Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 5

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 10 h 31 min (Minutáž: 46–60 min)

Kamera:

David Klein

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Rupert Friend, Sebastian Koch, Miranda Otto, Alexander Fehling, Sarah Sokolovic, F. Murray Abraham, Mandy Patinkin, Atheer Adel, Nina Hoss (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Carrie pověsila práci u CIA na hřebík. Nyní působí v Berlíně jako bezpečnostní expertka u miliardáře Düringa. Když se zdá, že konečně působí někde, kde je klid, přijíždí do Berlína Saul, jelikož místní hackeři získali tajné dokumenty CIA. A do Berlína jako lovec lidí dorazil i Quinn. (Varan)

Recenze (23)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátou sezónu jsem sice také ohodnotil pěti hvězdičkami, ale ve srovnání s předchozí řadou byla určitě slabší. Problém je v tom, že mám seriál příliš rád, takže je pro mě složité udělit nižší hodnocení. O objektivitě se u mě v tomto případě nedá vůbec hovořit. Zatímco u jiných záležitostí nemám s kritikou problém, tady na chyby příliš neupozorňuji, přestože jsem jich nezaregistroval málo. Hanba mi! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série Přes vlažnější začátek se pomalu přes spoustu keců stupňuje napětí až do závěrečného finále. Připadá mě, že každá další série je lepší a lepší. Postava Carrie se pěkně vyvíjí a už není taková labilní jako v prvních dílech s Brodym. Nechápu to nižší hodnocení, mě se tato řada zdála být nejlepší. Už třeba jenom za Quinna.... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Berlínská mise, až znepokojivě blízká a aktuální, na druhou stranu vykázala i nepřehlédnutelné "bondovské" znaky: ukradené tajné dokumenty, dvojitá agentka, Rusové v pozadí či ze CIA odejivší Carrie jako štvaná zvěř na útěku. Osobně jsem se přes ně přenesl bez potíží. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dej budí dojem, že už nemá čo nové ponúknuť, to, čo fungovalo prvé 3 série, sa tu varíruje dookola bez štipky originality. 4. séria aspoň zaujala ešte stále exotickým Pakistanom, no ani tá nedosiahla úroveň predchádzajúcich sérií. O 5. sérii v Európe nehovoriac. Aj napriek bombovým útokom sa mi Európa javí stále ako pokojný svetadiel, čo najmenej filmársky lákavý v súvislosti so CIA a terorizmom. Postavy, ktorých rozumný úsudok ste nespochybňovali, sa chovajú hlúpo, záporní hrdinovia nedosahujú kvalít tých predošlých, ktorým väčšinou stačil len ich naturel a minimálne herecké schopnosti na vytvorenie ohurujúceho dojmu.Táto séria kvality má (hlavne Quinn prekvapil), no je únavné sledovať seriál, čo vykráda sám seba. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, je to výborný kino, ale....jenom kino. Zatímco z předchozích sérií jsem měl dojem silné autentičnosti, tady jsem ani chvíli nepochyboval o tom, že je to boj proti terorismu očima filmařů. Ve štábu CIA to bylo jako u blbých na dvorku, všichni ti mazaní profíci ztratili cestou ze čtvrté do páté série půlku mozku. Způsob, jakým se Peter Quinn infiltroval mezi teroristy, byl až úsměvný... Hezky to vypadalo, ale pozbylo to hloubku. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série vypadá ze začátku moc dobře. Zápletka s dokumenty je supr a postavy také. Akorát už to začíná chybět přímým terorismem. Ona i změna lokace na Berlin není zrovna nejšťastnější. Každopádně je to stále moc fajn. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po trošku pomalejším rozjezdu to jako obvykle chytilo spád, napětí, drama. Je až s podivem, že stále dokáže seriál nabídnout nové zápletky, udržet pozornost a diváka vtáhne do děje. Je tady vše, co na seriálu máme rád a na co jsme zvyklí. Pátá série a kvalita v podstatě nesklesá. 90%. Howgh! ()

phamphi

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasazení děje do evropského prostředí skýtalo velké příležitosti, které bohužel nebyly plně využity. //SPOILER ALERT// Motivace Rusů pro dopuštění teroristického útoku v Berlíně nebyly dobře vysvětleny (jdou hlouběji, než "aby si všichni uvědomili muslimskou hrozbu" - Rusové potřebují prezentovat Evropu jako slabou, co nedokáže ochránit vlastní občany, aby poklesla její atraktivita nejen pro Rusy, ale i pro národy, které se snaží z vlivu Ruska vymanit). Nechápu, proč to skončilo zabitím Allison. Její osudy v ruském zajetí by přece skýtaly skvělý materiál pro další sérii. I charaktery jsou v této sezóně celkově plošší a jejich jednání méně věrohodné. Charaktery zaměstnanců nadace jsou poměrně otravné. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna evropského prosředí seriálu určitě prospěla a obsazení mnoha známých a schopných Německých herců jakbysmet. Znovu tu máme kvalitní scénář, výborně napsané postavy, hutnou zápletku, skvělou Claire Danes - Homeland si drží stále vysokou úroveň, a to mě jako jejího fanouška mimořádně těší. Jak už tu někdo zmínil, příběh je až mrazivě aktuální, a oceňuji že stejně jako v minulé sezóně se na konci netlačí na pilu, pomalu a v klidu se dojíždí a poctivě se dořeší všechny postavy a jejich podzápletky, místo toho aby sezónu zakončily nějakým nesmyslným cliffhangerem. ()

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mě opravdu bavilo. Možná i proto, že se to otřelo o současnou evropskou situaci. Sice o maličko slabší než sezona předchozí, ale stále za plný počet. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedá se svítit, tak brilantní sérii jako na začátku seriálu už asi nedostanu. Pětce rozhodně prospělo několik nových postav a několik dílů bylo skvělých, škoda těch několika, které sérii degradují někam do průměru. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesun do Německa byla dobrá volba, protože je to změna, jiné prostředí, jiné postavy a chování. Přechod k téměř klasickému špionážnímu dílku. A samozřejmě zvraty v ději. Zatím pořád kvalita. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně aktuální, ale přece jen na předchozí laťku nedosáhla. Sázka na pořádně silné emoce místo napětí nebyla špatná, ale k tomuhle seriálu úplně nepatří. Škoda odfláknutého konce "Eowyn". ()

zigy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Berlín nebo USA, o to tady nejde... prostředí tedy nehraje roli, důležité je, že jde pořád o špionážní hry toho nejvyššího stupně rafinovanosti, jak z pera mistra Forsytha....tady se navíc chystá velký teroristický útok na civilní obyvatelstvo. Vadilo jen to, že je to celé šíleně roztahané, zcela zbytečně (i když je to pochopitelné z finančních důvodů...). ()

cobislav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dozvěděl, že následující série se bude téměř celá odehrávat v Německu, příliš mě to nenadchlo. Islamábád se mi totiž dost líbil. Dopadlo to ale parádně. Čím dále tím více mě udivuje jak autoři dokáží vyvážit všechny postavy tak, že nikdo není prostě jenom zlý nebo jenom dobrý. Tak svět totiž nefunguje. Dost možná zatím vůbec nejlepší série 86 %. ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve snu by mne nenapadlo, že i pátou sérii ohodnotím plným počtem. 4* by byly málo. Tento seriál mne neskutečně baví a prakticky na nic jiného teď nekoukám. Když nepočítám Slávii... ()

Reklama

Reklama