Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Béčková hovadnost, která své tuposti čelí áčkovým obsazením a ambiciózně pocitovou režií (po Mezi vlky se ze zadumaných sebedrásavých začátků u Liama stává asi tradice). Čím rafinovaněji se scénář snaží tvářit, tím stupidnější a překombinovanější řešení musí hledat v situaci, která nemá hlavu ani patu. A to je proto, že vám scenáristé chtějí trochu pevněji zauzloval mozkové buňky "velkou záhadou". Nebýt toho, že Neesonovi by člověk spolkl i dramatické kloktání toaletní dezinfekce, bylo by tohle manýristické předstírání inteligentního thrilleru sotva snesitelné. Takhle se smrad naplno vyvalí až v posledních deseti minutách. Ale zas to stojí za to. [55%] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ze začátku perfektní, dále to sklouzlo do hodně velké břečky. Napětí a nápady ze začátku dávali celému snímku velmi solidní náboj. Vše funguje než si Liam Neeson vezme proslov a všichni mu najednou začnou věřit. Od té doby se nedočkáme žádného momentu překvapení, vše je předvídatelné a navíc typicky USA závěr. Na závěr s těmi penězi jsem se musel už jen pousmát, protože tam už to nemělo daleko ke komedii. Nemůžu jenom hanit, přeci jenom první půlka byla skvělá, ale druhá bohužel odpadní. Když to shrnu, tak nemůžu vykouzlit více než lehký nadprůměr .. 5/10 = 55% ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tak to mi ho vyndej! Pak znechuceně vytas bulvy, vyděšeně odskoč a opatrně ho vyndej znovu. Lájem se nám vyšvihl. Poté, co jsem erudovaně zkritizoval jeho silně sračkoidní, lehce pedofilní exces Taken, šel chlapec do sebe. Několik let se sice krčil ve stínu úchvatné stavby z láhví laciného šnapsu, šňupal sedativa a skalpelem se hladil po tepně, ale nakonec to ustál a se slovy "Já tomu RedAKovi ještě ukážu, zač je toho gerontní nehezký stařec!" se konečně ztopořil. A pak šel a natočil film, kde se s cigošema nefackuje jak hysterická fiflena po manikúře. I když, i tady kontinuálně trpí menstruační depresí. Je podivuhodné, že Lájem se vždycky shodou nešťastných okolností stane majitelem nějaké závadné dcery. Navíc, jak ve své grafomanské a tuze profesionální analýze trefně poznamenala bodově nedoceněná publicistka a všeobecně uznávaná polyhistorka KevSpa, tak film je až na kost prošpikován všemi myslitelnými a nemyslitelnými klišé, leč přesto všechno, vole div se, je to poměrně našlapaná podívaná, byť se stopovými prvky patosu. Závěrem bych rád odmočil od tématu a konfrontoval jistou část traktátu výše zmíněné autorky, neboť zlehka nesouhlasím se statí, která se fundovaně zabývá diferenciální diagnostikou esenciálního myoklonusu, poněvadž se domnívám, že původcem může být rovněž multifokální psychická variabilita, kterou protagonista v důsledku emocionálně reduktivního období prožil, tedy trauma et dolore magnam aliquam, jak s oblibou říkáme my doktoři. Se zbytkem se ale plně ztotožňuji a naprosto souhlasím! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zručný pán na režisérské sesli a talentovaný kameraman spolu tomuhle thrillerovému tryskáči dodají tak strhující drajv, že se vám z něj nebude chtít vyskočit ani s padákem na zádech. Liam Neeson je v jeho úvodu možná až příliš dlouho v otupělém zajetí "textovkové komunikace" s padouchem - pak ale dojde na první fackovanou, a non-stop napětí (název filmu fakt nekecá) je divákovi servírováno v podstatě až do úplného almost-blockbuster konce. Nelogičnosti nebijí do očí, atmosféra houstne a velice sympaticky to odsýpá. Dokonce i pro fungující kýč se tu najde místo! Tak račte nastupovat: naposledy jsem v hollywoodském letadle nedýchal s Greengrassem, a to je sakra co říct. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, jak dlouho ještě bude děda Neesonů hrát akční hrdiny. Prozatím mu je však více (96 hodin) či méně (Neznámý) pořád žeru, protože tenhle chlápek má i ve svých 62 letech stále charisma i kondičku na rozdávání. Když ovšem pominu jeho výborný herecký výkon, Non-Stop stojí také na atmosféře, napětí, podezření a nejednom zvratu. Z thrillerového hlediska jsem tedy spokojeně předl po většinu projekce. A je faktem, že film začal vyloženě upadat až po „uvolnění“ hromady kufrů (k čemuž dojde cca 5, nebo když se více kriticky podívám i na předcházející dění, tak max. 10 minut před koncem). Pak už jde samozřejmě o akční pohádku. Do té doby je to ale velmi působivá podívaná, která si v mých očích i přes nezvládnutý konec (jenž mě překvapivě nenaštval tak moc, jak u mě bývá při žánrových snímcích zvykem) zaslouží solidní 4* (a upřímně jsem zajásal, že nešlo o „schizofrenní“ pointu, což jen potvrdilo můj celkový dojem z filmu). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Vzhľadom na to, že Liam Neeson je vysoký 193 cm, interiér lietadla vytvoreného pre nakrúcanie filmu musel byť oproti štandardu o niečo zväčšený. (Arsenal83)
  • Hoci sa dej filmu odohráva na palube Boeingu 767-300, kokpit je z novšieho Boeingu 787. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom snímky je Flight Game. (MikaelSVK)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama