Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Závěrečný díl celého dramatického seriálu z prostředí tajných služeb, vysoké politiky a diplomacie. Tak, jako přirozeně nadešel konečný svár Východu a Západu, nutně musela nastat chvíle, kdy se proti sobě postaví Saul Berenson a Carrie Mathisonová, jejichž cíle a metody se začaly rozbíhat odlišnými směry. Saul nechce prozradit svého dvojitého agenta v Kremlu, díky němuž má CIA v otázkách národní bezpečnosti navrch, ale jehož nevydáním dojde na pákistánsko-afghánském území k nukleární katastrofě. Carrie je naopak přesvědčena o tom, že je třeba obětovat jeden lidský život, navzdory ruskému přičinění, aby nedošlo k dalšímu krveprolití, a byl tak získán klíčový důkaz pro usmíření Spojených států amerických a Pákistánu… Co všechno je schopná Carrie udělat ve jménu vlasti? (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradne vystupnovane napatie, ktore ma zatlacilo do stolicky a ten zaver tiez neskutocne potesil. Tipujem na posledny diel celeho serialu a ze to bol za cele tie roky vynikajuci spolocnik. Dvojica Claire Danes a Mandy Patinkin sa nezmazatelne zaradili k mojim oblubenym kvalitnym hercom. Klobuk dole. Absolutna spokojnost a moje odporucanie pre kazdeho, kto deteraz serial nepozna. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že po závere série v jej záverečnej epizóde v tomto seriáli vždy príde epilóg, ktorý samozrejme z nastaveného tempa poľaví a začne diváka nudiť. Vyriešenie snáď celej globálnej krízy v jednej epizóde na pozadí manipulatívnych rozhodnutí si necháva v rukáve otvorené dvere na ďalšie série. Zaujímavé, ale treba si skôr počkať na nápady, lebo taká komplikovaná komunikácia, ako bola zobrazená, si vyžaduje napínavý a akčný dej, ktorý by vyzeral neopozerane. Ktovie, či sa to s týmto seriálom ešte dá. Každopádne, rozlúčka je to príjemná. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu říkám "parádní" finále. Nedávno jsem se na čsfd bavil o tom, jak špatné mi připadalo zakončení Dextera, a už je to tu zas. Zřejmě to bude tím, jaká tupá hovada si Američané zpravidla volí do Bílého (používá se ještě tenhle rasistický termín?) domu, aby si pak vykompenzovali každodenní frustraci, musí mít jejich filmy a seriály pohádkový konec. Takže i tady bylo pravděpodobně poslední větou ve scénáři: "A žili šťastně a spokojeně až do smrti." V Dexterovi to bylo nahrazeno spravedlivým potrestáním všeho zlého, v obou případech mi ale chybí konfrontace s realitou. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže konec úspěšně nakoupen v nejlevnějších výprodejích: vše unifikovaně pocukrováno, bleskurychle shrábnuto ze stolu (včetně hromady jídla, které už se nestihlo sníst), zapito chutným projímavým čajíkem a ještě rychle uprdnuto "back to the future" ... Na smetiště odhozená dcerka vyrůstající bez otce a matky byla natrvalo vyměněna za ukradenou fotku, permanentní pelešení s chudákem fešákem Jevgenijem a další přiblblou a zbytečnou službu "vlasti" (a to je na tom celém to nejvíce zarážející a možná už i lehce psychopatické - sorry, Carrie) .... A na sopránový saxofon nám na závěr procítěně v pozadí zahrál vzkříšený profesor Rainbow... a vlast bude dále dojemně vzkvétat ... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Názov epizódy môže byť odkazom na pôvodný izraelský seriál Hatufim, angl. Prisoners of War (2009-2012), z ktorého vychádzali prvé série Homelandu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama