Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 7

(série)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2018, 10 h 43 min (Minutáž: 48–60 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Elizabeth Marvel, Linus Roache, Mandy Patinkin, Maury Sterling, Morgan Spector, Jake Weber, Dylan Baker, Sandrine Holt, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Renomovaný americký seriál z prostředí tajných služeb uvádí již po sedmé mistrně rozehranou politickou partii, která se neobejde bez napětí thrilleru, jakož i melodramatického pohnutí. Zatímco ve špionské hře totiž jde Carrie Mathisonové (Claire Danesová), bývalé špičkové agentce, o holý krk, soukromý život se jí začne více než kdy jindy hroutit pod rukama. Za své vezme také Carriin zhoršující se zdravotní stav, ale též návrat starého nepřítele. Tvůrcům řadou cen ověnčeného seriálu (včetně Primetime Emmy a Zlatých glóbů) se opět podařilo být velmi aktuální. Ať už se to týká šíření manipulativních zpráv, tzv. fake news, kyberterorismu či vzepětí pravicového nacionalismu v USA. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (28)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející řada seriálu se pod narůstající přítěží klišé a propagandy postupně zvrhla v naivní agitku, která mi svým ideologickým zaměřením silně připomíná únavně jednotvárné články Alexandra Mitrofanova na Novinkách, s tím rozdílem, že Saul Berenson a spol. alespoň neplivou na svoji rodnou zem a vlastní národ. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš mnoho ženskýho elementu a s tím příchazející dominatní témata s jiných žánrů naprosto zničilo dynamiku a napětí, který seriál zdobilo v prvních sérií. Upřimně řečeno, kdybych neměl před sebou poslední sérii, tak končím. Opravdu nemám zapotřebí trávit sledováním agentky, která buď bulí kvůlí dítěti, nebo šoustá kvůli práci a aby toho nebylo málo, tak do seriálu dodali prezidentku, která se chová jak ségra Pekarový - Adamový. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Homeland sa dá pozerať kvôli stále aktuálnej téme pošliapania hodnôt demokracie. Inak však svojimi postavami a riešeniami problémov nedokáže zaujať tak, ako kedysi, v tom sa podobá snaha tvorcov mláteniu prázdnej slamy. Postavy pripomínajú vyšťavené ovocie, nemajú čím prekvapiť a vývoj deja tak nejako očakávate. Zaoberanie sa právnou povahou určitých činov je síce zaujímavé, no napínavé akurát pre akademickú obec, široké masy, čo sa chcú baviť, naopak nedostanú, po čom túžia. Odpor voči diktatúre alebo nespravodlivému štátnemu zriadeniu ponúkajúcemu obyvateľstvu dezinformácie je vo filmovom a seriálovom svete väčšinou vopred prehratý boj; totiž na tému myšlienkovo najkomplexnejší román 1984 Georgea Orwella a divácky najtraktívnejší Matrix súrodencov Wachovských sa prekonávajú ťažko. V tejto sérii samozrejme štátne zriadenie nie je tak prísne a nespravodlivé ako z románu britského spisovateľa, myšlienkovo ho séria neprekonáva. Ani atraktívny háv žánru sci-fi s príťažlivým svetom a slow-motion akciou ostáva tiež neprekonaný. Akcie je málo, najlepšie scény má seriál už dávno za sebou. Po porovnaní s vrcholnými dielami zaoberajúcimi sa podobnou myšlienkou ako VII. séria Homelandu ostáva už len porovnanie s reálnym svetom, ktorého problémy sa seriál snáď snaží zobrazovať. Žeby bolo zámerom tvorcov v dobe reprezentovania USA Donaldom Trumpom ukázať ľuďom, že aj prezident sa môže mýliť a nejakým spôsobom ťahať krajinu ku dnu? V tomto smere je seriál provokatívny, ale len trochu. Poukazovaniu na chyby politikov skôr pristane ich satirické parodovanie, nie pokusy civilne zobraziť počas ich úradovania snahy o heroizmus, o čo sa seriál zjavne pokúša. Tvorcovia si po určitej sérii neuvedomili, že v najlepšom treba prestať. Máme tu už totižto tretiu sériu, kde sa nedá nič iné, len konštatovať vykrádanie predošlého. Do Carrie vložili všetky svoje vlastnosti – je totiž ako oni – tvrdohlavá a neústupčivá – aj cez prekážky ide ďalej, a radšej zničí samú seba, ako by sa mala vzdať. Sériu trochu zachraňuje zmena optiky vnímania jednotlivých postáv, ktorá sa z epizódy na epizódu dokáže meniť a je zdrojom napätia a dramatického vývoja príbehu. Tvorcovia stále dokážu zahrať kvalitnú špiónsku hru, kazí ju však prílišný záujem o politiku. Fanúšikovia prvých troch sérií budú sklamaní, no nezabolí to veľmi. Seriál nám totižto znižuje očakávania už štvrtou sériou v rade. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. série Bez Brodyho a Quinna jdou další řady z kopce. Zde se neustále znovu řeší Carryiny psychotické stavy, její soukromý život, dcera Franny, svrhnutí prezidentky, fake news, hodně ukecané bez nějakého většího napětí, zajímavé, ale nudné, až na poslední dva díly,které tomu všemu dali pořádnej šmrnc., hlavně prezidnetka.Jen se divák musí prokousat nezáživnými částmi a ještě při tom dávat pozor. I tak se ale těším na další sérii. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se zhoršující se bipolární poruchou u Carrie roste paranoia i nestálost, instinkty má však stále správné, přestože sama nevědomky figuruje v plánu cizích mocností (je spoiler, když řeknu Ruska, poněvadž tvůrci opět nemilosrdně reflektují nejaktuálnější události?) na destabilizaci americké politiky, především institutu nepohodlné a "mstivé" prezidentky. Rodinné a zdravotní trable výrazně ovlivňují její úsudek i činy, než přeci jen převáží profesionální "špiónská" podstata a zodpovědnost k vlasti. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • V čase 37:18 projíždí auta moskevskými ulicemi a na rohu domu je vidět název ulice „Andrássy út“. I další záběry pak prozrazují, že Moskva byla točena v Budapešti. (bearmeedek)

Reklama

Reklama