Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 2

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

gaara1 

všechny recenze uživatele

Co říct, byl jsem zklamaný, určitě jsem viděl za svůj život lepší anime než Legendární partu. Dějová linie se mi zdála slabá,nedotažená a nezajímavá. Dvě hvězdy jsem dal za velikonočního zajíčka. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Pokus o Avengers pro děti. Pokus chabý a jen pro ty vyžrané obézní americké spratky, protože dost pochybuju, že by naše slovanské dětičky odkojené Erbenem, Němcovou a Krtečkem vůbec znaly někoho z té jejich tzv. legendární party. Tak Santu asi jo, ten přece jezdí o vánocích s kamionem a rozváží kokakolu. Možná i mlhavě ví, kdo je to ta šílená dentistka víla Zuběnka a že velikonoční králík bude mít asi něco společnýho s velikonocema. Ale kdo je sakra Jack Frost? Tak se mi něco motá, že by to snad měl být sněhulák, ale tady je to teenager v mikině s kapucí a s berlou mrazilkou. A Sandman?? To přece byla nějaká postava z hororu, ne? Tak tady je to cosi co nejvíc ze všeho připomíná homosexuálního pedofilního liliputána. Takže veskrze nesympatická sestava, díky které to ztrácí body hned na začátku. A za celou dobu se to nijak zvlášť nezlepší. To už je sympatičtější záporák, který vypadá jako mix pana Úžasňáka a Lokiho z Avengers. Ne, tohle bohužel nebaví ani děti. Aspoň ne ty moje. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka má to správné kouzlo. Přesně takovou je potřeba vidět, když přestaneme věřit. Mě osobně to připomělo dětství, kdy jsem věřil také ve spoustu věcí. Tato pohádka má v sobě hodně pozitivna, kouzla a fantazie. Takových víc. Jen je škoda, že je to opět propagace amerikanismu a jejich představě pohádkových bytostí. ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco prekvapene dobrý animák, ktorý ponúka krásne vykreslené postavy, perfektne spracované animácie, dobre spracovanie 3D hlavne čo sa týka snehu a taktiež aj temnej stránky, s ktorej však bude mráz deťom po chrbtoch behať. Deti by naozaj mali veriť na podobné veci ako je zajac, Jack Frost, tzv. Santa, víla Zubienka a dospelí nech veria aspoň na to, že každý rok vide podobne dobrá animácia na ktorú sa bude dať pozrieť a v prvom rade zabaviť. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Su v poslední době asi nějakej rozněžnělej nebo co. Tyhle filmy mě ale prostě baví. Stačí aby se nezpívalo a jde to. Večerníček, elfové, yettiové, malý víly, zuběnka (dobře přiznávám, tady jsem si furt představoval Islu Fisher v úplé kombinéze a křidýlkama), zlý koně, záporák parádně nadabovanej panem Lawem, aji ten namakanej králík byl super. Opět lituju že jsem neviděl v kině 3D. ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Veriť- hlavná pointa celého filmu. Santa, veľkonočný zajac, Jack Frost, Sandman, Zúbková víla... -síce o polovici týchto postáv som v živote nepočula ale ako animák je spravený skvelo. Určite pobaví mladú generáciu ale aj starší budú pri niektorých scénkach čakať so zatajeným dychom čo sa stane. Jednoduchá a vtipná dobrodružná rodinná komédia. ()

Carriette 

všechny recenze uživatele

Animák, co se mi po dlouhé době opravdu líbil. Potetovaný Santa, velikonoční zajíc s hlasem Hugha Jackmana, musím říct, že se mi opravdu líbil. Oceňuji jak příběh, tak zpracování :) ()

BlackAngels 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilé pohádkové dílko. Příklad jak lze v jedné pohádce dětem přestavit všechny hrdiny, po kterých by mohli něco chtít. Takže než dětem pustíte tuto pohádku připravte se, že po ní budou chtít za každý vypadený zub pod polštářem peníze, na velikonoce budou chtít všude nacházet vajíčka, v zimě budou hledat Jacka Mráze atd., protože když jim tohle nedáte mohlo by se stát, že přestanou věřit! A svět by zachvátil strach a stín..... ()

pida123 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude hovadina, jelikož trailer sliboval super jízdu. A kdykoliv je trailer úchvatný (tak z 90ti% filmů), tak samotné dílo stojí za prd. Takže to co jsem shlédla mě mile překvapilo. Hezky udělané, příběh pěkný, občas lehce strašidelný, sem tam i vtipný......taková průměrně dobrá pohádka. Tak proč 4 hvězdy? - Moje děti to žraly! ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Avengers detského sveta v boji proti geniálnemu záporakovi. Všetky postavy sú zaujímavé a majú svoje miesto, i keď pre nás možno nemajú také čaro ako napr. v USA. Najviac ma bavil kozácky Satna Claus a veľkonočný zajac, ktorý boli najzábavnejšími postavami. Animácia na úrovni, výborná hudba a celkovo veľmi príjemný animák, i keď kvôli bubákovi a jeho nočným morám asi pre trošku staršie deti... 75% ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Dokonalá pohádka. Úžasná animace, pohádka plná vtipů, akce a napětí a náš dabing je taky výbornej, krásný příběh, který občas dojde k slzám a jak píše Radyo, děti potřebují věřit. Stejně jako každý člověk potřebuje věřit, bez víry je život prázdný. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Animák o boji dobra so zlom trochu inak. Hlavnými hrdinami sú detskí hrdinovia, v ktorých veria deti. Je evidentné, že cieľovou skupinou sú americké deti, Sandmana a Jacka Frosta my nemáme. Možno až preto ma nechytilo na 100%. Ale je to originálne, zaujímavé, nudiť sa nebudete a aspoň vo mne to zanechalo príjemný dojem. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Nádherné propojení různých postav, ve které děti věří, i když nejsou skutečné. Příběh je originální a představuje nám i méně známé postavy. Neomrzí se na film čas od času podívat znovu, jelikož je to nenáročné a milé. Oceňuji i kvalitní český dabing. ()

obedovapauza 

všechny recenze uživatele

Sváteční “liga spravedlnosti”. Jack Frost byl od nepaměti prostě a jedině Jack Frost, a to bylo taky to jediné, co mu měsíc před staletími řekl. Od té doby se tenhle chlapec jen bezcílně toulal po světě a se svou schopností mrazu vytvářel jen pouhé skopičiny pro zábavu a zabití času. Ačkoliv si s dětmi z okolí mnohokrát zahrál koulovačku, nikdy ho doopravdy neviděli (jelikož k tomu je potřeba, aby na něj děti věřili) byl pro ně proto jen pouhým ledovým duchem, který se bezcílně a toulá po světě. Z ničeho nic si však měsíc umane jmenovat Jacka novým členem strážců, do které už patří Velikonoční zajíc, Santa Claus, víla Zuběnka a strážce snů Sandman. A společně dostanou za úkol porazit Bubáka, který postupně spřádá plány jak všechny strážce zničit. Jack sice netouží být strážcem, ale situace mu nabízí zjistit, kým byl před tím než se stal Jackem Frostem. S touhou dozvědět se o své minulosti se rozhodne pomoci společně s ostatními strážci zachovat dětskou víru a porazit Bubáka. Lehké to však nebude, jak jinak.  Tuhle pohádku mám velmi ráda, po letech jsem si jí pustila znovu a názor jsem na ní nezměnila. Krásná animace, zábavné postavy, i ta slza ukápla po letech znovu. Rozhodně doporučuji pro vánoční večery s kakaem a dekou. (by Kristýna) ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama