Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Real Tom Hardy k tomuto seriálu (4)

Ve jménu vlasti (2011) 

"THEY SEE A HERO. I SEE A THREAT." ------------ Homeland má v mojom srdci špeciálne miesto, keďže je jediný seriál zo všetkých, ktorý som posledných 6 rokov sledoval aj napriek svojmu pravidlu nepozerať neuzavreté seriály, resp. aspoň vedome a dobrovoľne, keďže párkrát som sa pomýlil a začal sledovať aj "rozrobený" seroš (napr. Snowfall). Mnoho z nich mi po dopozeraní chýbalo, tento nebude kvôli perfektnému finále, no ani pri jednom jedinom som si nepovedal to, čo teraz: "Nemôžem uveriť, že je koniec." A vážne nemôžem. Tak či onak, eventuálne (v dohľadnej dobe) mám na programe celkový replay, takže tu si budem potom zapisovať veci ohľadne jednotlivých sérií, keďže toto prvé sledovanie bolo, neprekvapivo, časovo aj pocitovo roztrieštené ročnými pauzami a všetko vidíš jasnejšie, keď to dáš naraz! Všakže?! --- S8. Zasraný aritmetický priemer, čo tu vypočítal tri hviezdy z týchto hodnotení... 4*, 4*, 4*, 3*, 2*, 4*, 3*, 4* ()

Série 6 (2017) (S06) 

"LET ME ASK YOU SOMETHING. DID I DO ANYTHING, ANYTHING AT ALL, TO SUGGEST I WAS CURIOUS ABOUT THE SOUND OF YOUR VOICE? NO, RIGHT? SO SHUT THE FUCK UP." --------- Už keď sa po prvý krát na scéne v druhej sérii objavil Dar Adal, prial som si, aby dostal čo najviac priestoru, ideálne kompletne celú sériu a hľa, ono sa to po tých rokoch naozaj stalo. To sú teda grády! Šéf Black Ops, to musí byť niečo a veruže aj bolo. Popravde som mal obavy, ako na tom kvalitatívne Homeland nakoniec bude, no po slabej päťke mi šestka odbila dekel. Konšpiračné teórie sú vždy fajn, stratégie a intrigy v podaní experta (Drahý Dar) sú taktiež lahôdka. Carrie a Saul si idú stále svoje a Quinn prekvapil, keďže aj napriek svojmu obmedzeniu rozbalil poriadnu show. Už len zostáva dúfať, že 7. a 8. séria bude príjemným ukončením tohto nadpriemerného špionážneho seriálu. ()

Série 7 (2018) (S07) 

"CAULIFLOWER AND CARROT STROGANOFF. IT IS NOT THAT HORRIBLE." -------------- Záver šiestej série naznačil smer, ktorým sa táto séria vôbec neuberala. Z politických čistiek a antagonistického úradu prezidenta sa vykľul úplný opak, prakticky hneď na začiatku, čiže celé to bolo celkom o niečom inom. Bohužiaľ, bez spoileru sa nedá povedať, o čom séria je, stačí však povedať, že znova o niečom novom, čo tu v rámci seriálu nebolo. Úplne zjednodušene a pár slovami sa dá siedma séria označiť ako lacná verzia House of Cards. Nuž, čo narobíš. Z Homelandu už nie je žiadna extra akčná záležitosť. Stal sa z neho priamočiary politický - špionážny seriál, našťastie však ešte nie je čistá konverzačka a svoje dravé tempo a občasnú akciu si zachováva. Nech už je tu ale o rok posledná séria, nech si môžem dať znovu kompletný replay a vrátiť sa s druhou sériou späť do Bejrútu. Presne to chcem, presne to potrebujem. ()

Série 8 (2020) (S08) 

MAYBE SEE YOU IN KABUL SOON. ----------- Po dvoch rokoch čakania je Homeland späť v plnej sile a servíruje návrat ku koreňom. Kvalitatívne nedosahuje prvé štyri série, tie zvyšné však hravo dáva dole. Z nemastného-neslaného amerického prostredia siedmej série sa vraciame opäť tam, kde to vrie a kde to seriálu najviac svedčí – Stredný východ – Afganistan a Pakistan. Inak tomu nebolo ani teraz, S8 perfektne reflektuje aktuálne dianie vo svete, v tomto prípade pokus o prímerie s Tálibánom, sťahovanie amerických vojsk a nestabilitu v ich vláde. Osobne som veľmi spokojný po všetkých ohľadoch, sérku som celú schrúmal v rámci dneška a nemôžem na ňu povedať ani jedno krivé slovo vrátane perfektného zakončenia. Práve vďaka nemu necítim smútok, že je koniec (za normálnych okolností by som). Akákoľvek myšlienka typu "čo by bolo keby" je okamžite pochovaná, pretože takýto záver jej nedáva žiadny priestor. A to si vážim. ---------- "This peace of yours... Do you really think the Taliban will keep any agreement? They wait till you draw down your forces while they gather theirs in the villages and in the mountains, and then it will be Saigon all over again... your embassy under siege, helicopters taking off from the roof, every fool who ever worked for you massacred in the street. Then... who will you come running to? Me, just as you did in 2001, because no one else has the balls to fight." ()

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama