Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jaume Collet-Serra si očividne rozumie nie len s Neesonom, ale aj s týmto žánrom. Thrillery mu idú, ma to atmosféru, nechýba napätie, dobrý herci a chytľavý dej, škoda len toho konca. Mám pocit, že sa tvorcovia v závere inšpirovali Mišom Dávidom, pretože Liam Neeson doslova chce žiť Non - Stop a s tým čo príde ma chuť sa rvať. 80% - 4* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John W. Richardson, Chris Roach, Ryan Engle | Hudba: John Ottman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Silver Pictures, Anton Capital Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 201,299,012 $ || Začínam byť alergický na filmy, ktoré sa odohrávajú celý čas v dopravnom prostriedku. Možnosti scenára a samotného príbehu sú potom tak obmedzené, že aj zážitok môže byť maximálne minimálny. Pre mňa jednoznačne najslabšia Neesonovka doteraz. Taken 1 a 2 je oproti Non-stop v inom vesmíre. 40% | Blu-Ray, HD650, EN DTS | ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je v tom hodně cítit předchozí spolupráce režiséra Jaumea Colleta-Serra a Liama Neesona – znovu se hraje na zamotaný příběh, který prakticky až do konce pokládá jednu otázku za druhou a precizní filmařinu. NON-STOP má ale dvě výhody. V prvé řadě to, že se Neeson zapojí do akce již v první polovině filmu a za druhé má podstatně adrenalinovější vývoj. Hnidopich by mohl namítat, že načasování je až podezřele přesné a konec je podle žánrových pravidel leteckých thrillerů. Ale hra na vraha skutečně funguje, nechybí památné hlášky a Neeson se v rolích drsňáků prostě našel. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fantastický film a fantastický Liam Neeson, ktorému sú takéto role proste určené. Tu taktiež nepochybil a režisér Jaume Collet-Serra natočil veľkú snímku roka 2014. Snímka už od začiatku zaujme perfektne scenáristicky napísaným príbehom, kde aj tá najbližšia osoba môže byť záporná. Príbeh, v ktorom do poslednej chvíle neviete, kto je ten najväčší zloduch a či je vôbec v tom lietadle, v ktorom sa odohráva celý tento film. Za ďalšiu zmienku určite stojí krásna Julianne Moore a tiež spracovanie SMS efektov, kedy si Liam po mobile píše s tým zloduchom. Rozhodne pekné efekty ako aj celý film. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co Ryback připravil pokrm z vymáčknutého oka a nožem penetrovaného mozku, jsem si tuto žánrovku, kde se hlavní hrdina postaví v uzavřeném prostoru proti nepříteli, velmi zalíbil. Proto i teď, kdy rovnici: Klaďas + pár spojenců + (stísněná atmosféra - přepálené finále) = Dobrá zábava, úspěšně řeší namísto mistra Seagala v současné době snad jeho jediný nástupce charismatický rabiát Neeson, chrochtám spokojeností. A nemá na to zdaleka 96 hodin, nýbrž jen pár desítek minut, během kterých se počet cestujících v pravidelných intervalech snižuje. 3/4 filmu sledujeme lišáckou hru na kočku a myš, přičemž si Neeson musí vyžrat roli té nejzpráskanější myši v okolí průměrného nonstopáče, která nedostane čuchnout ani poslednímu zbytku česnečky, kterou někdo v půl pátý ráno nedojedl. Scénář ho totiž provádí slepými zákoutími skoro geniálního labyrintu protivníkova mozku, vážně je na co se dívat a měl jsem i pocit jisté bezmocnosti a úzkosti. Luxusně vydlážděnou cestu však v poslední čtvrtině nahrazuje polňačka, kterou před chvíli projel hovnocuc: rozsračkovaná, nevábná. Rozuzlení a cgi finále už sem snad nepatří. Ale i přesto jsem si film výborně užil a troufám si zde mrsknout poměrně vysoké hodnocení. A vzhledem k finančnímu úspěchu filmu se brzy jistě dočkáme dalšího Neesonova kousku. Že by mezikontinentální vlak?? :) 50 miliónů dolarů(rozpočet)/199 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Kopilot má po celou dobu svlečené sako od uniformy. V momentě, kdy letadlo začnou doprovázet stíhačky, má najednou sako oblečené. V takto vypjaté chvíli by pilot těžko vstal ze svého sedadla kvůli saku. (tom.nosek)
  • Bill Marks (Liam Neeson) vysvětloval, že bomba nemůže být vyhozena z letadla, protože změna tlaku bombu odpálí. Když ale Tom Bowen (Scoot McNairy) prostřelí okénko a tlak se změní, bomba nevybuchne. (tom.nosek)
  • Zhruba uprostřed filmu se letadlo stočí prudce doprava, což okomentují i postavy ve filmu s tím, že letadlo zatočilo na sever. Při letu New York–Londýn by ale letadlo stočením vpravo zatočilo na jih. Podle strany, ze které prosvítá slunce, ale letadlo jasně letí na jih. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama