Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Recenze (805)

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál! Prvně jsem ho zaregistroval, když se reklama na něj objevovala na billboardech v Káhiře. To mě vzhledem k obsahu značně překvapilo. Skvěle je stupňováno napětí, a i když člověk některé zvraty čeká, tak to není nic, co by škodilo. Herecké obsazení je dobré (zvláště mě potěšila účast Moreny Baccarin). Jediné, co mě štve je psychicky labilní agentka CIA. V první sérii, kdy to tutlala, tak bych to ještě uvěřil, ale že i ve druhé, kdy všichni ví o jejích problémech, ji poslali samostatně do akce? To se mi nechci věřit. Třetí jsem ještě neviděl, ale mám strach, co přinese a zároveň se na ni těším. 3. série Mé obavy se naplnily a třetí série už je příliš překombinovaná. Hodnocení zatím nechám, protože mě bavila depresivní atmosféra, ale chtělo by to více Saula a dalších agentů a méně Carrie. ()

Lighter 

všechny recenze uživatele

1. a 2. řada je klasický americký kvalitní mainstream. Přibližně od 4. dílu 3. řady až do jejího konce se však úroveň zvýší natolik, že divákovi se realističností scénáře přimomene The Wire či Breaking Bad, tedy naprostý kvalitativní vrchol. ()

generalmagor 

všechny recenze uživatele

Čekám na další řádu. Co se týče toho, co prozatím za sebou tento seriál nechal... Klobouk dolů. Neuvěřitelně napínavý příběh, se spousty zvraty a když už si myslíte, že vše už konečně bude okey a krásný... - MRD - Jsme zase tam, kde jsme byli. 1.série 100%. 2. série 70%. (Proč? když tomu dávám takové chvály? Protože autoři se rozhodli se upnout na dceru Brodyho a ta už mě místy začínala opravdu a zkrátka hodně srát) 3. série 100%. A mimochodem Damian Lewis hraje fantasticky. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný americký seriál, ktorý si udržal vyrovnanú kvalitu počas prvých troch sérií. Seržant Brody a agentka CIA Carrie Mathison patria k najlepšie napísaným postavám na televíznej obrazovke. Výborný bol aj Mandy Patinkin. Toto herecké trio podávalo skvelé výkony. Zápletka sa neustále menila, zamotávala, takže som bol stále v napätí, ako sa príbeh vyvinie. Neviem, či ďalšie série nebudú na škodu.... 85% Popravde, bál som sa, že seriál stratou jednej z hlavných postáv stratí svoj zmysel, ale tvorcovia ma vyviedli z omylu. Štvrtá séria ma pohltila rovnako ako predošlé a bavil ma vývoj jednotlivých postáv. To, čo predvádza Claire Danes je z hereckej stránky úplny vrchol televíznej produkcie... 85% Piata séria priniesla zmenu prostredie a nové postavy, čo seriálu pomohlo. Seriál nestráca napätie, prekvapujúce zvraty a potešujúci je aj vývoj hlavných postáv... 85% ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ešte raz nuda. Len kopa zbytočných kecov a typicky propagandistický pohľad v prospech USA. Natoči konečne niekto film, alebo seriál o reálnom USA terorizme? ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy a seriály s touto tématikou, a Homeland mě rozhodně zatím (po 1.sérii) nezklamal. 1.série celkově má slušný spád, zajímavé postavy, nečekaný vývoj, pekelnou atmosféru. Nicméně zase úplná pecka to není, jsou tam i takové hlušší pasáže, takže úplně na 100% to u mě není. Některé věci jsou podle mě dost nereálné, pochybuju, že se agenti CIA k podezřelým z terorismu chovají tak férově jako Carrie nebo Saul. Nicméně závěr 1.série vypadá hodně zajímavě, tak uvidíme, co se bude dít dál. 80% ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Ve jménu vlasti - opět skvělý americký seriál, který uchvátí napínavosti, překvapivými zvraty a vůbec napínavým dějem. Claire Danes, Damian Lewis, ale i další v tomto seriálu předvádějí skvělé herecké výkony! Seriál je pro mne o to zajímavější, že po stahnutí celé série nemusím čekat celý týden v napětí na další díl... Určitě doporučuji ke shlédnutí a dávám zasloužených 5*. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný špiclovací a konspirační dílo, užívám si sledovačky, tajný hesla a schůzky, vysoký hry zpravodajských služeb i netradiční pohled z teroristický strany. Prakticky po každým dílu jsem se klepal na další. Brody je výbornej, Carrie mu zdatně sekunduje, i když mně je těžce nesympatická, postupem času se pro mě hlavním frajerem stává Quinn. ()

peter316 

všechny recenze uživatele

1. Séria 9/10, 2. Séria 9/10, 3. Séria 8.5/10, 4. Séria 7.5/10, 5. Séria 7/10, 6. Séria 6.5/10, 7. Séria 6/10, 8. Séria 8/10 ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Námět seriálu mi moc blízký není, normálně tyhle věci nesleduju, ale tak jsem si řekl, koukneš se na něco o teroristech. A hned samotný rozjezd mě docela chytil, bylo jasný, že musím vědět, jak to bude dál, ono to téma dvojích agentů, sebevražedných atentátů apod má prostě něco do sebe. První a druhá série plná nápadů a skvělých zápletek a zblajznul jsem to maratonem za pár dní. Třetí a čtvrtá série už mě tak moc nebaví, častěji se ze seriálu stává kulisa k práci. Možná už je toho na mě přecejen trochu moc, ostatní komentáře stále srší nadšením, mně přijde, že se seriál zbytečně uměle prodlužuje. Ale nadprůměr to je. ()

vejfukCZ 

všechny recenze uživatele

Jóo tak tomuhle řikám drámo, napnutej od začátku až do konce, tajný služby všech možných zemí, intriky, drony a bezkonkurenční herecký výkony. Srdcovka. ()

husak_k 

všechny recenze uživatele

Skvělý podceněný seriál. Na druhou stranu mi tam pak seržant Brody začal chybět a ztratil jsem motivaci v něm pokračovat. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Homeland je proste moja srdcovka. Každú jednu sezónu som hltal jedna radosť a hádam ani nepoznám seriál, ktorý by ma každou ďalšou časťou stále viac bavil a stále viac ma dokázal nenúteným spôsobom vtiahnuť do deja. Tvorcovia nám prakticky takmer počas celej dekády ponúkli plejádu atmosferických a napínavých scén, aké sa len tak nevidia. Genéza sa dá zhrnúť jednoducho - od prvých štyroch prepracovaných sérií plných zvratov a dramatických scén cez pomalšie a dejovo nie tak rozvinuté ďalšie tri série až po úžasnú ôsmu sériu vracajúcu sa ku koreňom a s ozaj výstižným a skutočne premysleným záverom. Claire Danes svoju rolu obhájila bravúrne, aj keď miestami zbytočne hystericky, ale to asi k jej postave tak trochu patrilo, a Mandy Patinkin v roli Saula bol jednoducho stopercentný. Po pravde som bol smutný po záverečnej časti, ale ani si inak ten záver ozaj neviem lepšie predstaviť. Pre milovníkov akčných a špionáznych scén je tento seriál jednoducho povinnosť. 90 % ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Nie som seriálový typ a veľmi zriedka si pozriem viac ako 2-3 série aj niečoho, čo hodnotím veľmi dobre. Zvyčajne sa zápletka obohrá, postavy už ničím neprekvapia a je tam veľa vaty. Dokonca aj hviezdny GoT som uťal v polovici 4.série... Teraz však musím priznať že HOMELAND ma chytil za gule! 😀 Prekonal som totiž rekord a končím 5. Sériu. Zatiaľ veľká spokojnosť aj keď v piatej sérii je už priveľa náhod a držia to len zaujímavé berlinske lokácie a Nová zaujímavá ženská postava. 1.Séria: 90% 2.Séria: 92% 3.Séria: 85% 4.Séria: 90% Z5.Séria: 75% ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Tak zatiaľ výborné drama, ktoré skôr než na politickú, hrá na scociálnu nôtu. A to neznamená zle, ba naopak. Ona by i sama sociálna linka začlennia do rodiny a spoločnosti bola sakra zajímavým námetom. Zrejme nemám taký vytrýbený kinematografický vkus lebo tých 90% sa mi zdá ako veľké nadhodnotenie, pričom najťažším mínusom je strašne pomalé vyprávanie, a celkovo je to také statické. Diať sa niečo začne až v poslednej štvrťhodine. Porovnal by som to napr. s Flashforwardom, ktorý ma uchvacoval svojou nadupanosťou každý diel od začiatku do konca. Také slabšie 4 hviezdy. [Hodnotenie po 2 dieloch] ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Závěrečná epizoda pro mě zkazila dojem z celé série. To zakončení možná docením až v druhé sezóně. Jinak velmi propracované, kvalitně zahrané i napsané. ()

sydney 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí několika dílů dávám za pět. Aktuální hrozba teroristů zaručuje zajímavý námět, má to grády a udržuje diváka v napětí po celý vysílací čas - alespoň já jsem zatím hluchá místa zatím nezaregistrovala. Kdo měl rád seriál 24 hodin, bude asi nadšen. Jen tak dál a máme tu jasného adepta na nejlepší seriál 2011. Je za námi 2. série a stále dávám za 5. Po absolutním finále 3. série mám pocit, že seriál měl skončit. Nedovedu si představit, jak budou autoři pokračovat sérií čtvrtou, aby se nedostali za zenit. Uvidíme na podzim 2014. ()

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama