Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 4

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (20)

  • Proč vlastně v USA hledají poschovávaná vajíčka a co s tím má společného velikonoční zajíc? Tato tradice vychází z pověsti o bohyni jara Ostaře, která měla na starost příchod jara. Ostara ale jednou nedopatřením probudila jaro o něco později a na zemi pak našla skoro zmrzlého ptáčka. Sice ho uzdravila, ale protože měl křídla poničená od mrazu a nedokázal rychle létat, bohyně proměnila chromého a pomalého ptáka ve hbitého zajíce a jako vzpomínku na někdejší podobu mu nechala schopnost snášet vajíčka. (Plamen_Ignis)
  • Sandman rozhazující uspávací prach je stejně jako ostaní známá postava. Nejpravděpodobněji se tvůrci inspirovali německou verzí Večerníčku. Sandman, jak se postavička jmenuje, vypráví německým dětem pohádky už od roku 1959 a na závěr jim háže do očí písek, po kterém si začnou mnout oči a usnou. (Margay)
  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)
  • V jedné scéně Zajíc obviňuje Jacka Frosta, že je zodpovědný za vánici na velikonoční neděli v roce 1969. Tato válnice je skutečnou událostí. Zasáhla New York a okolí od 8. do 10. února 1969. (Lokitre)
  • Jedná se o poslední film z dílny DreamWorks, který byl distribuován Paramoutnem. (PSJR)
  • Toothiana (Isla Fisher) je kombinací člověka a kolibříka. (josefklimes)
  • Scéna, kdy Bunnymund 'otevře' králičí noru a skočí dolů, je odkazem na film Alenka v říši divů (2010), kde kraličí nora vede do jiné dimenze. (betyn)
  • Bunnymund v jedné ze scén upozorňuje frází 'Vy nechcete závodit se zajícem', což je humor, který pochopí jen ti, kteří znají situaci za ním. Na Aesopovi bajky, kde závodila želva a zajíc, totiž nevyhrál zajíc jak by mnozí očekávali, ale želva. (betyn)
  • Guillermo del Toro, rovnako ako pri predchádzajúcich filmov DreamWorks, pracoval ako výkonný producent a od začiatku pomáhal utvárať príbeh, dizajn, charaktery a štruktúru filmu. (Greenpeacak)
  • Na efekty, ktoré vytvára Sandman, museli tvorcovia vyvinúť efektívnejšiu verziu programu OpenVDB, ktorý manipuloval a ukladal informácie, napr. pri snímaní dymu. (Greenpeacak)
  • Film vznikol na obyčajnej myšlienke "Stretol sa niekedy Santa Claus s veľkonočným zajacom?" (Greenpeacak)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama