl fajn, ale bohužel čím dál větší nuda při čekání, jestli z toho něco kloudného vyleze. Nevylezlo. Jo, já vím, VELKÁ POINTA mě měla posadit na prdel s pokleslou čelistí. Ale neposadila. Místo toho jsem jen pookřál, že už je konec. A nedivil bych se, pokud by důvod nesmyslně předčasné smrti Sigurney uprostřed příběhu bylo to, že jí prostě došlo, co za šedivou nudu to bude a uprostřed natáčení jim vzala kramle... Sorry, jestli někomu šlapu po bávovičkách, i já jsem původně moc těšil. Jak se tam bude něco (para)zásadního řešit. Těšil jsem se jako dítě na bonbónek... oops ! Spadl mi do blátíčka, už ho nechci. Vytáhnu si z filmovýho pytlíku jinej. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Ve videolaboratoři, kde pracuje Buckley (Cillian Murphy), se objevuje plakát s frází „I Want to Understand" ("Chci pochopit"), který naráží na podobnou formuli „I Want to Believe" ("Chci uvěřit") ze seriálu Akta X (od r. 1993). (Avalon820)
  • Názov filmu sa objaví až v desiatej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama