Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rusofilní Santa, víla řízlá dinosaurem, bojovej zajíc, Sandman, ze kterýho Gaiman hryže klávesnici a metrosexuální albín vs. Jude Law, kterej chce ovládnout dětskej svět. Místy vtipný, animace na úrovni, ale z mýho pohledu to není ten typ animáku, kterej by dokázal pobavit jak děti, tak dospělý. 60% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě moc mile překvapil. Nečekala jsem, že se mi bude tak líbit. Výborná animace i boží atmosféra z něho šla. Moc se mi líbil i hudební doprovod. Film krásně navodí tu pravou vánoční atmosféru vhodnou nejen pro děti, ale i pro dospělé, kteří se rádi vrací do dětských let. 85%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád príbehy, kedy sa múdrosti Zenu dostanú podobu príbehu, ktorý je natoľko univerználny, že si v ňom každý nájde to svoje. Zobrať tie najznámejšie legendy a spojiť ich do jedného príbehu spravili mnohý tvorcovia a väčšinou sa jednalo o podarené filmové diela. Taký sú aj Rise of Guardians. Pekné obrázky, podmanivá Desplatová hudba a krásne napísané a nahovorené postavičky. Súboj so Strachom je krásnou paralelou k tomu aby sme verili vo svetlo a nedali sa zlanáriť tmou. Že naše myšlienky sú tie, ktoré nás dokážu zradiť ak si nedáme pozor, a že častokrát strata všetkého napomáha k tomu aby sme prišli na to, kto vlastne sme. Krásne posolstvo vyslúžilo filmu 4 hviezdu, inak by som dal tri. Nie je to také výrazné ako napríklad Rango, alebo Ako vycvičiť draka, ale má to mnoho skvelých miest o ktorých som presvedčený, že ich znovuobjavim, keď sa k filmu znova vrátim. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávočka. Vtípky nie sú práve zapametania hodné, ale ako celok sa to sleduje výborne. Parádna animácia a sympatické postavy. // Po x-tom videní hodnktenie doplnené na plný počet. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka o tom, aké dôležité je, aby deti verili v niečo, čo neexistuje. :-) Len mi je záhadou, kto bol ten piesočný mužíček? Na neho tiež veria americké decká? Aj s ostatnými členmi party to ale u tunajších detí nebude ľahké, asi len tá Zúbková víla sa tu dokázala presadiť. No nemusí to vadiť, animácia je pekná, príbeh tiež celkom ujde a občas je to aj zábavné. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příběhově nepříliš výrazný animák a to i navzdory jinak dost originálnímu námětu. Humoru je poskrovnu, je to spíš cílené na děcka. Animace vrcholů od Pixaru sice nedosahuje, ale až na nijak zvlášť sympatické postavičky nepůsobí špatně. Je to takové spíše průměrné a místy to i trochu nudí. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Legendární parta zaměřena spíše pro mladší publikum, velice mě zajímá, jakým způsobem bude přijat u nás, kde nevyšla kniha Williama Joyce, a kde především ani nejsou příliš zažité postavy Jacka Frosta, Sandmana a de facto ani Víly Zuběnky. Film samotný je v na animáky průměrném 3D, nechybí mu moc dobré momenty ani emoce, přesto se občas potopí do vln patosu, což se samozřejmě dalo čekat. Bavil jsem se sice méně než u Raubíře Ralfa, ale pořád patří Legendární parta mezi nejlepší animáky letoška. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherné a okouzlující, nápadité a zábavné. Údiv, naděje, radost, hezké sny. To vše zajišťují strážci pro děti. Co k tomu říct? Dostali mě celou. A bylo mi potěšením. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z filmu: Děti jsou tak hloupý.. Ze dne na den přestanou věřit a pak zase začít věřit, to umí jen děti, no.. Tato pohádka má jednu geniální stránku a to je naprosto skvělý záporák, Stín/Strach, který nikdy neudělá chybu, chybný je jedině film.. A nejhorší na tom bylo to, že toho, kterého zabil, na konci zase žije. Já být Džekem Frostem, tak se určitě spojím se Stínem, byl totiž skvělý. Ale ten konec mě dostal jak nikdá, takhle hloupě to zvrátit, to bych nevymyslel ani já.. Ale tak musím zase říci jedno plus, taky bych chtěl tu mrazící hůlku, jo a hudba je příšerná, no, spíš jen průměrná, ale už mi to vadí.