Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Blbůstka pro děti s nesympatickými postavičkami, které nakonec nebyly tak hrozné,jak jsem čekal, celkově průměr a něco co jsem vidět nemusel, ale ti nebozí malí skřítci byly fakt povedení, už jen za ty jsou 2*:) zbytek celkem nezájem, o příběhu ani nemluvě. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka má to správné kouzlo. Přesně takovou je potřeba vidět, když přestaneme věřit. Mě osobně to připomělo dětství, kdy jsem věřil také ve spoustu věcí. Tato pohádka má v sobě hodně pozitivna, kouzla a fantazie. Takových víc. Jen je škoda, že je to opět propagace amerikanismu a jejich představě pohádkových bytostí. ()

bujnmi 

všechny recenze uživatele

V podstatě krásná pohádka, s fantasií a dobrým koncem, originální grafikou. Ale vadil mi tu "amerikánizmus" a nemyslím tím americké postavy - santa, sandman,... ani nemám nic proti nechutným krajinách vajec či zubičkám. Ať si v tom žijou, každý má nějakou kulturu. Ale nevím kde to ti amíci berou, že v každé partě děcek musí být černoch. Každé dítě má vlastní pokoj s postelí uprostřed a hromadou hraček. Vůbec nezáleží jestli je to usa, čína nebo korea. Krby má každý dům, města jsou nechutně spořádaná a upravená. Ani zrnko špíny, stejně tak jako ty přebělené zuby. Proč? Proč někdy nepřidat trochu reality, když už se santa prohání po celém světě. I ve slumech mohou být štastné děti, tak kčemu ta iluze? ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Pán strachu se vrátí na Zem a chce si jí podrobit, čemuž se snaží zabránit team pohádkových hrdinů. A jak by vše také mělo dopadnou, než dobře, že? Kdyby nebylo ve filmu několik dobrých scének, tak by stál za nic. Celkově ale kladný dojem. I ty animované souboje se mi líbily. ()

Echoes 

všechny recenze uživatele

Špatenka, potenciál to mělo velký, ale zabité! Bohužel dneska je tolik animáků, že jeden musí něčím zaujmout... A tenhle nezaujal. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

U Šostakoviče! Každý správný animák v poslední době musí mít nějaké potvůrky, které se starají o trochu té groteskní srandy. Doba ledová má veverku, Padouch má mimoně apod. - a v Partě mají tuto úlohu skřítkové a trochu i sněžnomuži. Jenže jsou trestuhodně nevyužiti (ledaže by se s nimi počítalo pro nějaký kraťas, za což se moc přimlouvám). Jinak postavičky jsou fajn, včetně více než ruského Santy, a Zajíc vyloženě exceluje. Nicméně je to film, který je víc než na ději postavený na efektní vizuální podívané, a to je v tomto případě hodně škoda :-( P.S. český název filmu je podle mne dost matoucí. P.P.S. po třetím shlédnutí se vzdávám, přidávám čtvrtou hvězdu a společně se Zajdou říkám: ho ho ho! ()

chesterko 

všechny recenze uživatele

Málo vtipných scénok, roztomilá Sofinka sa tam kdesi objavila len na malý okamih a zo santu som mal väčší strach, ako z bu-bu-báka. Koniec ako má byť, ale ja som sa nudil. 2,5* ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Ač se mi to zprvu podle recenzí zdálo jako absurdní pohádka, dal bych si nejraději facku. Film byl naprostým odpoutáním od reality. Příběh a nápaditost mi přišla úchvatná. Jde vidět, že William Joyce má bůjnou fantazii, o čemž svědčí i jeho další díla, ačkoliv pro české publikum méně přijatelná pohádka, ale myslím si, že pro novou generaci dětí vhodná. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla tak krásnou animaci a pohádku jako byla tato, je to nejen pro děti, ale i pro dospělé, vřele doporučuji všem se tuto pohádku podívat, stojí to za to ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

VELKÉ PŘEKVAPENÍ. Už jsem z toho množství animáků docela rozmrzelý, ale tohle dílko mne přesvědčilo, že ne všechno barevné a směrované na děti, musí být nekoukatelné pro dospělého. Toto je typická ukázka filmu pro celou rodinu. Vtipná, milá, nařachaná jízda s mýtickými americkými symboly. Santa Clause na Vánoce odmítám, ale tady byl opravdu prďácký a vlastně to spíš byl Děduška Mráz. Zkrátka určité chybky to má, ale nepatří k nim rozhodně český dabing. Opět mne přesvědčil, že stále to jde. Zatím dávám čtyři lepší hvězdy. Uvidím, jestli mne to napodruhé bude bavit stejně. ()

ondey 

všechny recenze uživatele

Už od trailerů v kině jsem si říkal: "No to bude ale slátanina!" Čekalo mě ale velký překvapení. Akční jízda plná krásnejch nápadů a povedenejch vtipů, navíc v originále podtržená výkony pánů s dobře znějícími jmény: Chris Pine, Alec Baldwin, Hugh Jackman a Jude Law. Dabing je tak v tomhle případě zločin. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem o co půjde a byl jsem hodně skeptický, ale že Santa Claus bude ruský kozák mě opravdu dostalo. Místo elfů má Yeti pomocníky, víla zuběnka je vcelku nadržená na Jacka Frosta, velikonoční zajíček je drsoň s bumerangama, no prostě vznikla z toho velice slušná podívaná. Jediné co bych vytknul, že 3D mohlo být využito daleko lépe a více, ale i tak super. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Příběh, který má za základ archetypální podklady s lehce (silně) modernizovanými některými postavami. Jack Frost se chová a pohybuje, že je na tu lehkost radost pohledět. Povedená jízda, ve které jsou běsy děsiví, ale nějakým způsobem je to vybalancované, že ačkoliv je temný záporák hodně "zlobivý pán", tak dostane "útrum" způsobem, který (snad) snese i mladší publikum. Film unikl osm let mé pozornosti a teď si nás získal celou bandičku. Tohle chci vidět znovu. Doporučuji, pokud nejste konzervativní v přístupu k Vánocům a Velikonocům. ()

Mooney21 

všechny recenze uživatele

Neskutočne vtipný Santa na ruský štýl, bojovný Easter Bunny na štýl nejakého ninju, mlčanlivý Sandman ako neskutočný frajer, Zúbková víla a nakoniec perfektný Jack....Jack Frost....v skratke, jedna z tých lepších rozprávok "dneška"...kopa srandy a zaručene by som neváhala pozrieť si túto rozprávku znova. ()

Mattin 

všechny recenze uživatele

Jeden z TOP animákov minulého roku. Klasicky príbeh boja dobra a zla, no v perfektnom prevedení, príbeh vás vtiahne a až sa vžijete do deja, prichytíte sa nakoniec pri tom ako si len mačkáte prsty a dúfate že všetko dobre dopadne. Vynikajúca hudba a dabingové výkony Aleca Baldwina, Hugha Jackmana, Chrisa Pinea či Jude Law su perfektné a veľmi verné. Animácia vynikajúca, škoda že som premeškal 3D verziu v kine. Celé ma to akosi vrátilo do detských čias a po dopozeraní urobilo o niečo šťastnejším :). Bravo! Jednoznačne 5* ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná pohádka. Oproti tomu množství kýčovitých filmů je vždycky hezké vidět příběh postavený na tradičních hodnotách. ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama