Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (943)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dlho si hovoríte, že ak to scénáristi nesprasia, bude z toho perfektný aero-thriller! Rýchle tempo, charizmatický ťahúň, hustejúca paranoja a vzrastajúce napätie. Ale scénáristi to sprasia a hoci napätie filmu vydrží dlho, postupne stratí na vážnosti a vo výsledku zanechá iba úsmev nad ďalšou akčnou bejkovinou mentálne pochádzajúcich z 90. rokov (Joel Silver, no). Rada do života: Keď vás všetci v lietadle majú za teroristu a situácia začína byť pekelne vyhrotená, povedzte im že vám dcérka zomrela na rakovinu... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nýson v letadle aneb poté, co nesmrtelný traumatizovaný dedy vyhladil v Evropě veškerou východní mafii, proplížil se na palubu džamboudžetu, aby si zařádil s tenoristy na tvítru. S šedesátiletým maršálem jsou všichni v naprostém bezpečí, protože svými artritickými prsty tvítuje rychleji než třináctka na assbook Džastýna Bíbra. A tak si hoši fajn početují, nevyrovnaný Lájem ztříská pár pasažérů a všecičko se nakonec v dobré obrátí. S politováním však musím jít s hodnocením dolů, protože je scénárista cynická svině a nenechal na závěr obživnout jeho dcerušku, co v pěti letech pošla na leukémyjy, a dokonce se ani neobjevil čokoládový prezident, aby našeho hrdinu se slzami v očích poplácal po zádech a udělil mu Řád milkšejkového gerontozabijáka. Naprosto mi to narušilo dokonalý hevyend. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Spousta klišé, místy hodně naivní, ale pokud hledáte nenáročný napínavý film, zas tak špatná volba to není. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je v tom hodně cítit předchozí spolupráce režiséra Jaumea Colleta-Serra a Liama Neesona – znovu se hraje na zamotaný příběh, který prakticky až do konce pokládá jednu otázku za druhou a precizní filmařinu. NON-STOP má ale dvě výhody. V prvé řadě to, že se Neeson zapojí do akce již v první polovině filmu a za druhé má podstatně adrenalinovější vývoj. Hnidopich by mohl namítat, že načasování je až podezřele přesné a konec je podle žánrových pravidel leteckých thrillerů. Ale hra na vraha skutečně funguje, nechybí památné hlášky a Neeson se v rolích drsňáků prostě našel. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Škoda zmršeného třetího aktu - až do Neesonova proslovu k nervním pasažérům se jedná o solidně napínavý thriller, kterému bych leccos odpustil, ale po něm se slušně rozjetá zábava zlomí takovým způsobem, až mě to otrávilo. V závěru všechno špatně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Liam nám rád vegetuje v akčních thrillerech, protože nám jde chlapec z jedný akce do druhý, ale jak se říká přej a bude ti přáno. Teda já doufám, že to co tady zažil mě dopřáno nikdy nebude, protože sex 0, údery hasičákem do držky 1 a já osobně dávám přednost spíše opačnému skóre. Jako ze začátku je tahle záležitost luxusní od první smsky jsem se vnořil do děje jak hovnivál do hovna. Sice mě občas sralo, že Liam tady byl chytrej jak kaddafího radio, jenže to vynahrazovala má milovaná hra na "kdopak to asi je" Postupně jsem obvinil půlku letadla a v jednu chvíli dokonce i lidi mimo letadlo, ale to všechhno jenom proto, že filmu se skvěle podařilo se mnou pracovat. Závěrečná akčnější část trošku pokazila celkový dojem, ale ten i po závěrečných titulích zůstal nad průměrem a víc po podobných filmech ani nežádám. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna neesonovka. Pri týchto filmoch už pre skúsenejšieho diváka vyplýva napätie najmä z toho, že čaká, či to scenáristi neposerú. Nuž... aj tu sa to uberá klasickým vývojom: dobrý nápad, zaujímavý vývoj a potom už zrazu tvorcovia nevedia, ako to ukončiť a človek za tým vidí všelijaké alternatívne čachrovania s finále. Keď však človek trochu vypne podvedomú snahu hľadať každú logickú dieru, môže si to užiť až do úplného konca, adrenalínu to má na rozdávanie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dunivé echo devadesátek, jehož kardiogram vás rovnou vyžene do lékárny pro medikaci. Serra by s Neesonem evidentně rádi vytvořili novou stálici akčňáků říznutých paranoidním thrillerem, ale zatímco v Neznámém nevzali do Berlína scénáristu, vzdušná linka do Londýna pozapomněla rovnou na kapitána. Serra jede na nevýrazný setrvačník, který nechává Neesonovi schopnosti v úsporném módu, stejně jako celé tempo vyprávění. Má to jedinečný dar odsýpat bezhlavě kupředu, ale chybí tomu zásadnější vrcholy, pro které bych to chtěl vidět znovu. Jedno pánské rendez-vous na toaletě to vážně nevytrhne. Vlastně první film, v němž mi Liamova pozice akčního titána připadla jaksi nepatřičně. Tady se non-stop trvalka nekoná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Liam Neeson se umí navézt do parádních příběhů. Po filmech 96 hodin a Neznámý završuje svojí osobitou thriller trilogii právě tímhle filmem. Já jenom doufám, že to pro něj nebude úplný konec s thrillerem, protože si myslím, že právě v těhlech filmech se on našel. A to vlastně vůbec nevadí, že tady hraje letitýho alkoholika, co se v první stresující situaci rozklepe jak ratlík. Každopádně nemůžu mluvit pořád jenom o něm. Obrovskou zásluhu na kvalitách tohoto filmu má i samotný režisér. Když bych tenhle thriller bral jako detektivku, tak bych řekl, že si myslím, že je vrah na palubě letadla každej, kdo do toho letadla sedl. Ty záběry na lidi, jejich pohledy a kolikrát i jednání je přesně to, co jsem potřeboval. Nebyl jsem si totiž jist vůbec ničeho. A i z toho důvodu jsem si tenhle dynamickej napínák naprosto perfektně užil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $92,168,600Tržby Celosvetovo $222,809,600Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,701,822Tržby za predaj DVD v USA $11,339,400║ Jaume Collet-Serra a jeho ďalšia poctivá réžia, plná napätia, decentnej akcie, zauzleného príbehu a Liam Neeson v akčnom žánri fakt valí /90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Béčková hovadnost, která své tuposti čelí áčkovým obsazením a ambiciózně pocitovou režií (po Mezi vlky se ze zadumaných sebedrásavých začátků u Liama stává asi tradice). Čím rafinovaněji se scénář snaží tvářit, tím stupidnější a překombinovanější řešení musí hledat v situaci, která nemá hlavu ani patu. A to je proto, že vám scenáristé chtějí trochu pevněji zauzloval mozkové buňky "velkou záhadou". Nebýt toho, že Neesonovi by člověk spolkl i dramatické kloktání toaletní dezinfekce, bylo by tohle manýristické předstírání inteligentního thrilleru sotva snesitelné. Takhle se smrad naplno vyvalí až v posledních deseti minutách. Ale zas to stojí za to. [55%] ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tak to mi ho vyndej! Pak znechuceně vytas bulvy, vyděšeně odskoč a opatrně ho vyndej znovu. Lájem se nám vyšvihl. Poté, co jsem erudovaně zkritizoval jeho silně sračkoidní, lehce pedofilní exces Taken, šel chlapec do sebe. Několik let se sice krčil ve stínu úchvatné stavby z láhví laciného šnapsu, šňupal sedativa a skalpelem se hladil po tepně, ale nakonec to ustál a se slovy "Já tomu RedAKovi ještě ukážu, zač je toho gerontní nehezký stařec!" se konečně ztopořil. A pak šel a natočil film, kde se s cigošema nefackuje jak hysterická fiflena po manikúře. I když, i tady kontinuálně trpí menstruační depresí. Je podivuhodné, že Lájem se vždycky shodou nešťastných okolností stane majitelem nějaké závadné dcery. Navíc, jak ve své grafomanské a tuze profesionální analýze trefně poznamenala bodově nedoceněná publicistka a všeobecně uznávaná polyhistorka KevSpa, tak film je až na kost prošpikován všemi myslitelnými a nemyslitelnými klišé, leč přesto všechno, vole div se, je to poměrně našlapaná podívaná, byť se stopovými prvky patosu. Závěrem bych rád odmočil od tématu a konfrontoval jistou část traktátu výše zmíněné autorky, neboť zlehka nesouhlasím se statí, která se fundovaně zabývá diferenciální diagnostikou esenciálního myoklonusu, poněvadž se domnívám, že původcem může být rovněž multifokální psychická variabilita, kterou protagonista v důsledku emocionálně reduktivního období prožil, tedy trauma et dolore magnam aliquam, jak s oblibou říkáme my doktoři. Se zbytkem se ale plně ztotožňuji a naprosto souhlasím! ()

larelay 

všechny recenze uživatele

a mne sa just najviac pacila Julinka. hrala akoby ani nehrala, ako keby sa na placi ocitla nahodou: cau, reziser, mam chut si dnes zahrat, nemas pre mna par stekov? a to myslim v dobrom :) inak film stal za prd. alebo aj za dva. ps: videne v jeden den po Walking among tombstones. a to je, vazeni priatelia, veru uplne ine kafe, ako tento takmer nonstop pruser. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další aviatický thriller letící v poryvech paranoii spuštěné 11. zářím. Film je napínavý, aniž by byl směšný, už to je u žánrovky tohoto typu výhra. Jasně, tu postavu holčičky a srdcervoucí projevy k pasažérům si mohli tvůrci odpustit, ale to už nějak k těm béčkovým akčním americkým filmům patří. Stejně jako občasné lapsy logiky a ty přešťastné hollywoodské konce... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut ryzího žánrového "hitchovského" nadšení. Proč tedy pouze za tři? Protože to nemá pohříchu pouze devadesát minut, ale i závěrečnou patnáctiminutovku, nad kterou zůstává i nezdravý rozum stát; a natož pak ten zdravý. Od proslovu prostě všechno špatně. Všechno. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Paranoidní motiv, který měl navodit dojem, že je Neeson možná magor nefungoval. Stejně tak to bylo celé dost o náhodě a nedávalo to moc smysl. Jenže Liam Neeson je prostě pán. Zase byl drsnej a charismatickej a když na něj naskákalo asi pět lidí najednou a on se s nima pral, jak neohrabanej Seagal, tak byl prostě boží. Konec byl nefalšovaně strhující a fakt mě to bavilo celou dobu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAK DALEKO ZAJDETE, ABYSTE TYHLE LIDI ZACHRÁNIL?“ … ,,TAK DALEKO, JAK BUDE TŘEBA...“ /// Tohle je fajn, žádný dlouhý vykecávání a šup šup do letadla. Někdo spí, někdo ne a jsou i tací, co maj smysl pro humor a začnou prudit: JSTE PŘIPRAVAVENEJ PLNIT SVOJI POVINNOST ŠERIFE?… Malej prostor, vzduchem lítaj (visej…) zprávy a hezká atmosféra strachu postavená na důvěře, vzbuzuje vočekávání, jestli dřív dojde čas nebo pasažéři. Samozřejmě, že mě taky totálně dojebala závěrečná čtvthoďka. Zvraty a akce budí spíš než nadšení úsměv a do toho ty reklamní kecy… inu což, je třeba to brát takový, jaký to je. Nic lepšího asi zrovna nedostanem. 3a½! (Když vono to většinu času fakt baví…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju zvopáknout nějaký ty letecký protokoly. 2.) Jaume Collet-Serra pro mě není pan Neznámý. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-¨. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Svět po 11. září a všudypřítomné strašidlo terorismu udělalo z letadlových thrillerů nečekaně realistický žánr, v němž se letecký maršál Liam Neeson pohybuje jako ryba ve vodě. Pardon, ve vzduchu. Jako ze staré školy, a přesto vystihující postmoderní nejistotu i střet svobody a bezpečnosti. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,183 // Otvárací Víkend v USA: $28,875,635 // ()

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama