Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 7

(série)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2018, 10 h 43 min (Minutáž: 48–60 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Elizabeth Marvel, Linus Roache, Mandy Patinkin, Maury Sterling, Morgan Spector, Jake Weber, Dylan Baker, Sandrine Holt, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Renomovaný americký seriál z prostředí tajných služeb uvádí již po sedmé mistrně rozehranou politickou partii, která se neobejde bez napětí thrilleru, jakož i melodramatického pohnutí. Zatímco ve špionské hře totiž jde Carrie Mathisonové (Claire Danesová), bývalé špičkové agentce, o holý krk, soukromý život se jí začne více než kdy jindy hroutit pod rukama. Za své vezme také Carriin zhoršující se zdravotní stav, ale též návrat starého nepřítele. Tvůrcům řadou cen ověnčeného seriálu (včetně Primetime Emmy a Zlatých glóbů) se opět podařilo být velmi aktuální. Ať už se to týká šíření manipulativních zpráv, tzv. fake news, kyberterorismu či vzepětí pravicového nacionalismu v USA. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš mnoho ženskýho elementu a s tím příchazející dominatní témata s jiných žánrů naprosto zničilo dynamiku a napětí, který seriál zdobilo v prvních sérií. Upřimně řečeno, kdybych neměl před sebou poslední sérii, tak končím. Opravdu nemám zapotřebí trávit sledováním agentky, která buď bulí kvůlí dítěti, nebo šoustá kvůli práci a aby toho nebylo málo, tak do seriálu dodali prezidentku, která se chová jak ségra Pekarový - Adamový. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O fous slabší sezóna Homelandu rovná se furt strašně hrozně moc dobrá sezóna Homelandu. Tentokrát se jde mnohem víc pod kůži Carrie, trable s potomkem dostávají ty správné grády a Mathison si bude muset utřídit pracovní a rodinné priority, no a pochopitelně to nebude vůbec hezký pohled a neobejde se to bez emocí. Do toho se kdosi v pozadí snaží dělat bordel na americké půdě, a je fascinující sledovat, jak se to, s čím se Saulův tým donedávna potýkal jen ve východní Evropě, dostává i na jejich vlastní dvorek. Mrazivé obrázky. Předchozí rok jsem se nicméně bavil o level více a každá jedna epizoda mi přišla napínavá jak kšandy - v té letošní aspirují na zástavu srdce spíš jen ty dvě ke konci. Ale jak říkám, posunulo se to zase o velikej kus dál a furt to je ten stejně parádní Homeland, na kterej je vždycky horší čekačka než na Hry o trůny. Mrk, mrk. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"CAULIFLOWER AND CARROT STROGANOFF. IT IS NOT THAT HORRIBLE." -------------- Záver šiestej série naznačil smer, ktorým sa táto séria vôbec neuberala. Z politických čistiek a antagonistického úradu prezidenta sa vykľul úplný opak, prakticky hneď na začiatku, čiže celé to bolo celkom o niečom inom. Bohužiaľ, bez spoileru sa nedá povedať, o čom séria je, stačí však povedať, že znova o niečom novom, čo tu v rámci seriálu nebolo. Úplne zjednodušene a pár slovami sa dá siedma séria označiť ako lacná verzia House of Cards. Nuž, čo narobíš. Z Homelandu už nie je žiadna extra akčná záležitosť. Stal sa z neho priamočiary politický - špionážny seriál, našťastie však ešte nie je čistá konverzačka a svoje dravé tempo a občasnú akciu si zachováva. Nech už je tu ale o rok posledná séria, nech si môžem dať znovu kompletný replay a vrátiť sa s druhou sériou späť do Bejrútu. Presne to chcem, presne to potrebujem. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející řada seriálu se pod narůstající přítěží klišé a propagandy postupně zvrhla v naivní agitku, která mi svým ideologickým zaměřením silně připomíná únavně jednotvárné články Alexandra Mitrofanova na Novinkách, s tím rozdílem, že Saul Berenson a spol. alespoň neplivou na svoji rodnou zem a vlastní národ. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá sezóna Homelandu mě příliš nepotěšila. Pro mě to zatím byla jasně nejslabší řada. Částečně to bylo proto, že mi dění kolem Carriiny nemoci připadá sérii od série stejné, s tím souvisí i stále opakované hádky mezi sestrami. Velký podíl na mé nespokojenosti má i umístění příběhu na území Spojených států, chyběl mi tady protivník, kterého bych mohl nemít rád, bez muslimů to prostě není ono, ani ruský živel to nezachránil. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. série Bez Brodyho a Quinna jdou další řady z kopce. Zde se neustále znovu řeší Carryiny psychotické stavy, její soukromý život, dcera Franny, svrhnutí prezidentky, fake news, hodně ukecané bez nějakého většího napětí, zajímavé, ale nudné, až na poslední dva díly,které tomu všemu dali pořádnej šmrnc., hlavně prezidnetka.Jen se divák musí prokousat nezáživnými částmi a ještě při tom dávat pozor. I tak se ale těším na další sérii. ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím rozhodně nejslabší série. Občas se trochu rozjede, ale stejně je to celkem nudné. Stálo by za to trochu méně řešit soukromí Carrie a její problémy. Zajímavá jsou části a americkými rednecky, co mají doma příliš mnoho zbraní a předposlední díl, co se odehrává z většiny v Rusku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se zhoršující se bipolární poruchou u Carrie roste paranoia i nestálost, instinkty má však stále správné, přestože sama nevědomky figuruje v plánu cizích mocností (je spoiler, když řeknu Ruska, poněvadž tvůrci opět nemilosrdně reflektují nejaktuálnější události?) na destabilizaci americké politiky, především institutu nepohodlné a "mstivé" prezidentky. Rodinné a zdravotní trable výrazně ovlivňují její úsudek i činy, než přeci jen převáží profesionální "špiónská" podstata a zodpovědnost k vlasti. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Homeland sa dá pozerať kvôli stále aktuálnej téme pošliapania hodnôt demokracie. Inak však svojimi postavami a riešeniami problémov nedokáže zaujať tak, ako kedysi, v tom sa podobá snaha tvorcov mláteniu prázdnej slamy. Postavy pripomínajú vyšťavené ovocie, nemajú čím prekvapiť a vývoj deja tak nejako očakávate. Zaoberanie sa právnou povahou určitých činov je síce zaujímavé, no napínavé akurát pre akademickú obec, široké masy, čo sa chcú baviť, naopak nedostanú, po čom túžia. Odpor voči diktatúre alebo nespravodlivému štátnemu zriadeniu ponúkajúcemu obyvateľstvu dezinformácie je vo filmovom a seriálovom svete väčšinou vopred prehratý boj; totiž na tému myšlienkovo najkomplexnejší román 1984 Georgea Orwella a divácky najtraktívnejší Matrix súrodencov Wachovských sa prekonávajú ťažko. V tejto sérii samozrejme štátne zriadenie nie je tak prísne a nespravodlivé ako z románu britského spisovateľa, myšlienkovo ho séria neprekonáva. Ani atraktívny háv žánru sci-fi s príťažlivým svetom a slow-motion akciou ostáva tiež neprekonaný. Akcie je málo, najlepšie scény má seriál už dávno za sebou. Po porovnaní s vrcholnými dielami zaoberajúcimi sa podobnou myšlienkou ako VII. séria Homelandu ostáva už len porovnanie s reálnym svetom, ktorého problémy sa seriál snáď snaží zobrazovať. Žeby bolo zámerom tvorcov v dobe reprezentovania USA Donaldom Trumpom ukázať ľuďom, že aj prezident sa môže mýliť a nejakým spôsobom ťahať krajinu ku dnu? V tomto smere je seriál provokatívny, ale len trochu. Poukazovaniu na chyby politikov skôr pristane ich satirické parodovanie, nie pokusy civilne zobraziť počas ich úradovania snahy o heroizmus, o čo sa seriál zjavne pokúša. Tvorcovia si po určitej sérii neuvedomili, že v najlepšom treba prestať. Máme tu už totižto tretiu sériu, kde sa nedá nič iné, len konštatovať vykrádanie predošlého. Do Carrie vložili všetky svoje vlastnosti – je totiž ako oni – tvrdohlavá a neústupčivá – aj cez prekážky ide ďalej, a radšej zničí samú seba, ako by sa mala vzdať. Sériu trochu zachraňuje zmena optiky vnímania jednotlivých postáv, ktorá sa z epizódy na epizódu dokáže meniť a je zdrojom napätia a dramatického vývoja príbehu. Tvorcovia stále dokážu zahrať kvalitnú špiónsku hru, kazí ju však prílišný záujem o politiku. Fanúšikovia prvých troch sérií budú sklamaní, no nezabolí to veľmi. Seriál nám totižto znižuje očakávania už štvrtou sériou v rade. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série neměla nikdy takový švih, jako ty předešlé, všechno se tak trochu vleklo, ale i tak to bylo výborný a záživný. Některý věci by se asi v reálném světě nestaly, nebo by se staly jinak, ale na to, že je to literární fikce, je to realistické až až. A do toho extrémně zábavné a návykové, takže vůbec nevím, jak se bez Carrie, bez Saula atd. v nejbližších týdnech obejdu..? Ještě mě čeká osmá série a pak nastane prázdnota a smutek. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počátek pomalejší než bylo zvykem, ale ke konci si už koušete nervozitou nehty jako vždy... Děsivé jak je to blízko skutečnosti. Dokáži si představit, že takhle to opravdu funguje... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do půlky fakt paráda, pak se zase začlo nabíhat na Carryiny stavy a to už po tolikáté prostě neba. Takže výsledkem je asi nejslabší série, ale pořád za pohodové 4. Kolik seriálů tohle u sedmé série může říct. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série zahání spíš víc politikou než špionáží. Ovšem i přesto je to natočené výborně. Zvykem, kdy u seriálu bylo, že vždy poslední 4 díly byly nejvíce rozjeté, tak tady se to už rozjelo hezky na začátku. Moderátor rádia je vážně skvělá postava. Díky ní to bylo pěkně napjaté. Potyčka se státem z minulé série pokračuje, což je taky super. Finální díl také velmi skvělý. Akorát škoda, že tu mohl mít velký potenciál jeden hacker, který byl bohužel odbytý. Vlastně i ten moderátor tu mohl mít větší prostor. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že asi nejslabší série. Ale pořád velmi dobrá. Trošku mi vadilo to rozebírání osobního života a více mě zajímalo to gró seriálu. Ale i to rodinné drama mělo nakonec něco do sebe, ale mohlo být kratší. Nicméně, k tomu hlavnímu - zase nová zápletka, nové postavy, nové prostředí, celkem aktuální téma. Pořád napínavé, zajímavé, reálně podáno, prostě vše, co na tomto seriálu je tak skvělé. Samozřejmě se najde pár věcí, nad kterými člověk zakroutí hlavou, ale to už k tomu patří, ne vše je dokonalé. Opět kvalitní práce. Howgh! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma seria mala sice pomalsi rozjazd, avsak pri reflektovani i sucasnych geopolitickych zmien, ktorych sme svedkami, ma drzal v zaujati az po zaverecne dva bomabsticke diely. Sice mi miestami prisli urcite dejove linky akosi prilis "amerikanizovane" (ti, co videli, mi daju za pravdu) netlacilo sa prilis na pilu. Uplny zaver bol zdrcujuci a isto sme si ho predstavovali pozitivnejsie. Som velmi zvedavy, s cim pridu tvorcovia v osmej serii. Silne stvrohviezdie. Odporucam. ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době série, která byla celá napínavá a nebyly v ní hluché místa. Tím se může řadit po bok 2. a 4. řady. Ale jeden velký problém s tím mám. Je to prostě čím dál tím méně uvěřitelné... Zejména samotná postava Carrie (ne že by byla uvěřitelná už na začátku). To si prostě takhle holka, kterou pustili z blázince a vyhodili z práce řeší ve svém osobním volnu s pár též nezaměstnanými přáteli všechny problémy Ameriky. Kdyby aspoň byla furt agent, a ne blázen na mateřské dovolené. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo zajímavých adrenalinových a pohádkově zábavných mezinárodních akcí, špionáží a kompotů (jak je známe z minula) se to celé čím dál více nudně a otravně ponořilo do srdceryvných psychoticko/hystericko/matko-krkavčích sólo scének hlavní hrdinky, přicházejících periodicky skoro v každém díle = levný a rychlý nabírací materiál ? (když Quinn už minule chudák dokulhal a jeho obšírně sledovaná vděčně mnohadílná a neúspěšná rehabilitace už nemůže pokračovat ... ). Začíná to být místy podobně otravné jako třeba útrpně se vracející lkavé scénky dua Sam&Pytlík (na které platí jen spolehlivá FW medicína). Zbytek postav komunikuje a pobíhá kolem většinou jen jako poněkud rutinní chór a kompars (včetně Saula a krajně nepravděpodobné "madam prezidentky") a něco si už autoři (z nouze ?) začali dokonce nepokrytě půjčovat i od kamarádů z podobně se bortícího kartového domečku. Trošku jakoby vzrůša přijde až v předposlední části (malinko pozdě, soudruzi ? ) a ve výsledku se toho až tak moc nakonec nestane ... Jednoznačně nejslabší série v rámci konstantně vyčichající a čím dál jednorozměrnější tendence celého seriálu ... kdeže sežrant Brody je, to byly ještě časy ... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Homeland už nikdy nebude jako dřív, je zbytečné brečet nad rozlitým mlékem. Musíme brát to, co je. A sedmička je prostě špionážní průměr s několika lepšími a hodně horšími momenty. Snad se seriál rozloučí alespoň se ctí. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát nebyl začátek tak hluchý jako minulé série, ale hned si začal pomalu budovat dějovou linii. Ta je opět z jiného soudku, takže nenudí. Hlavní (a neodmyslitelná) je tu opět Carrie, a její psychické stavy jsou logickou součástí děje a ani tak nevadí. Co mi vadilo, byla nová postava paní prezidentky s chladnou (nebo tupou?) tváří. Infiltrace ruských špiónů okolo Bílého domu na každém kroku. Moskevské ulice točeny v Budapešti. A malá morální poznámka: Chudák Frannynka. ()

Reklama

Reklama