Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 3

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 10 h 16 min (Minutáž: 46–60 min)

Kamera:

David Klein

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Damian Lewis, Rupert Friend, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Sarita Choudhury, Tracy Letts, F. Murray Abraham, Mandy Patinkin (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Prohlášením Brodyho jako viníka útoku začala štvanice. Díky Carrie Brody z USA utekl a někde se schovává. Bohužel systém si došlápl na Carrie a ta byla poslána do léčebny. Saul se mezitím stává dočasným vedoucím CIA. Jeho prvním úkolem je najít viníky útoku. (Varan)

Recenze (27)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabších 90%. Už to není tak super jako první dvě série, ale pořád si to drží neuvěřitelně vysokou laťku a nenaplnily se mé obavy o nastavované kaši. Politiky čím dál víc, strategie a intrik taky, byť se může zdát pomalejší tempo, tak když se člověk zamyslí, tak to vůbec nevadí. Ono i v prvních dvou sériích byly taky pasáže, kde se moc nemluvilo, "žilo" to tam pohledy a mimikou a stejně to člověka bere a sedí u toho přikovaný. Je zde asi více věcí než dříve, které by v reálném životě takhle nemohly proběhnout, ale pořád si myslím, že se drží celkem reality, byť už méně než dříve. A konec, to byla síla a opět velké překvapení. Uvidíme, co to přinese dál a jestli z toho nakonec na kaše nebude. Howgh! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No myslím si, že třetí série trošku spadla na tempu, především můžu poděkovat rodinnému faktoru, kterej je spolehlivej zabiják veškerýho dění i všech žánrů, pak to trošku začne mít koule, ale nechám 3* , protože úrovně dvou předchozích sérií to nedosáhlo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou strhujících sériích přichází třetí a v ní se až na pár výjimek nic neděje, ale opravdu nic. Zvláštní je, že mě ta série bavila, nenudil jsem se, ale zažíval pocit, že se dívám na seriál, u něhož nejsem přikovaný a který ani v jednom případě na konci každého dílu nevyvolal nutkání rychle se podívat na další. To je u současných seriálů hodně netypické. Na druhou stranu jsem si oblíbil víc Carrie a za nejlepší postavu považuji definitivně Saula. Možná jsem divný, ale nedovedu si dost dobře představit, o co půjde ještě v dalších čtyřech sériích. A právě jsem šokovaně zjistil, že odpudivého senátora Lockharta hraje můj oblíbený dramatik, to jsou šoky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna měla velmi pomalý nástup, v dalším průběhu se naštěstí dostalo i na povedenější epizody, takže ve výsledku jsem stejně pět hvězdiček udělil, ale přesto považuji třetí řadu za zatím nejslabší. U některých pasáží jsem měl pocit, že tvůrci vykrádají sami sebe, protože mi silně připomínaly děj z první i druhé série, zcela zbytečnou součástí sezóny byly zážitky rodiny Brodyovy, které fungovaly jen jako vata. Nezbývá, než doufat, že se v další řadě s něčím podobným nesetkám. 5*- ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY; Tak asi bych začal tim, že děj mě vcucl okamžitě. Líbilo se mi vykreslení vztahů a životů u Brodyových, ale zároveň jsem zklamaný z toho, jak to celé vyznělo úplně jen tak. Zahraný je to dobře, jen místy je to vatové a nedokážu to akceptovat, když ke konci série to není úplně ukončený. Chci znát následky, názory té rodiny, až by uviděla v televizi Brodyho. A taky ta scéna, kdy Dana řekne mámě že se stěhuje a ona jí ještě dá prachy, mi přišla totálně mimo. Z Quinna se stává tahoun seriálu, Friend je charismatickej frajer a v akci si vede výborně. Danesová odvádí klasicky maximum, Saul si každou scénu krade pro sebe, baví mě jeho slovní zásoba, mimika, Brodyho ilustrace života na útěku a následného comebacku s výcvikem, naprosto fascinující, Callery kraluje se špičkovým soundtrackem, akce je sice málo, ale je špičková - výborná střelba, nějaké to stealth, ozvučení střeliva. Hlavně už z pilotu třetí série, stealth akce Quinna úžasná. Dar Adal je zajímavá a hodně nepředvídatelná postava a hraje ho sympaťák, Homeland má výborné tempo, skvělou kameru, přesto mi v mnoha věcech přišel celkem nedotažený, takže ačkoliv jsem se bavil skvěle, postrádám pocit úplnosti. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabším momentom série je úplne vyňatie rodiny Nicholasa Brodyho v úplnom závere, dokonca ani Carrie nenapadlo zájsť za nimi a vysvetliť im že ich tata nebol až tak zlý ako sa javil, celkovo ten záver keď nástroj iránskej propagandy skončí tak ako skončí bol pomerne neuveriteľný, avšak výborne spracovaný, teda až na úplný záver. Zatiaľ si však všetky tri série udržali nadpriemernú kvalitu a Homeland medzi najlepšie seriály patrí naďalej. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby se scénáristé vybodli na IMHO křečovité, nevěrohodné zaláskování Mathison+Brody, udělali by lépe. Saulova ambiciózní vysoká politická hra po bombovém atentátu v Langley totiž tímto nevyzpytatelným faktorem trpí velmi výrazně. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát “pouze” výborný, nikoliv vynikající... Ale přesto- ta úroveň je ohromující. Hodnocení snižuji jen za Carriino počínání v Teheránu- narozdíl od zasvěcených tvůrců coby lajk a neznalec nevěřím, že by se tam bílá cizinka mohla jen tak bez povšimnutí procházet s mobilem věčně na uchu. Nevěřím ani na Džavadiho, kterej si může kdykoliv s kýmkoliv povídat jakkoliv dlouho nerušeně o samotě v angličtině, a nevěřím ani na Akbariho, nejhlídanějšího Íránce, který se na X desítek minut zavře do kanceláře s kontroverzním člověkem, aniž by je někdo sledoval nebo na ně dohlížel. Tahle série pro mě zkrátka narozdíl od dvou předešlých nebyla uvěřitelná. P.S.: A když nad tím tak přemýšlím- nejvíc se mi nelíbilo, jak tady byli všichni bezpáteřní. Všichni včetně Carrie. Já už bych od CIA nikdy žádné milosti a teplý fleky v Istanbulu nechtěl. Raději bych myl nádobí. Člověk může být diplomat, ale jsou prostě jistý hranice... Za tyhle špatný návody a vzory sundávám ještě jednu pecku. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série je nejslabší. Příběh určitě nikoho nezajímá a bez Brodyho je vážně malá šance na úspěch. Dokonce do toho rvou jeho dceru, která je vážně na přes držku. A naše milá Carrie je opakovaně postižená. Hlavně se tato série snaží hrát na něco, co ji absolutně nežeru. Což mi vadilo nejvíc. Celé je to jako by příprava na poslední čtyři díly, které jsou naprosto převýborné. Vážně skvělé, ale to čekání je moc dlouhé, takže to hodnocení bohužel nezachrání. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, rozjezd opravdu pomalý, bez Brodyho to nebylo úplně ono. Ze začátku nedostává moc prostoru, ale když už se objeví, tak to stojí za to (byť celou je ho část v Caracasu jsem moc nepochopil). Nicméně ke konci se to moc pěkně rozjede, a finále je snad ještě atmosféričtější než v první sérii - klobouk dolů! Damian Lewis předvedl znovu fantastický výkon, ale obávám se že jeho odchod jen tak nikdo nenahradí, a kvalita půjde dolů.. ()

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. Sezona - Kvalita šla dolu, hlavně kvůli romantickému vzplanutí dvou hlavních postav... Co mě ale úplně nejvíc vadí, je hysterie Keri... Peter Quinn vše nezachrání. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím více Damiana Lewise, tím lépe. Bohužel trojka to potvrdila, protože tu Lewis hraje vyloženě vedlejší postavu a v první polovině se snad ani neobjeví v seriálu. A tak jde seriál o level níž. Už není tak napínavý, syrový a zajímavý. Posila v podobě Ruperta Frienda je určitě fajn a věřím, že bude v dalších sériích hlavní postavou, to nic ale nemění na faktu, že trojka prakticky jen přešlapuje 12 dílů na místě a mě to často už nudilo. Snad se "restart" podaří a seriál se dostane alespoň na úroveň dvojky. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly dost mdlé, plácáme se na jenom místě a neřešíme bezpečnost nejskvělejší země na světě. Také Brodyho rodině je věnováno víc místa, než si zaslouží nastavená struktura seriálu. Potom, jak je u tohoto díla zvykem, tvůrci vše doženou a nakopnou další nové extrémy. Takže celek opět super, ale za to, co jsem zmínil, musím dát o jednu * míň. Ve výsledku se to stejně nepozná. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší rozjezd, to jsem o seriál měl strach, ale když to chytlo šmrnc a zařadilo se obvyklý tempo, bylo vymalováno. Výbornej konec opět trochu s překvapením a bez zbytečnýho patosu. ()

Reklama

Reklama