Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Děti prostě potřebují v něco věřit. Lhostejno, zda je to Ježíšek či Santa Claus, Víla Zuběnka (či Zubnička), Jack Frost anebo velikonoční zajda... anebo Stín. Ale děti určitě chtějí raději věřit v něco pozitivnějšího, než jsou bubáci v podobě Stína. Ostatně i já byl dítě a chtěl, vlastně CHTĚL jsem věřit..., třeba že tady budu navždy, nebo že trhání zubů FAKT nebolí, nebo... Je mnoho věcí, v něž by děti chtěly věřit. A vlastně by v ně i věřit měly, protože to tak nějak patří k dětství. Tento film možná některým pochybovačům udělá jasněji - alespoň na čas, třeba na rok, či dva, anebo na pět let, kdo ví. Podstata postaviček je sice směřována spíše na americké dětičky, ale podstata filmu může zasáhnou každé dítě. Každé, které chce věřit. A možná to osloví i některé dospělé. A připomene jim to vlastní dětské víry i pochyby. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $103,412,758Tržby Celosvetovo $306,900,902Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,557,919Tržby za predaj DVD v USA $41,687,332║ Taký troška nešťastní animák ktorý sa asi na seba nezarobí, z jednej strany poväčšinou roztomilé postavičky(víla zubenka, Jack Frost, Veľkonočný zajac, trpaslíci, Santa,...), úžasná pestrofarebná animácia, miestami krásne uletené až dych berúce dobrodužstvo, 3D sneh a iné prskajúce efekty úžasné, dokonca sú tam aj dosť silné scénky, s tej druhej strany troška silnejšia temnota, tie čierne "asfaltové" kone sú fakt desivé, z toho by veru detúrence v kine mohli mať fakt hrôzu, v štýle prevedenia roztomilosť versus temnota sa to môže prirovnať Ga'Hoole: Legenda o strážcoch, osobne som najprv moc od toho nečakal ale nakoniec milé prekvapenie roka 2012. __No sakra videl aj druhý krát v kine a ono to má potenciál aj na Oscara za animák roka 2012. A áno ono si to po prvom vlažnom prijatí v kinách nakoniec aj na seba zarobí, podobne zle sa rozbiehal v kinách aj Ako vycvičiť draka. /videl v kine 3D verziu 2x: 100%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKÝ TO ROZKOŠNÝ SEN! TAK ROZTOMILÉ...TAK PLNÉ NADĚJE A ZÁZRAKŮ. PROČ, TADY JEN JEDINA VĚC CHYBÍ? DOTEK STRACHU. TEN NIKDY NEZESTÁRNE. POCIŤ STRACH…….“ /// Superhrdinská story! Dospěláci maj Avangers a děti ….Velikonočního zajíce, Vílu Zuběnku, Santu …. Strach a smůla se jim lepí na paty, ale děti nebojte se! Víra (v dobro) strach překoná! Příběh, proti kterýmu jediný dítě nemůže říct ani ,,ň“. a Dospělákům by se zase mohlo líbit zpracování. Děti daj určitě 4* a vy velicí bubáci….hoňte si ego jinde než na animácích! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdo je Jack Frost. 2.) Cože? Sandman? Tak toho taky neznám…. 3.) Santa Claus? Počkej… a jó, už vím….(chodí k sousedům a nosí děti místo kapra…). 4.) Thx za titule: ,,to jméno mám strach napsat“! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount (DreamWorks) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,672 // Otvárací Víkend USA: $23,773,465 // ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V dnešní uspěchané době plné starostí jsem ráda, že se můžu díky podobným snímkům vrátit do dětství a užívat si základní životní pravdu: „Dobro vítězí nad zlem“ :o) Dítě ve mně je a vždycky bude a teď už jen záleží, jak budou tvůrci animáků šikovní a jak moc velké se ve mně probudí. Legendární partě se povedlo to, co už dlouho žádnému filmu, ani na vteřinu jsem nespustila oči z televize a prakticky ani nemrkala, jak mě animace, postavy a příběh pohltily. Do detailů propracované a vypiplané, že jsem dojetím nedýchala a v koutku rtů se mi neustále objevoval úsměv. Každá postava měla svůj osobitý charakter, kterým se vzájemně doplňovaly a nedopustily, aby měl příběh hluchá místa. Tahle parta mě tak šíleně bavila, že musím prohlásit, že snad lepší animák jsem ještě neviděla :o) Neznám nic lepšího, než utéct alespoň na dvě hodinky do říše pohádek! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proc by ne. Trailer sice slibuje skoro az epickou jizdu a vysledek je spis jen takovy postuchovani, ale film se nikde moc nezdrzuje a zameruje se spis na tu akci, takze se to da v pohode skouknout. Parta strazcu jsou sice jen takovy poserove a urcite by se dali vybrat i lepsi postavy, ale jsou to vcelku sympataci. Takze ve vysledku docela zabavna zalezitost na jedno skouknuti. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem už když jsem viděla trailer, že se mi tenhle animák bude líbit a překvapivě se mi dokonce nakonec líbily i postavičky, které původně vypadaly, že budou hrozné (zajíc byl fakt cool a Sandman byl prostě skvělý). Trošku na škodu bylo, že většinu těch postaviček my tady neznáme nebo jen velmi letmo, jinak by to určitě získalo ještě lepší dojem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ztráta velikonoc nás hodně oslabila. A Zajdu ze všech nejvíc." Tahle parta mě bavila. Zejména namachrovaný zajíc v kapesním vydání byl vynikající, bohatýr Santa Mráz měl taky něco do sebe a vůbec nejzábavnější byl němý vřískal Sandman. A proti strachu pana Stína taky nemám výraznějších námitek, takže jsem se za asistence svých ratolestí docela pobavil a možná jsem i nějaké to poučení do života získal. Jen si ho nepamatuju, ale asi to bude něco ve smyslu, že věřit se dá v i v něco jiného než v tržní ekonomiku, neúplatnost politiků a zprávy na ČT. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je, že tenhle film ukazuje, jak vnímají Američané své děti jako mnohem vyzrálejší než Češi. Film je pro děti stejné věkové kategorie jako Kozí příběh, stojí na stejných základech (shromáždění pohádkových postav), ale i přes klišé a patos se tu divák nepodceňuje. To je chvályhodné. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný technický skvost, který nasadí a jede ve smrtelném tempu. Emoce fungují, humor je rozkošný, ani jedna scéna není hluchá... Dreamworks opět natrhnul Pixaru kabely od lampičky... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nemám příliš v lásce moderní americké pohádkové postavy jakou je třeba Santa Claus coby z reklamy na Coca Colu vzniknuvší patron dobra a štědrosti, jenž se skupinou skřítků na Severním pólu monitoruje všechny děti, aby jim o vánocích na sobím spřežení přinesl nějaký ten dárek, musím s klidným srdcem říct, že tenhle animák mě, právě podstatou svých figur, k sebepoškozování nedonutil. Naopak, zcela zaujal a s nadšením jsem jej dokoukal. Obzor vědění si rozšíříme o několik dalších nových pohádkových bytostí, mezi zajímavé přijde určitě Sandman (hrdina pohádek Hanse Christiana Andersena), Jack Frost, o kterém jsem si z jiného filmu myslel, že je to sněhulák, zatímco se jedná spíš o magického ducha mrtvého chlapce, u nás se zažitým jménem Mráz, děda Mráz, Mrazík, dále pak Velikonoční zajíc, který vypadá jako Kojot Vilík z animáků Road Runners anebo víla Zubněnka, která sedmiletým Američanům cpe doláče pod polštář za jejich mléčné zuby. Vskutku bizarní partička. Proti nim povstane záporák Stín a uhněte se z toho docela slušná polízanice. Pokud vás už omrzela Červená Karkulka, kůzlátka, prasátka, Jeníček s Mařenkou, hloupý Honza, statečný Jiřík, lakomá Barka nebo komunista Dařbuján, tahle parta vás zaručeně pobaví. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Priamočiara rozprávka pre najmenších, ktorá sa nesnaží byť viac. Deti (hlavne tie americké) si to určite užijú, pretože celá táto rozprávka je tu iba pre ne. Dospelý divák ma teda možnosť vrátiť sa v čase a vypnúť tak mozog na celých 90 minút, pretože tu žiadne skryté odkazy, vtipy, ... nenájde. Je to novodobé spracovanie klasického motívu boja dobra proti zlu, kde prvé husle hrajú takmer všetky (ako som už spomenul - hlavne pre americké deťúrence všeobecne známe) rozprávkovo-prázdninové legendárne postavičky. Jednoduché, fajn, ok. [3.5 *] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znova sa nehanbím dať poctivému animáku kladné hodnotenie a pozitívnu recenziu. Aj keď z pomedzi animovaných filmov to nie je tento rok úplný top, tak predsa je to kus dobrej rozprávky, ktorá dokázala zaujať aj chalana, ktorému tiahne na tridsať. Príbeh je zasadený do atraktívneho prostredia s veľmi chytľavou atmosférou a dokázal ma vrátiť o dve desaťročia naspať. Mal som trošku obavu ako to bude fungovať medzi jednotlivými 'strážcami', ktorý sú samé o sebe dosť svojské, ale chémia nakoniec fungovala. Podstata a pointa príbehu síce nebola nič svetoborné, ale réžijne to malo hlavu aj pätu, grafika bola fajn, rýchlo to ubiehalo a hlavne nenudilo. 80%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, který vrací diváka do dob, kdy tento žánr nebyl určený dospělým, ale těm nejměnším. Dobro a zlo je tedy jasně rozděleno, žádného sofistikovaného, složitého humoru se člověk nedočká, konec je předem jasný. A přes to vše musím přiznat, že jsem v závěru byla lehce dojatá. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Musím o jednu hvězdu nadhodnotit, protože animák, který by měl úplně jiný koncept než většina dnešních pohádek a nesnažil se mi vštípit nějaké mravní ponaučení, tu nebyl už sakra dlouho. Rebelka, Na vlásku (přestože ta je povedená), nebo Croodsovi - všechny jsou jako podle nějaké šablony. Ale Rise of the Guardians, to je jiná. Konečně! Nemluvě o vizuálu, lepší a realističtější jsem u animáku prozatím neviděla. Mimo to film přímo srší nápady - potetovaný a drsný Santa-Rusák (jen ten nesantovský obleček mi nepadl do oka), Jack Frost, Sandy man nebo zeměkoule se světýlky (=věřícími dětmi) ? Jednoduše unikátní. Mimochodem, u tohoto kousku obzvlášt doporučuji původní dabing a to kvůli přízvukům :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno si Legendarna partia nezasluzi az 5 hviezdiciek, avsak ten hlavny dovod, preco som pridal aj tu piatu hviezdicku bolo 3D rozlisenie a v kine to malo skutocne svoje caro. Nie vsetky filmy, ktore su v 3D natocene maju aj nejaky zmysel, ale tento animak je pre 3D ako stvoreny. Krasny, putavy akcny pribeh a plno krasnych svetelnych vizualnych zaberov, staci to vidiet v traileri je nielen zaujimavy pre malych, ale i pre dospelych a je idealny na vysielanie rovnako pocas vianocnych ako aj velkonocnych sviatkov. Taktiez za pochvalu stoji aj hudba Alexandra Desplata. __________ Chris Pine - (Jack Frost) +++ Alec Baldwin - (Sever - Santa Claus) +++ Jude Law - (Tieň) +++ Isla Fisher - (Víla) +++ Hugh Jackman - (Zajac Bunny) +++ Dakota Goyo - (Jamie Bennett) +++ Khamani Griffin - (Caleb) +++ Kamil McFadden - (Claude) +++ Produkcia: Guillermo del Toro +++ (Videl v 3D kine 03.02.2013) +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdičky zaokrouhluji nahoru za hezký pocit, který jsem z Legendární party měl. Jistě, příběh je maximálně dětský a jednoduchý, všechno je vlastně jasné od samého začátku a tak dále. Jenže hlavní postavy se skvěle špičkují, velikonočního zajíce mluví Hugh Jackman, hudbu složil Alexandre Desplat, se spoustou nápadů přišel Guillermo del Toro (Velikonoční říše s kamennými vejci je naprosto úžasná) a s digitální kamerou radil Roger Deakins... Je to pohádka. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak chudák bubák, on byl smutný, že na něj nikdo nevěří, a tak chtěl všem ukázat, že i s ním se musí počítat. Ovšem tvrdá parta bojovníků, složená ze santy, velikonočního zajíce, zubní víly, Jacka Frosta a dalších, se zastrašit nenechala, a to zejména díky tomu, že to santa cítil v břiše (něco podobného cítím já, hlavně když mám hlad), a hrdě vzdorovala a bubáka překonala. Takže vše dobře dopadlo a děti se nemusí bát stínů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn animák s pár prima nápady (Yettiové, sbírání zubů), ovšem také tak trochu promarněným potenciálem. Akčním scénám chybí drajv a z kooperace pohádkových legend se také dalo vytěžit daleko víc. Dospělé to navíc asi moc neosloví, což je škoda hlavně kvůli tomu, že zdejší děti se u některých u nás neznámých postav asi taky nebudou příliš chytat. Jako prima jednohubka s pár vtipnými momenty ale stále dostačující. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dabingové prokletí občas pořádně zamíchá hvězdičkami, Jackmana nebo Lawa by totiž určitě byla radost poslouchat. Čímž netvrdím, že kino bylo špatné - filmu sluší, o tom žádná. Legendární partě se daří pracovat s výjimečnými postavami i s jejich výjimečnějšími schopnostmi, potenciál výbušné akce ale přesto zůstává naplněn jen z poloviny. Podobně bohužel sem tam zaskřípe i dějová linie či napínavé zvraty: téměř pokaždé, kdy se má přihodit něco zásadního, se tak děje jen jakoby mimochodem a bez patřičné animované elegance. Příběh je celkově hodně fajn, devadesát minut ale navodí pocit spíše přeplácaného olbřímího videoklipu, prokládaného náloží povedených gagů než celovečerního filmu, který by měl nějaký širší smysl. Přitom poselství by se našla a některá jsou hodně cool - no prostě děcka si to užijou. Přitvrdit! Del Toro si nevybral vyloženě špatnou látku, jen se mohlo více cílit na dospělé. To ale asi napraví až MARVELovští Guardians of the Galaxy za dva roky... P.S. 3D 45% ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama