Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 4

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2014, 9 h 50 min (Minutáž: 45–53 min)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Po událostech z minulé série se přesouváme do Islámábádu, kde je Carrie šéfkou stanice. Díky kontaktu CIA Bachmanovi ví, kde se ukrývá hledaný terorista Haissam Haqqani. Útok na něj proběhne úspěšně, ale co nikdo neví, je to, že Haqqani tam nebyl sám – pořádal totiž svatbu. Pákistánský Talibán tak slíbil útočníkům pomstu. K tomu se jim podaří najít Bachmana. Carrie a Quinn ho musí zachránit. (Varan)

(více)

Recenze (29)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do sledování čtvrté sezóny jsem se pouštěl s obavami potom, co seriál opustil Damian Lewis, ale teď musím přiznat, že se mi zatím líbila nejvíc. Šlo o dosud nejakčnější řadu seriálu, výrazně jí pomohlo i to, že jsem nemusel sledovat další pohnuté osudy členů Brodyho rodiny, jen mě poněkud rozhodila závěrečná epizoda, která byla velice slabá. Tvůrcům se v této sérii podařilo vytvořit skvělou atmosféru a vystupňovat napětí, které mi v předchozích sezónách místy chybělo. Výborně jsem se bavil. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: Od momentu, kdy Carrie si vrzne s panicem, se ze seriálu stala parodie. Scénář je navíc nechutně průhledný a nevýrazný. Umíraj vedlejší postavy, které nikoho nezajímaj a ty zajímavé jsou utlačené do pozadí. Claire Danes hraje skvěle, ale ta její arogance, povýšenost je až nechutná. Na všechny kolem sebe plive a pořád se tam rozčiluje. Katastrofa. Napětí nefunguje, protože je vyvolaný samoúčelně, uměle a předvídatelně. Postavy se chovaj v rozporu s tim, jakou práci vykonávaj (Lockhart odevzdá seznam třístovky lidí, aby zachránil pět a ještě k tomu ohrozím sebe a lidi v místnosti, wtf?!) Quinn se zamiloval do ženský, která je emocionálně otupená a akorát ho zneužívá. Akční scény jsou chaoticky prostříhaný, natočený, chybí Rko (prostě banda týpků padne aniž by cákla krev), hlavně epizoda s útokem na ambasádu je příšerná. Místo stealth akce, použití nože a tichých eliminací, musíme sledovat nesmyslné střílečky. Quinn by mohl bejt tahoun seriálu a vůbec bych se nezlobil, kdyby to Carrie schytala. Poslední díl je těžce nezvládnutej, ani nevíme jak se dostali z toho chaosu zpět domů. Na redditu píšou lidi dvacetkrát lepší nápady a z Homelandu by se mohlo stát meméčko. "OTEVŘETE TY DVEŘE, NEBO JE POVRAŽDIM" "PORUŠUJETE LIDSKÁ PRÁVA!" ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série Začíná to úplně znovu, třetí sérií to bylo takřka uzavřené. Bez Brodyho a tím pádem jeho rodiny čtvrtou sérií začíná naprosto nový příběh, ale zas to vynahradí větší akce a šoky. Carrie je naprost úžasná, už nedělá takové grimasy jako s Brodym a postava Quinna se mě začíná líbit čím dál víc. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V "restartu bez Brodyho" se Carrie jako šéfka vrací do terénu (konkrétně na pobočku v Islámábádu), kde prožije neskutečně horké a intenzivní chvilky při lovu na prominentního teroristu a v tichém sporu s pákistánskou vládou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dej sa sústreďuje na viac postáv, preto sa menej starostlivo plánuje a viac nechávajú postavy zasiahnuť veľkými udalosťami, skúmajú dopad na ne a ich okamžité reakcie. Postavy príliš často menia svoje rozhodnutia, niekedy človek nevie, s kým to má vlastne česť. Emócie sú viac vydieračské a prvoplánové, menej vyplývajú z predchádzajúceho diania. Pakistan zaujme, aj zabaví, ale už to nie je ten Homeland bez TEJ postavy. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten poslední- civilní díl mi do značné míry pokazil dojem z celé série. Do té doby jsem ji považoval za nejlepší ze všech čtyř dosavadních. Působilo to na mě dojmem na rychlo spíchlé záplaty za Quinnovu rambovskou likvidaci arcilotra. Ta se jim mohla nakonec zdát totálně přitažená za vlasy, tak se místo toho pořizoval tátův pohřeb plus ty plky o mámě. Naopak desátý díl, ve kterém si Hakkání nakráčel se samopalem na americkou ambasádu v Islamabadu, neměl absolutně chybu- to bylo brilantní. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně jsem slyšel o tom, jak skvělé má tento seriál první tři série...jsou opravdu dobré...ale tahle čtvrtá je hravě strčí do kapsy... Bravo! Moc jsem se bavil.. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je asi polovina této série. Bohužel poslední dva díly špatný. Tvůrci používají hodně berliček a v tomto případě udělali z američanů úplné amatéry a vlastně už opakují sami sebe. Poslední díl pomalu telenovela. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je kupodivu skvělá, dokonce jedna z nejlepších. Terorismus se tu řeší v plném proudu, z Fary bez šátku se vyklubala moc krásná svlečna, Max už není mlčenlivý a dokázal si otevřít hubu (i když nutno zmínit, že ta jeho divná prázdnota měla svoje kouzlo) a královna dronů Carrie byla občas humorná. Musím říct, že v této sérii byla scéna s výměnou ta jedna úplně nejkvalitnější ze seriálů celkově. Ani nezklamal pan Lockhart. Je to sice protivný čur..k, ale svoji práci zvládá špičkově. Akorát mě velmi zklamal finální díl. Ten byl opravdu špatný. Chvíli jsem si myslel, že jsem se omylem začal dívat na pátou řadu. V pohodě tato epizoda mohla být uprostřed série, nikoliv na konci. Nejradši bych kvůli tomu dal o hvězdu méně. Příšerný nápad taky je, že Carrie se ještě musí starat o děcko. Vůbec se k ní nehodí nějaká výchova dětí a už absolutně ne do tohoto seriálu. Velká chyba. Ale naštěstí v tom to děcko bylo řešeno minimálně. Ještě jedno velké zklamání je, že nedošlo k mučení, protože jedna scéna se k tomu přímo vybízela.  Každopádně padla skvělá fráze: „Tihle lidé umí změnit i včerejší počasí“ ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jsem se obával, jak to bude dále vypadat a z počátku to se zdálo, že se mé obavy naplní. První díly jsou takové sterilní, jalové, nějak jsem tomu nemohl přijít na chuť. Ale postupně se to rozjíždělo a nabíralo řádné tempo, které vyvrcholilo v 9., resp. 10 dílu, to byla jízda. Každopádně to jede ve starých dobrých kolejích - intriky, podrazy, plánování, akce (té je zde o něco více než dříve), napětí. Stejně jako v předešlých sériích se i sympatie přelévají ze strany na stranu. Dojem trošku pokazil poslední díl, ale naštěstí to vynahradily ty před tím. Celkově ovšem velmi dobře a je až neuvěřitelné, že dokáží tak dlouho udržovat tak vysokou laťku. Howgh! ()

phamphi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně vydařená sezóna, až na tu trochu umělou a nucenou výměnu psychologií charakterů, kdy Carrie je nově ta stabilní - až moc, že se to ostatním nezdá. Neb oni jsou teď zase velice labilní z toho věčného vraždění. Tedy, až na tu neustálou tematizaci hlodání svědomí, která působí trochu jako vata, je to slušný příběh v zajímavém prostředí Pakistánu, jehož elity se neumí rozhodnout, na čí straně stojí. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obavy z toho, že po odchodu Damiana Lewise půjde kvalita dolů se naštěstí nenaplnily. Jeho charisma a herecké schopnosti tu sice citelně chybí (a žádná z nových či stávajících postav ho nenahradí), ale tvůrcům se daří udržovat kvalitu hlavně solidním scénářem a dobře napsanými postavami. Po pomalém a nepříliš zajímavém rozjezdu, přichází znovu neuvěřitelné vyvcholení sezóny, které tentokrát vygraduje už v deváté a hlavně v nervydrásající desáté episodě, u které jsem si málem prsty ukousal a mojí pohovky třísky nadělal :). Do dokonalosti to má ale hodně daleko, je tu taky pár WTF momentů a zápletek, které seriálu jenom škodí. ()

PanOvocny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie, z niz jsem mel velkou obavu s ohledem na konec postavy Broadyho, me prozatim nejvice bavila i pres pozvolnejsi dojezd 12. epizody. Nyni nezbyva, nez cekat co dalsiho tvurci vymysli a kdy se definitivne protnou cesty Carrie s Quinnem. ()

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.Sezona - bez Brodyho není až tak špatně. Sice nechápu, jak mohla Keri dostat velení v zahraniční pobočce po těch všech neuposlechnutí rozkazů, ale budiž.. Peter Quinn je stále stejně skvělý a zápletka je nakonec také dobrá. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti trojce se restart naštěstí celkem povedl. Druhá třetina série je po řemeslné stránce výborná, děj kolem ambasády mi připomněl začátky seriálu, který jsem žral ani nedutal. Snad si Homeland v pětce najde formu, jakou čtyřka občas měla. Poslední díl mě ale dost znervózněl, dostal jsem totiž rozvleklý rodinný drama. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod již klasicky volnější. Přesun do Pákistánu zcela změnil dosavadní polohu seriálu. Ne k horšímu, je to jen zcela jiné, i ta absence folklóru okolo Brodyho. Carrie už nemá čas na sebelítost a bláznivé výstřelky. Coby šéfová přesunula své "záchvaty" do tvrdosti řízení své jednotky. Nebudu hodnotit její "mateřské" pudy, protože v tomto ohledu se chová jako kráva a tento film není na zemědělské téma. Epizody 9 a 10 vyšroubují dojem na maximum, takový adrenalin zde ani nebyl očekáván. 11-tka pořád dobrá. A přijde závěr - 12. díl. Absolutně zbytečné, jen rodinné drama okolo Carrie. Vyskytne se tam i její "ztracená" matka, která je ještě větší kráva, než ona, a zase se ve zlém rozejdou. Úžasný závěr série, který úplně pokazil hodnotu vyšponovanou předchozími díly. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku výborný tempo, jeden průser za druhým. Chudákl Fara, kráva Carrie a naprostej pán Quinn, na Brodyho jsem si díky němu vůbec nevzpomněl. V předposledním díle mi bylo napětím blbě a pak jsem teda chytil saze, když se do toho Carrie namotala. Poslední díl slabej odvar. ()

Reklama

Reklama