Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 3

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběh o dětské víře. Jsem ráda, že Dreamworks ještě nedošli nápady a stále dokáží vymyslet něco originálního. Já na některé pohádkové bytosti věřím do dnes a nepřestanu věřit, protože díky tomu mám skvělou fantazii a jsem si jistá, že díky téhle pohádce děti také nepřestanou věřit. A navíc Santa s tetováním "Naughty"! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to originální, je to vtipné, je to akční, je to nádherně udělané, je to zajímavé,... ale prostě tomu chybí ta nekompromisní údernost Pixarů - tedy pořádné emoce a zaujetí pro příběh. Nedá se tomu nic vytknout, ale v konkurenci jakou animáky nabízí, je to kvalitativně o stupínek níž než spousta jiných filmů. 85% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Trošku se ve mě pere dětské já a to odrostlejší já, které za filmy hledá často i něco navíc. Co se týče hodnocení z pohledu dětí, tak tam nemá Legendární parta chybu, vše je tam kde má být, je to kouzelné, hravé, barevné. Celkem dost vtipných scén a nakonec i dobro zvítězí nad zlem. Takže co se týče rádoby filmové kritika, tak zde není téměř nic nového. V ničem vás tento animák nepřekvapí a vyloženě ani nenadchne. Ale o tohle ve filmech podobného ražení ani trochu nejde. Takže dávám neutrální hodnocení. Žádný převratný filmový počin to není, ale publikum ne které cíluje má rozhodně v hrsti. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Tma . to je to první, co si pamatuju. Byla tma a byla zima a já měl strach." ----- O tom, jak je důležité na něco věřit ... na cokoli - to aby svět dával smysl ... aby vás neovládl strach, věrný průvodce Stínu. TOHO Stínu, který má mnoho tváří a mnoho jmen - Bubák je jen jedním z nich. Na druhou stranu: Jelikož výše uvedený svět není černobílý, představovala bych si, že právě Bubák bude ve finále spolupracovat ... protože i strach je pro život důležitý (pokud se to s ním nepřežene) - ve skutečnosti nás chrání stejně spolehlivě jako imaginární Strážci, když v nás probouzí pud sebezáchovy a učí nás obezřetnosti. Ale DĚTSKÝ svět, to je něco docela jiného. Je průzračný, má naivní dětské oči a jeho největší a nejtajnější přání obyčejně nevycházejí z reality. "Legendární parta" se mu jen přizpůsobila, nic víc - a v zásadě jí to nelze vyčítat. P.S.: Víte ... nikomu to neříkejte, ale můžete si klidně přestat věřit - a o vánoce a o velikonoce stejně nepřijdete ... ať chcete nebo ne. Tady nejde jen o víru, ale v neposlední řadě taky o byznys. ()

Pilgrimka 

všechny recenze uživatele

Vtipná a pěkná pohádka. Joyceho fantazie je úžasná, a zpracování postav tam samo. Potetovaný Santa s lehce ruským přízvukem, a drsňák Easter Bunny jsou asi nejlepší. Solidně jsem se pobavila a určitě se na to ještě někdy podívám. A taky musím zmínit dubing od Law, který byl naprosto dokonalý. Ani jsem nepoznala, že je to on, takhle jsem ho hlasově ještě nezažila. ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák roku 2012! Snad nejlepší filmový scénář tohoto roku. Velmi, velmi chytrý příběh. Animace je moc pěkná. Děj je úchvatně chytrý, však zpracování není úplně pro menší děti, poněvadž je tam mnoho akce. Však nejlepší součástí filmu je "záporák". Stín Bubák je opravdu moc chytře vymyšlená postava, která skončí snad jako žádná jiná, filmová, záporná postava. Zbožňuji, když skončí záporáci nějak chytře. Opravdu, mám velmi dobrý pocit z této "pohádky". Nelíbí se mi, když ve filmech není vše vysvětleno, v tomto snímku se tohoto nedočkáte. 87% ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Animáky poslední dobou nejsou to co bývaly . No bohůžel aspon že si zachovávají příběh a tento animák měl příběh skvělý a originální jenže mě to vážně moc nechytlo , ale musím uznat že to v sobě mělo nějákou hloubku . ( 9.12.13/MAC ) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Úvod si zjevně dal za cíl připomenout nám některé slavné okamžiky z dějin kinematografie. Severský polobůh s kůl účesem se potápí pro meč do ledové tůňky, což mnohým divákům připomnělo statečné toť snažení Harryho při cestě za zlikvidováním viteálů. Následuje poněkud nostalgická vzpomínka na "strůjce ohňostrojů" z Pána prstenů a v řadě neposlední je divákovi poskytnut pohled na zástup chlupáčů ze Star Wars. Snímek je primárně určen malým svišťum, což ovšem nekoresponduje s potetovaným předloktím Santa Clause. Peter se snažil udělat snímek vtipným, což se mu nepovedlo. Podivný akční tým "dobroty světa" je pronásledován houževnatými mozkomory, jejichž cílem je získat nadvládu nad mléčnými řezáky veškerých svišťů. Snímek parafrázuje souboj Iškariotů s Ježíšovými učedníky v zemi izraelské. Celý souboj bohužel vyzněl pro dobro, což Sand Man oslavil vytvořením pískových dinosaurů aneb i Jurský park se zde najde. Tento nejapný projekt bez smyslu či pobavení je výhradně určen dětem maximálně deset let starým a našemu starému dobrému uživateli t2. 5% Celosvětový výdělek k 14. 3. 2013: $303,055,169, což 2,09 násobek budgetu..........278. nejvýdělečnější snímek historie ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco jako dětskou verzi Avengers - a dostala jsem přesně to. Partu superhrdinů, jednoho záporáka s obří armádou, relativně originální pojetí odvěké otázky ohledně existence a víry a trochu vykrádání Petra Pana ("Já věřím na víly! A jo!"). Animace mě nenadchla ale rozhodně ani neurazila a roztomilého Sandmana bych brala v plyšové podobě na spaní. 75% ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší 3D efekty ( teda až po Avatarovy ) co jsem viděl !! Na tenhle animák jsem se moc těšil a stálo to za to. Usedl jsem do sedačky, vše vypustil a nechal se unášet do dětských let milou atmosférou, příjemným příběhem a vynikajícími animacemi. Mě osobně se nejvíc líbil Sandman a „ Bubák " :) Ani nevíte jakou mě tenhle animák udělal radost ! Naprosto spokojený... 100% ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl složení legendární party, tak jsem si říkal, jestli si ze mě nedělaj prdel... Ruskej potetovanej santa, nadopovanej králík, zelená příšerka s křídlama a mladej Dante z DmC a proti nim Voldemord s nosem a vlasama.. Už od začátku to zavání dost špatným animákem, ale naštěstí se to zvedne a umí to potěšit. Je to klasická pohádka mezi dobrem a zlem, kde je jasné kdo vyhraje. Neni to typická dnešní pohádka, kde máte hromadu účelnejch vtipů, tohle je vážně pohádka pro děti, kde vás potěší nádherná vizuální stránka a krásnej příběh o dobru a zlu. Tenhle animák mě zahřál u srdce a skoro celý film jsem se přiblble usmíval. Škoda toho nudného začátku. Ale že mám dobrou náladu, tak dám 4*. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Nemám co bych mohl vytknout!!! Nápad, scénář, zpracování, všechno naprosto geniální, vtipné a na úrovni. Yetiové neustále barvící, přebarvující a remcající jsou pomyslnou třešničkou na dortu. Bavil jsem se prostě skvěle a film Legendární parta hodnotím naprosto s čistým svědomím jako NEJLEPŠÍ ANIMOVANÝ FILM roku 2012. 95% ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Legendárna partia môže mať v kolónke žáner napísané slovo rodinný koľko krát len chce, ale už po pár minútach ľahko zistíte, že je určený najmä pre deti a starších divákov až na pár výnimiek pravdepodobne nezaujme. Ja osobne som sa pri istých scénach bavil celkom slušne, pri iných však bohužiaľ nudil. (60%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Koukám na to zleva zprava, ale pořád tomu nemůžu moc přijít na jméno. Vypadá to místy skvěle, ale potom zase styl kresby některých postav bije do očí. Místy začne film pomrkávat, že by mohlo přijít něco úchvatného, ale ono se nic moc nestane. Oproti takovým Sovím strážcům, kde jsem několikrát žasl a žil s postavami, tady mi bylo všechno ukradený. Asi tomu chyběl zajímavější záporák, zajímavější souboj a někdo, kdo by to všechno podrtrhnul bombastickou hudbou. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích animáků za poslední léta a vedle kultovních českých vánočních tradic nejzajímavější film týkající se této tématiky. Hravé propojení několika známých i méně proslavených postav do příběhu, který mě kdysi v moři patetických animovaných rodinných filmů fakticky ohromil. Při každé příležitosti kolem Vánoc si rád Rise of the Guardians připomenu. ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama