Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 4

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh Jacka Frosta, česky zřejmě dědy Mráze, a pár dalších postav, pro které v českých zemích ani nemáme ekvivalent. Vcelku pěkný animák se spoustou roztomilých vtipů a postav, boji dobra se zlem a dobrodružství. Bohužel ale postrádá hlubší dějovou linku a vše je tak trochu slabší. Zdá se mi, že to mohlo být lepší a je to možná i tím, že jsem čekal něco jiného, ale musím dát nižší hodnocení, ač je to animák a ty vždy hodnotím kladně.. Určitě stojí za zhlédnutí, ale myslím, že jednou to bohatě stačí. 65% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Perfetní! Plné nápadů, zajímavých postav a lokací a líbivé animace! Až je neuvěřitelné, že to všechno stihli za 90 minut! Určitě jeden z mála animáků, na který se rád podívám znovu. Hodně milé a pozitivní (i přes, jak jinak, než povedeného záporáka)! 85% ()

Zodd

všechny recenze uživatele

Už si to po těch letech nepamatuju, hodně rychle jsem to zapomněl. I přes název (hlavně ten orig.) to bylo i na poměry DreamWorks neskutečně dětské. Na druhou stranu to nebylo překvapivě vůbec otravné. A to je asi ten důvod. U málokterého filmu jsem tolik cítil to spotřební zboží vzhledem k možnostem studia, přesto pro mladší věk vůbec ne špatné. Škoda, že s tím nepřišel Disney nebo Bluth dvě tři dekády zpátky, takhle působí jako z jiné planety (či snad části světa) a svých diváků si proto moc nenajde. Pokud si ho nebudou pouštět jen na Vánoce. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení a s Raubířem Ralfem zatím nejlepší animák, který jsem letos viděl. Už téma mě zaujalo, ale byl jsem trochu speptický k tomu zda se mé očekávání filmu podaří naplnit. A podařilo. Měrou vrchovatou. Pohádkoví Avengers zasahují a jde jim to stejně dobře jako těm marveláckým. Téma o tom jak důležité je chránit dětskou víru v zázraky je výborné stejně jako jeho zpracování a totéž platí o postupném odhalování Jackova tajemství. Občas zábavně ujeté, občas pohádkově nádherné a občas až překvapivě akční. Nechybí emoce, vtípky a ptákoviny, několik vizuálně vymazlených momentů a několik opravdu silných okamžiků. Pojetí Santa Clause pobavilo, stejně jako drsný velikonoční zajíc, Sandman vyloženě potěšil. Animace tomu dokonale sedla a celé to šlapalo jako hodinky. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

velmi příjemná a pohodová záležitost, já se skvěle bavil. Vizuál je výborný a příběh originální...skvělé ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V českém znění je to  jen další vánoční animák, který se rozhodl zakrýt scenáristickou ledabylost rychlostí. A musím uznat, že mu to docela vychází. Když ovšem pohlédnu na jména pěti herců, kteří namluvili hlavní postavy v originále, hned mi přijde, že to mohla být větší zábava. Ale vlastně mě stejně nejvíc bavil Sandman (a to nejen protože měl nejlepší dialogy). ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale na mě to zapůsobilo. Příjemně se na to dívá, pěkné animace. Pohádka, jak se patří na odreagování. Zlo nikdy nemůže zvítězit na dobrem... s tím musel bubák počítat :D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazný, vtipný nebo vizuálně dokonalý, ale nápad, onen hlavní nápad, který pohání celý příběh je natolik poutavý, že jsem si tento animák, překvapivě užil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bez debat jeden z nejlepších animáčů od dob prvního Shreka.Poslední dobou nám tvůrci animovaných filmů tlačí do hlav samá moudra, klišé, nudu, šeď a tunu moralit na úkor srandy.Legendární Parta je jako svěží vítr, který rozčechral čím dál tím hlubší dno župmy americké animované produkce.Především za to může výtečný příběh a napínavý a dobrodružný scénář.Samozřejmě je tam celkové poselství o soudržnosti a duchu vánoc, to ovšem pokládám za důležité a to především pro ty nejmenší diváky, které film může na tohle téma výborně připravit.Atmosféra je úžasná a jak deprese tak i bez moc a strach se tvůrcům podařilo perfektně našroubovat s elitní plejádou výjmečných postaviček a charakterů a jako bonus neskutečná porca zábavy a to především díky výtečnému Velikonočnímu Zajíčkovi, kterej byl tak hustej a nahláškovanej, že se minimálně vyrovná Oslíkovi ze Shreka.Legendární Parta pro mě byla dokonalé překvapení, u kterého sme se celá rodina krásně bavila a s chutí se k tomu kdykoliv vrátím.99%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Já tuhle výbornou věc viděla až včera a absolutní spokojenost. Možná to chtělo čas, poněvadž ve své době to diváky příliš neoslovilo. Skvělá akční podívaná, zábavná, mistrovsky animovaná, styl, švih, za mě příjemné, rodinné překvápko, byť vousaté. Děcka spokojeně vrněly, jako dávno ne. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě dostal. Neskutečně pestrý, geniálně střídající humorné a kouzelné scény s těmi děsivými, ze kterých budou mít děcka noční můry ještě 2 týdny poté. Jen to musím najít v nějaké lepší kvalitě, takový animák si musím zazálohovat pro svoje děcka :))) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Legendární parta je solidně natočený animák, který nepostrádá jak vtipné scény, tak megaakční sekvence, při nichž se mi tajil dech. Jednoznačně nejsympatičtější postavou byl pro mě Sandman, který budil dojem roztomilého panáčka, ale když šlo do tuhého, tak to uměl parádně roztočit. Jack Frost byl rovněž sympaťák a nejvtipnější byl Velikonoční zajíc ("To je ale kosa!", "Asi vrhnu mrkev!"). Animace se mi celkově velmi líbila, a i když se tvůrci nevyhnuli pár poučným a sentimentálním scénám, tak i přesto si mě tento film získal. Milá oddychovka, která ve mně vyvolala smích, radost, smutek i napětí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemné oživenie animovanej ponuky, kde vystupujú klasické americké postavičky ( nie komiksové ) obhajujúce ozajstné hodnoty. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jediná vec ma nútila dať nižšie hodnotenie a to tiež len do chvíle kým som ju naplno pochopil. A teda záležitosť týkajúca sa moon told me so... Najprv mi to pripadalo akože buď tvorcovia nevedia ako majú pôvod guardianov vysvetliť, alebo že nechcú k tomu využiť priamo náboženstvo, no niekým zhora si aj tak dopomôžu. A potom som si to uvedomil. Veď mesiac je tu dôležitá postava! Všetci hrdinovia predsa prichádzajú/pracujú v noci. Či už majú deťom zabezpečiť sny, alebo darčeky, vždy prichádzajú v čase keď všetci spia. Oni majú na starosti detskú vieru v sny, nádeje a splnené priania, a mesiac im pri tom svieti na cestu. Jednoduché, ale pekné. Asi by som mal pozerať viac animákov, lebo takto raz za čas ma vie takmer hocičo ohúriť. No som si istý, že nie každá rozprávka má natoľko známe a napriek tomu stále zaujímavé postavy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní animák! Výborná animace, výborný příběh, výborný hlavní hrdina, výborní další hrdinové (Santa, Velikonoční zajíc, Sandman), výborný záporák kterému jsem fakt věřil, že chce vyvolat u dětí strach a noční můry. Konečně fakt suprovej záporák, páč v ostatních animácích jsou většinou ti záporáci směšní. Pro mě určitě nejlepší animák roku 2012! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nám móda crossoverů a propletenců komiksových postav v jednom filmu dorazila i mezi tuhle legendární partu - Mrazíka zamlada, reklamního Santu Klause, vílu Zuběnku, kterou snad v ČR nikdo nezná, nějakého písečného mužíčka, co rozdává sny, velikonočního králíčka, co je nabroušený, ale dává ta barevná velikonoční vajíčka (to je tedy taky pakárna, vám povím, ještě že u nás dětem nemusím ta vajíčka cpát někam pod lopuchy v lese), a na druhé straně strašidelného bubáka... Nechybí dokonce ani psychologický efekt (kdo vlastně jsem? jaká je moje minulost?), i když se s ní dále nepracuje (proč Jack Frost alias Mrazík nenavštíví potom svoji zachráněnou sestřičku?) Na všem je vidět, jak to mělo být hezké, barevné a hlavně pro 3D, takže nechybějí propasti, jámy, skoky do jam, průlety oblohou a mezi mraky... Až člověk skoro zapomene, jak hloupý je ten příběh, a že věřit může člověk možná v Boha, ale určitě ne v postavu vymyšlenou reklamními agenty. Mohlo by se namítnout, že mi chybí poetické a dětské cítění. Možná. Ale tuhle jsem na Kampě potkal vodníka a víly, tak to možná zase tak zlé se mnou nebude. A bubáka se přitom taky nebojím, heč. (Btw, náš šestiletý syn se u té telenovelové selanky nudil už po dvaceti minutách.) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy pro děti a filmy zkrátka jenom dětinské. Legendární parta je naštěstí ten první případ a vedle dětské verze Justice League, kterou místo Supermana, Batmana nebo Wonder Woman tvoří Děda mráz, Velikonoční zajíc nebo víla Zuběnka, nabízí humor, který ocení i dospělí. Nejsem si na druhou stranu jistá, jak budou menší děti reagovat na temnotu, která tu má celkem ostré zoubky (stínoví koně jsou opravdu hororoví), a taky na to, že Zubnička, Sandman i hlavní hrdina Jacka Frost jsou v českém prostředí neznámí. Přesto je to kouzelnější film než poslední pokusy Pixaru a na tváři se mi při sledování usadil hovězí úsměv. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně umělý vzhled animace mi znepříjemnil sledování tradičního iniciačního příběhu o outsiderovi. Děj sám je pusté klišé, animace mu ještě dodává počítačový vzhled. Hlavně víla Zuběnka (či jak) vypadající jako kombinace kolibříka a zubní vrtačky byla odpudivá. Sandy, alias Písečný mužík, připomínal spíš nějakou figurku z obalu na cornflaky. A Bubák zase vzdáleného bratrance Voldemorta z větve rodiny, kterou zbytek klanu zavrhl. Vlastně mi ho bylo i líto: on přece konal dle své přirozenosti, stejně jako "kladní hrdinové". Potěšil snad jen nabušený Králík, i když byl jen převrácením svého obvyklého stereotypu roztomilého králíčka, což taky není moc novátorské. SHRNUTÍ: O postavičkách, které si hrají s dětskou psychikou. ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama