Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 5

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 5

Recenze (436)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád príbehy, kedy sa múdrosti Zenu dostanú podobu príbehu, ktorý je natoľko univerználny, že si v ňom každý nájde to svoje. Zobrať tie najznámejšie legendy a spojiť ich do jedného príbehu spravili mnohý tvorcovia a väčšinou sa jednalo o podarené filmové diela. Taký sú aj Rise of Guardians. Pekné obrázky, podmanivá Desplatová hudba a krásne napísané a nahovorené postavičky. Súboj so Strachom je krásnou paralelou k tomu aby sme verili vo svetlo a nedali sa zlanáriť tmou. Že naše myšlienky sú tie, ktoré nás dokážu zradiť ak si nedáme pozor, a že častokrát strata všetkého napomáha k tomu aby sme prišli na to, kto vlastne sme. Krásne posolstvo vyslúžilo filmu 4 hviezdu, inak by som dal tri. Nie je to také výrazné ako napríklad Rango, alebo Ako vycvičiť draka, ale má to mnoho skvelých miest o ktorých som presvedčený, že ich znovuobjavim, keď sa k filmu znova vrátim. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla takhle sympatický a originální tým. Máme tu drsňáka Dědu Mráze (někdo si ho plete se Santou, ale jeho ruský přízvuk a absence ho-ho-ho tomu odporují), děsně cool australského velikonočního zajíce, barevňoučkou vílu Zuběnku s armádou maličkých a neskutečně roztomilých víl zubniček, originálního nemluvného (ale u nás neznámého) pána snů Sandmana - a pak je tu sexy Jack Frost, který vládne sněhu a mrazu, ale vlastně neví, co má na světě za úkol. Společně pak musí porazit Stína/Boogeymana, který chce všechny děti na světě připravit o víru v nadpřirozeno a sny. Přiznávám, příběh sám nenabízí nic moc nového, ale kopa vizuálních nápadů, slovního popichování a charisma postav (dabují je třeba Hugh Jackman nebo Alec Baldwin) vám na to dá zapomenout. Několikrát jsem se přistihla, že jsem naprosto propadla vyprávění a děstě si užívala každý vtípek a každou nádherně naanimovanou scénu - přesně jako málé dítě. A tak to má být. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně umělý vzhled animace mi znepříjemnil sledování tradičního iniciačního příběhu o outsiderovi. Děj sám je pusté klišé, animace mu ještě dodává počítačový vzhled. Hlavně víla Zuběnka (či jak) vypadající jako kombinace kolibříka a zubní vrtačky byla odpudivá. Sandy, alias Písečný mužík, připomínal spíš nějakou figurku z obalu na cornflaky. A Bubák zase vzdáleného bratrance Voldemorta z větve rodiny, kterou zbytek klanu zavrhl. Vlastně mi ho bylo i líto: on přece konal dle své přirozenosti, stejně jako "kladní hrdinové". Potěšil snad jen nabušený Králík, i když byl jen převrácením svého obvyklého stereotypu roztomilého králíčka, což taky není moc novátorské. SHRNUTÍ: O postavičkách, které si hrají s dětskou psychikou. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bez debat jeden z nejlepších animáčů od dob prvního Shreka.Poslední dobou nám tvůrci animovaných filmů tlačí do hlav samá moudra, klišé, nudu, šeď a tunu moralit na úkor srandy.Legendární Parta je jako svěží vítr, který rozčechral čím dál tím hlubší dno župmy americké animované produkce.Především za to může výtečný příběh a napínavý a dobrodružný scénář.Samozřejmě je tam celkové poselství o soudržnosti a duchu vánoc, to ovšem pokládám za důležité a to především pro ty nejmenší diváky, které film může na tohle téma výborně připravit.Atmosféra je úžasná a jak deprese tak i bez moc a strach se tvůrcům podařilo perfektně našroubovat s elitní plejádou výjmečných postaviček a charakterů a jako bonus neskutečná porca zábavy a to především díky výtečnému Velikonočnímu Zajíčkovi, kterej byl tak hustej a nahláškovanej, že se minimálně vyrovná Oslíkovi ze Shreka.Legendární Parta pro mě byla dokonalé překvapení, u kterého sme se celá rodina krásně bavila a s chutí se k tomu kdykoliv vrátím.99%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nemám příliš v lásce moderní americké pohádkové postavy jakou je třeba Santa Claus coby z reklamy na Coca Colu vzniknuvší patron dobra a štědrosti, jenž se skupinou skřítků na Severním pólu monitoruje všechny děti, aby jim o vánocích na sobím spřežení přinesl nějaký ten dárek, musím s klidným srdcem říct, že tenhle animák mě, právě podstatou svých figur, k sebepoškozování nedonutil. Naopak, zcela zaujal a s nadšením jsem jej dokoukal. Obzor vědění si rozšíříme o několik dalších nových pohádkových bytostí, mezi zajímavé přijde určitě Sandman (hrdina pohádek Hanse Christiana Andersena), Jack Frost, o kterém jsem si z jiného filmu myslel, že je to sněhulák, zatímco se jedná spíš o magického ducha mrtvého chlapce, u nás se zažitým jménem Mráz, děda Mráz, Mrazík, dále pak Velikonoční zajíc, který vypadá jako Kojot Vilík z animáků Road Runners anebo víla Zubněnka, která sedmiletým Američanům cpe doláče pod polštář za jejich mléčné zuby. Vskutku bizarní partička. Proti nim povstane záporák Stín a uhněte se z toho docela slušná polízanice. Pokud vás už omrzela Červená Karkulka, kůzlátka, prasátka, Jeníček s Mařenkou, hloupý Honza, statečný Jiřík, lakomá Barka nebo komunista Dařbuján, tahle parta vás zaručeně pobaví. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Jackovi je ve filmu 18 let , což znamená, že je mu 18 i v den, kdy zemřel. Vzhledem k tomu, že mléčné zuby vypadnou obvykle do 13 let, neměly by obsahovat Jackovi vzpomínky. (Mrs.Blue)
  • Jedná se o poslední film z dílny DreamWorks, který byl distribuován Paramoutnem. (PSJR)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama