Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 4

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2014, 9 h 50 min (Minutáž: 45–53 min)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Po událostech z minulé série se přesouváme do Islámábádu, kde je Carrie šéfkou stanice. Díky kontaktu CIA Bachmanovi ví, kde se ukrývá hledaný terorista Haissam Haqqani. Útok na něj proběhne úspěšně, ale co nikdo neví, je to, že Haqqani tam nebyl sám – pořádal totiž svatbu. Pákistánský Talibán tak slíbil útočníkům pomstu. K tomu se jim podaří najít Bachmana. Carrie a Quinn ho musí zachránit. (Varan)

(více)

Recenze (29)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do sledování čtvrté sezóny jsem se pouštěl s obavami potom, co seriál opustil Damian Lewis, ale teď musím přiznat, že se mi zatím líbila nejvíc. Šlo o dosud nejakčnější řadu seriálu, výrazně jí pomohlo i to, že jsem nemusel sledovat další pohnuté osudy členů Brodyho rodiny, jen mě poněkud rozhodila závěrečná epizoda, která byla velice slabá. Tvůrcům se v této sérii podařilo vytvořit skvělou atmosféru a vystupňovat napětí, které mi v předchozích sezónách místy chybělo. Výborně jsem se bavil. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obavy z toho, že po odchodu Damiana Lewise půjde kvalita dolů se naštěstí nenaplnily. Jeho charisma a herecké schopnosti tu sice citelně chybí (a žádná z nových či stávajících postav ho nenahradí), ale tvůrcům se daří udržovat kvalitu hlavně solidním scénářem a dobře napsanými postavami. Po pomalém a nepříliš zajímavém rozjezdu, přichází znovu neuvěřitelné vyvcholení sezóny, které tentokrát vygraduje už v deváté a hlavně v nervydrásající desáté episodě, u které jsem si málem prsty ukousal a mojí pohovky třísky nadělal :). Do dokonalosti to má ale hodně daleko, je tu taky pár WTF momentů a zápletek, které seriálu jenom škodí. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jsem se obával, jak to bude dále vypadat a z počátku to se zdálo, že se mé obavy naplní. První díly jsou takové sterilní, jalové, nějak jsem tomu nemohl přijít na chuť. Ale postupně se to rozjíždělo a nabíralo řádné tempo, které vyvrcholilo v 9., resp. 10 dílu, to byla jízda. Každopádně to jede ve starých dobrých kolejích - intriky, podrazy, plánování, akce (té je zde o něco více než dříve), napětí. Stejně jako v předešlých sériích se i sympatie přelévají ze strany na stranu. Dojem trošku pokazil poslední díl, ale naštěstí to vynahradily ty před tím. Celkově ovšem velmi dobře a je až neuvěřitelné, že dokáží tak dlouho udržovat tak vysokou laťku. Howgh! ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti trojce se restart naštěstí celkem povedl. Druhá třetina série je po řemeslné stránce výborná, děj kolem ambasády mi připomněl začátky seriálu, který jsem žral ani nedutal. Snad si Homeland v pětce najde formu, jakou čtyřka občas měla. Poslední díl mě ale dost znervózněl, dostal jsem totiž rozvleklý rodinný drama. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je kupodivu skvělá, dokonce jedna z nejlepších. Terorismus se tu řeší v plném proudu, z Fary bez šátku se vyklubala moc krásná svlečna, Max už není mlčenlivý a dokázal si otevřít hubu (i když nutno zmínit, že ta jeho divná prázdnota měla svoje kouzlo) a královna dronů Carrie byla občas humorná. Musím říct, že v této sérii byla scéna s výměnou ta jedna úplně nejkvalitnější ze seriálů celkově. Ani nezklamal pan Lockhart. Je to sice protivný čur..k, ale svoji práci zvládá špičkově. Akorát mě velmi zklamal finální díl. Ten byl opravdu špatný. Chvíli jsem si myslel, že jsem se omylem začal dívat na pátou řadu. V pohodě tato epizoda mohla být uprostřed série, nikoliv na konci. Nejradši bych kvůli tomu dal o hvězdu méně. Příšerný nápad taky je, že Carrie se ještě musí starat o děcko. Vůbec se k ní nehodí nějaká výchova dětí a už absolutně ne do tohoto seriálu. Velká chyba. Ale naštěstí v tom to děcko bylo řešeno minimálně. Ještě jedno velké zklamání je, že nedošlo k mučení, protože jedna scéna se k tomu přímo vybízela.  Každopádně padla skvělá fráze: „Tihle lidé umí změnit i včerejší počasí“ ()

Galerie (228)

Zajímavosti (1)

  • Čtvrtá série, jejíž děj se odehrává v Afgánistánu a Pákistánu, se natáčela v Jihoafrické republice. Režisérka a producentka Lesli Linka Glatter k tomu uvedla, že nejtěžší na tom bylo najít kvůli pár scénám okolo domu sestry Carrie oblast, která by připomínala americké předměstí. (oli009)

Reklama

Reklama