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Parta nepravděpodobných hrdinů - Děda mráz (protože je to kozák, tak nepíšu Santa), Velikonoční zajíc, víla Zuběnka, Sandman a Jack Frost a jejich různí henchmeni jako třeba skřítci, zubní víly nebo Yettiové se musí spojit, aby porazili zlého stína a zajistili dětem po celém světě klidné dětství :-) Originální a zábavné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najmenej zábavných, veľkorozpočtových animákov tohto desaťročia ( a to sa naozaj dá v tomto žánri dokázať ? ). Kvalitný dizajn sa stráca v akejsi miešanici, ktorá by bola príliš aj na Psíka a Mačičku a dáva vedieť, že ,,assembling,, žáner ( viď AVENGERS ) neovláda len Marvel, či iné komiksové nakladateľstvo ( či filmové štúdio ). V tomto prípade to veľmi nevyšlo. Problém je totižto v tom, že sa tvorcovia veľmi zamerali na decká, ktoré majú o histórii týchto ( vymyslených ) postáv minimálne informácie a chcú ich vidieť práve v tomto trápnom móde. Spraviť zo Santu pokerovaného rusáka, či z Veľkonočného zajaca ultrahrdinského ( pokiaľ nesadne do saní ) machra, je priamym dôkazom, že štúdia kašlú na hodnoty, kvôli komerčnému úspechu ( ktorý sa neprekvapivo nedostavil ). Modernizácia áno, obrat o 180° nie. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě téměř na plný počet. Výborná animovaná zábava, kde je střetů "kouzel" více než ve všech dílech H.Pottera dohromady. Zapracování lehce moderního kabátu, pokérovaný Santa s pirátskými mačetami a turbo sáňkami, je velmi zdařilé, nenáslné a vyloženě baví. Celé pojetí filmu je originální, nápadité a se svěžím akčním nádechem, který skvěle funguje. Postavy jsou parádní jak charakterově, tak vizuálně. Děj samotný je taky dobře svérázně napsaný, je jak dětský, místy pochmurný, tak akční, dojemný, správně vánoční a dobře zakomponovaný s příběhem Jacka Frosta a hledání sebe sama. Mě se to hodně líbilo. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Legendární parta je pěkná pohádka, která potěší nejen děti. Všechny postavičky jsou pěkně vymyšlené a mají svůj prostor. Líbilo se mi, že se v pohádce nevěnují pouze Vánocím, ale jsou tu třeba i Velikonoce. Yetiové a malý skřítci jsou vtipní a nejednou mě rozesmáli. Příběh je hodně povedený, hudba filmu sedne. Za mě 90% :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Animáky, to já můžu! A ne že bych byl zrovna ta cílená věková kategorie. Perfektní animace a grafické zpracování (škoda že jsem neviděl ve 3D). Další velmi povedený animák. Pokud máte doma problém s dětmi a rádi byste ještě o pár roků oddálili dobu, kdy přestanou věřit, toho je ten pravý film, který jim máte pustit. A kdo ví, možná jako bonus dostanou ještě nějaké ty bytosti navíc. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých scének, ale příběh je tak slabý, že by u toho jeden usnul (ne, já jsem byla z nás dvou ta statečnější). Všechny postavy mi byly nesympatické jak svým zjevem, tak svým egoistickým jednáním. Dreamworks v mých očích stále klesá a já se jen utvrzuji v tom, že americké animáky poslední doby stojí za nic a příště si pustím raději evropský animovaný film. ()

Molikop 

všechny recenze uživatele

Santa je teda pekněj drsňák. Trochu zplácanina,ale zábavná a pěkně udělaná. Je hezký vidět tradiční postavy zas v trochu jiném světle než jen santu hodného hloupého tlusťocha, malého roztomilého velikonočního zajíčka a vílu zubničku co je vlastně jen zmenšená dáma v barokních šatech. ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama