Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Udělat tlustou čáru za minulostí nebude jednoduché ani pro prezidentský úřad, ani pro Carrie Mathisonovou. Prezidentka Keanová dělá strategické ústupky, jen aby mohla přitvrdit ve své ofenzivní politice. Carrie navštěvuje psychiatra, nicméně, boje za svobodu se nevzdává. Při líčení pasti se sama chytne do léčky, která pro ni bude mít neblahé následky a z níž, zdá se, není cesty ven – dokud neukojí nároky vyděrače. A starý známý Saul Berenson je zpět ve hře jako prezidentčin poradce pro národní bezpečnost; první krok ve funkci pro něj ale bude šokující. A konečně, Brett O’Keefe populisticky využívá emotivních nálad amerického lidu a jeho hlas získává hrozivě na síle. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože souhlasím s Arkanoidovým komentářem, chystal jsem se ohodnotit druhý díl třemi hvězdičkami. Pak mi ale dali scénáristé takový kopanec, že se z toho ten třetí kousek úplně rozsypal. Šlo o moment, kdy vlídný poradce prezidentky pro národní bezpečnost (taťka Saul), svým šarmem a otcovským přístupem přesvědčí policistu, který by se pro O'Keefa nechal snad i mučit, aby kápl božskou. To bylo fakt slabé. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saul sa o niečo posunie, dej s Carrie zatiaľ vyzerá byť len slepou uličkou, kde ukázala svoju guráž. Avšak celý dej s ňou je zbytočný, naivný a s rovnako hlúpym riešením. Prvé sedenie u psychiatra (psychológa). Keď si toto sedenie porovnáte so sedením u psychológa v The Sopranos, príde Vám Homeland nesmierne nudný. Psychologický rozbor Carrie na sedení nie je rozobratý do hĺbky a nikdy nebol. Tvorcovia doteraz ani nenapísali scénu u terapeuta, kde by sa otvorila, terapeutovi dôverovala a niečo si ozaj zo sedenia odniesla. Je to skôr o neustálom útočení na jej osobnosť a pritom sa ona uzatvára a cúva. Aj preto je snaha previesť Carrie rovnakými, len málo menenými cestami ako kedysi, nevychádza. Ego tvorcov zjavne nebolo ešte kritikmi dostatočne podupané. Výsledkom je táto epizóda. Prijmite telo Kristovo. Amen. ()

Reklama

Reklama