Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak zde máme další vánoční animák, který nám vnese jasno jak to s těmi Vánocemi vlastně doopravdy je. Zajíc, Večerníček (ano, je to opravdu pro děti), Zuběnka a Santa Claus s ruským přízvukem Aleca Baldwina se spojí s Jackem Frostem proti Černodýmovi. To vše pod dohledem Měsíčníka. Komu tohle dalo zabrat ať zvedne ruku. Jedná se o takový animovaný dětský Avengers. Dětinské je to asi podobně jako Horton. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nakonec z toho vzešel celkem slušný animák, kde nechybělo skoro nic, co by správný animák měl mít. Je to animák dělaný pro americká dítka. U nás se schovávání vajíček a vkládání vypadlých zubů pod polštář moc nepraktikuje, to mě zas tak nevadí. Hlavní je, že se budu bavit a něco si z toho taky odnesu. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Sever ruský kozácký Děda Mráz (v originale Nicolaus St. North), australský Velikonoční Králík, Víla Zuběnka, pohodový a němý Sandman a tohu klukovský Jack Frost to je legendární parta neboli Strážci děti vyvolení Měsícem. Příjemný dětský film, který je pro celou rodinu. Možná až na některé mrzouty. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film hodný zabudnutia. Pravdou je, že Legendárna partia to mala vedľa - v rovnakom čase uvedenom - Wreck-It Ralph celkom ťažké. Ono totiž platí jedno smutné pravidlo. Detský film musí nejakým spôsobom baviť aj rodičov. Tí síce už určite nepatria do neprevírených vôd animákov, ale súčasne sa nechcú s deťmi v kine nudiť. A v prípade Legendárnej party je práve táto zložka akosi na pováženú. Tvorcovia na čele s režisérom Peterom Ramseyom však mali zjavne úplne opačný dojem, pretože sa pokúsili urobiť klasický digitálny animák s cieľom osloviť celú rodinu. A ako celú rodinu si zjavne predstavujú niekoho, kto zájde rád na komiksový film od Marvel a zároveň chce takú radosť sprostredkovať v trochu nežnejšej podobe aj ratolestiam. A tak je tu partia superhrdinov bojujúca proti zloduchovi, čo deťom kradne radosť. (25.12.2021) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Spolu s Ralf-Rozbito najlepší animák za tento rok. Legendárna partia rovnako ako ostatné drahé animáky očarí nádhernou animáciou (a 3Dčkom), ale to niečo, čo chýba ostatným nalešteným rozprávkam je príbeh. Legendárna partia ma príbeh, ktorý je hravý, vtipný, akčný a okrem toho ma aj kopec sympatických postáv, či dobrú hudbu. Nuda skutočne nehrozí, 90 minút ubehne ako voda a vy v tom príbehu, ktorý je plný neskutočných fantasy vecí sa nebude vedieť nabažiť. P.S.: počkajte si na scénu za titulkami. Oblubený soundtrack: Calling the Guardians. 90% - 5* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Za rok 2012 asi ten nejnudnější animák, který jsem viděla. Dabing parádní, animace též, ale ten příběh byl tak nezajímavý, že jsem ho poslední půlhodinku doslova prozívala a bylo mi šumák, jak dopadne. Velká škoda, protože naopak 3D: ***** je u tohohle animáku společně s Na Vlásku to nejlepší, jakého se mi zatím dostalo. Výborné efekty i pestrost od začátku do konce! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vydarený, pohodový animák, ktorý sa dokáže vyhnúť takým šialenostiam, akými oplýva napr. Shrek, a zdarne dopláva do konca. Nemám nijakých väčších námietok, som úplne spokojný. 80% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnoho animovaných snímků v roce 2012, ale žádný mne neuchvátil jako právě Rise of the Guardians. Žádná romantika, žádný trapný humor, ale obyčejná krásná pohádka. U dětí jistota, že je tato parta bude bavit, u dospělých si budou srdce získávat hůře. Já si pohádku užil a hlavně přenádhernou vizuální stránku.. 8/10 = 88% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příliš infantilní. Koukatelné ano, ale aspoň nějaká originalita nebo neprvoplánovost by stála za to. Patos z toho přímo kape. Ale bavila mě ta malá blonďatá holčina a pak hlas Isly Fisher. # [vidněo: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 4 | hudba 6 | humor 1 | akce 8 | napětí 0 | pustil bych si znovu 3 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Santa Claus jako potetovaný Rus se dvěma meči a velikonoční zajíček jako namachrovaný drsňák s bumerangem?? No, co na to říct... V zásadě je to pohádka o důležitosti víry dětí v nadpřirozené bytosti, což je moc pěkné, ale bohužel se v tom tak nějak nehezky odráží tendence dnešní doby. A kouzlo je pak tatam. Navíc by bylo fajn, kdyby se tam našlo o něco víc komických momentů než jen scéna s rozčarovaným yettim, který barví hračky na modro/červeno. Stojím si za tím, že mezi současnými animáky by se našly daleko povedenější filmy. ~(2,8)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla takhle sympatický a originální tým. Máme tu drsňáka Dědu Mráze (někdo si ho plete se Santou, ale jeho ruský přízvuk a absence ho-ho-ho tomu odporují), děsně cool australského velikonočního zajíce, barevňoučkou vílu Zuběnku s armádou maličkých a neskutečně roztomilých víl zubniček, originálního nemluvného (ale u nás neznámého) pána snů Sandmana - a pak je tu sexy Jack Frost, který vládne sněhu a mrazu, ale vlastně neví, co má na světě za úkol. Společně pak musí porazit Stína/Boogeymana, který chce všechny děti na světě připravit o víru v nadpřirozeno a sny. Přiznávám, příběh sám nenabízí nic moc nového, ale kopa vizuálních nápadů, slovního popichování a charisma postav (dabují je třeba Hugh Jackman nebo Alec Baldwin) vám na to dá zapomenout. Několikrát jsem se přistihla, že jsem naprosto propadla vyprávění a děstě si užívala každý vtípek a každou nádherně naanimovanou scénu - přesně jako málé dítě. A tak to má být. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že vôbec som nevedela o čom to bude ale aj tak som čakala od toho veľa. Nakoniec bola z toho rozprávka o viere detí a nebolo to presne tak ako som očakávala, nevadí. Občas som sa schuti nasmiala a ten ňuňu malý králiček bol proste juj, škoda, na neho deti nemuseli veriť aspoň by zostal zakrslý. Určite táto rozprávka nebola sklamanie ale nebolo to zas ani najlepšie. Slabé 4* A Santova kérovica Naughty bola vážne pecková. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další animovaná rádoby vánočně-velikonoční kravina. Nápad je to zajímavý, ale celkem jsem se u toho nudil... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu hezká a smysluplná pohádka s poselstvím. Jak už bývá zvykem dobro bojuje proti zlu a vše dobře dopadne. Sice je to vše o amerických postavách, ale nevadí i tak to potěší. Opravdu dobře zpracované, jak animace, tak děj, vtip a moudra. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Viděno v italském dabingu, ale i tak to celkem ušlo. Je to celkem originálně zpracovaný neoriginální námět. Rozhodně neurazí a mladší diváky velmi potěší. Jen mi to přijde spíše jako jeden z těch animáků, co je vážně jen pro děti a pro dospělé už tolik ne. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Kvalitní animace nevyváží protivné postavičky. Od Frosta až po rusko-přízvučnou mutaci Santy Moroze by zasloužili nakopnout do příslušných pixelů s přistáním na severním pólu bez zpáteční letenky. Jediný originální a zábavný “Večerníček“ to sám nezachrání, ani kdyby se rozkrájel. Asi už jsem si za poslední léta moc zvykl na vysoký standard dvojsmyslného humoru, který pobaví dospělé i potomky rovným dílem a nejsem ochotný se v roce 2013 vracet na počátek infantilních taškařic. Ale Dreamworks si za to můžou sami, neměli s tím tenkrát začínat… ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipný a zábavný animák, který vyprodukovalo studio DreamWorks. Nádherná animace jde ruku v ruce se solidním příběhem (na poměry mezi animovanými pohádkami), sofistikovanými vtípky a parádním záporákem. Tak proč ne.. :) ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama