Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 5

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Film, který kdyby byl kreslený, mohl by se směle zařadit do tvorby studia Disney z 80. let. Takhle konzervativní a zaostalý animák jsem už dlouho neviděl. Pokud se nebudete snažit pochopit připlácnutí del Tora do závěrečných titulků, jedno zhlédnutí vydržíte. ()

HH 

všechny recenze uživatele

V záplavě všech možných animovaných filmů posledních let patří Legendární partě rozhodně vyšší příčky. V příběhu si to svoje najdou děti i dospělí, animace patří ke špičce, i když se místy snaží být na můj vkus až moc akční :-) Tradiční záporák vizuálně tak trochu připomíná postavičku z dílny Tima Burtona. V dobrém mě překvapil dabing, který si odpustil šišlání, pištění, kvičení či jazykové karikování, které je pro namlouvání animovaných filmů poměrně typické. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

No konečně! Už jsem se začal obávat, že animáky mají klesající kvalitu (Rebelka ani Ralf u mě nezabodovali). V tu ránu přišla parta králík, Jack Frost, Santa, atd., spojili své síly a vznikla z toho dojemná podívaná, která má vypiplané charaktery jednotlivých bytostí a luxusního záporaka. Viděl jsem originální stopu a Jude Law si to hezky dává :) Zkrátka radost pro malé i velké. ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

Každá hvězda by mohla být nahrazena a slovem na P - Prostě Pěkná Pohádka Podívaná Pro ..... řekl bych všechny, ale to už do těch pěti P moc nepasuje. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie zo Sveta animovaných filmov. Príbeh je slušný (hlavne, že je tu aspoň nejaký odkaz na to, že nesmieme zabudnúť na sviatky a na ich hodnoty), réžia je miestami nadpriemerná, len nie príliš dobre zvládnutá dynamika (miestami príliš rýchle, miestami príliš pomalé) mierne zhoršuje kvalitu. A ešte niečo! Nie prosím, ale žiadam aspoň nominovanie na nejakú cenu toho človeka, ktorý vysníval a vytvoril postavu zajaca – je naproste dokonalý! PS: Náhodu nepripomína vám postava verejného nepriateľa č.1 V. Cassela? Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Bejbinka 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru v kině jsem si ještě ten den film pustila a nezklamal mě ani, co se na nehet vejde. Jen mě mrzí, že jsem ho v kině neviděla, protože TOHLE JE FILM DO KINA!!! I tak jsem byla nadšená, vysmátá a krásně melancholicky a mile naladěná. Další super nápad na pohádku, který má na děti dobrý vliv v tom, aby nepřestávaly věřit...já už normálně taky věřím, nebo aspoň chci :o) Sice je to americká pohádka s americkými postavami, ale dnešní děti už jsou tak zamerikanizované, že jim to asi ani nepřišlo. Vždyť už je bezpočet filmů, kde je každá z postav hlavním hrdinou, takže jsme je všechny znali. I když pro mě byla nová postava Sandman...no aspoň jsem se něco dozvěděla. Už tradičně nádherné efekty...nedá se nic dělat, jsem nový fanda. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Chápem, že ide o animovaný film určený hlavne pre maloletých, no musím sa priznať, že takúto primitívnu báchorku som naozaj nečakal. Ak si to tak vezmeme, žiadny zo strážcov by nemusel dbať na svoje tradície. Stačilo by, keby vyhlásili turné po svete a pochopiteľne v nich nikto neprestane veriť :) Tento aspekt mi prišiel ako najväčší defekt filmu, ktorý už len zadupali klišé o nádeji, či akomsi vnútre. Napokon neviem, či mám toho invertovaného jednorožca so žltými očami brať ako vtip, alebo len skonštatovať, že niekomu sa naozaj veľmi nechcelo premýšľať nad dizajnom záporáckych minionov. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jak to jenom napsat... Čtyři hvězdy dám za to, že se mi líbil vkusný, promyšlený příběh, líbilo se mi decentní a vcelku originální pojetí "legendárních" postav, motivace jejich důležité práce, a líbil se mi Stín jako záporák. Ale jednu hvězdu musím ubrat za to, jak je závěr sentimentální, zemeckisovsky přeslazený, a docela příšerně trapný. "kamarádi, jdeme na ně! Společně to zvládnem!" Hrůza... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Když jsem četl info, odmítl jsem jít do kina. Santa, Easter Bunny, tahle "poetika" je imho stupidní i na poměry americké drobotiny. Ale nakonec ke mě tenhle kousek přeci jen dorazil, a já se kupodivu dobře bavil. Hlavně tím, jak tyhle U.S. postavičky dokázali pojmout nadnárodně, s nadhledem a s neskutečnou mírou nadsázky. I titulková scéna pobavila :-) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Zásadní chyba není v tom, že je to americký kýč - ten je navíc technicky dokonale zpracovaný (na což už jsme si ale tak nějak v dnešní době zvykli a spíš nás zarazí, když tomu tak není) - ale ve výstavbě příběhu, který prostě není napínavý ... 45% ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Uz dlhsie mi animovana rozpravka takto nevyrazila dych. DOKONALOST. Napadite a vizualne nadherne ... Obavam sa, ci trochu nezapadne prachom a ci sa vobec dostane k sirsej mase divakov. Ludi by mohli dopredu odradit postavicky, ktore nie su v nasich koncinach prilis zname (Sandman, Jack Frost, Zubkova vila), co by bola velka skoda. Mozno okolo Vianoc to pre vahajucich bude mat o kusok silnejsiu atmosferu, ale aj vzhladom na siroke spektrum postaviciek odporucam kedykolvek v priebehu roka. Videne v originali 3D, uz minimalne desatkrat :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný animák s času vánoc svým námětem hodně připomíná starší hraný fantasy 'Nekonečný příběh'. Tam postupně mizel svět Fantazie. Zde však pro změnu hrozí zmizení všech vánočních postaviček, včetně velikonočního zajíce, protože na ně děti prostě přestávají věřit. A Jack Frost je ten pravý zachránce. Příběh je plný akce, přiměřeného nevtírajícího humoru, děckého úsměvu a dobré animace. Vánoční kouzlo z toho číší a dětem přidává na fantazii. Troufám si tvrdit, že je tento výtvor velikým adeptem stát se vánočním evergreenem. ()

fila.tes 

všechny recenze uživatele

Největší vliv na pozitivní hodnocení má originalita. Santa, Velikonoční zajíček, Sandman a Zuběnka, bok po boku bojující za dětské sny a kouzla. Opravdu moc hezky vymyšlené. Velmi nápadité, vtipné, možná až trochu k zamyšlení, jsou ovšem povahy jednotlivých nadpřirozených bytostí, které absolutně nekorespondovali s mými dosavadními představami. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

logika tady dostává pěkně na zadek, jak to, že jack frost měl svoje schopnosti, i když na něj nikdo nevěřil? Jinak jde o kouzelnou podívanou okořeněnou o létání a rychlou akci, která nenechává mozek moc přemýšlet, pár vtípků s klokanem, roztomilé starání se o děti, víla zuběnka, sandman (kdysi sem viděl něco španělskýho a tam se jim to povedlo mnohem líp), a zakončí to klasickým americkým objímáním a poplácáváním jak jsou všichni šťastní. konec nic moc, ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Věříte v Bubáky? Máte strach ze Stínu? Věříte ve Vílu Zuběnku, Velikonočního Zajdu, Santa Clause/Dědy Mráze, Sandmana a zatracence Jacka Frosta? Pak věřte! Probuďte svou fantazii A VĚŘTE!!!!!!!! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Mega-animak,ktory nie je asi taky ten typicky,no je to parada,uzasny pribeh a kopec postaviciek,ktore velmi potesia,urcite odporucam...:-) ()

yamk5 

všechny recenze uživatele

Dosť podivná zlátanina všetkého možného so sebou divne fungujúceho. Pre veľkú časť publika dosť veľa neznámych prvkov a taktiež podivné geografické momenty (trochu zahrievanie polievočky na ich trhoch) určite nebude znamenať pre DW sošku Oscara. Ale inak pobaví, v rozmedzí animákov DW skôr slabší priemer. ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama