Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (568)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že ta strohost a minimalismus je až moc, ale postupem času mě film Stoker pohltil a od poloviny mě dokonce začal fascinovat. Stoker je velice zajímavě pojatý thriller, kde největší hvězda Nicole Kidman je zastíněna skvělými výkony Mii Wasikowsky a Matthewa Gooda. Stoker má své chyby a chvíli sice trvá, než zaujme, ale pak to stojí za to. ()

d@v3tranc3 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera,scénař a na každém kroku na vás čeká hutná atmosféra doprovázená výborným soundtrackem.Mia Wasikowska to zahrála parádně. Jinak nehledejte na konci filmu nějakou pointu,jelikož žádnou nemá. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

po ne-až-tak dotaženém ´Thirst´ jsem žíznil po novém Park Chan Wookovi (!) a že se mistr vrací ve skvělé kondici (!) formálně opojným, na hraně artu/kostýmovky/dramatu/horroru balanc chytajícím zážitkem ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Jde o precizně natočený film. Tajemství které se pomalu odkrývá má správnou dávku šťavnatosti. Při koukání jsme byla jak na trní jaký konec bude film mít. Konec byl pro mě zklamaním. Herci své postavy zahráli opravdu skvěle. Mia Wasikowska mě stále více utvrzuje že je stále se zlepšující herečka v každém dalším filmu, který s ní vidím. Kdybych mohla hodnotila bych film 3,5 hvězdou. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

První anglicky mluvený celovečerní zářez jihokorejského režiséra Parka, jehož k širšímu zájmu vystřelil kladivářský OLDBOY, neskončil očekávaným úspěchem. Dlužno ale dodat, že pouze tím finančním. Hrát v tak parádně natočeném filmu musí být pro každého herce laskomina. S vizuální formou se navíc pojí i ta verbální (pod scénářem je překvapivě podepsán Wentworth Miller, představitel Michaela Scofielda ze seriálu PRISON BREAK), takže to celé sedí skoro dokonale. 90% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, u kterého chápu, že nemusí všem úplně sednout. Styl točení nějak nekoresponduje s žánrem nebo spíše příběhem a užívat si mohou zejména fanoušci artu. Za jedno zkouknutí ale podle mě určitě stojí, nejen díky Mansellovo hudbě a velmi slušným hereckým výkonům. 6/10 ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Já bych ani neřekl, že to je emo píča. Spíše jde o vyhraněný koncept iniciačního feminismu a Elektřina komplexu (boj o tatu, a pak strejdu s matkou). Žižek by měl radost ;) . PS: Nicole Kidman (byť zrzka) je jako laskonka, stačí si kousnout :) . 65%. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Ako zaujímavo to začalo, tak o ničom to skončilo. Tri hviezdy by si to možno za zaujímavú kameru a prvú polovičku zaslúžilo, ale keď som sa na konci zamyslel nad tým, čo mi tento film dal... Nič. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Kurnik šopa, dva trefné citáty z této chutné a mrazivé "Parkoviny" už tu byly napsány jinými a vzaly mně tak vítr z plachet. Daleko od své domovské hroudy Korejské se mistr Park držel dosti zkrátka co se explicity brutálních scén týče. Na čem však rozhodně nešetřil je houstnoucí atmosféra čirého zla, rafinovaně a pozvolna uvolňovaná a servírovaná díky dokonalým dlouhým záběrům, skvělé hudby a excelentním hereckým výkonům jako na zlatém podnose! Temná zákoutí lidské duše nebyla snad nikdy tak "svůdná" jako tady v podání úchvatné slečny Wasikowské alias mladičké Indie!!! Pro mě herecký objev roku, na tuhle slečinku si musím posvítit! ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

atmosfericko-výtvarné orgie. tam kde Wasikowska herecky ešte nestači, režisér nasadzuje absolútne triumfálnu Nicole Kidman. dávno som tak kvalitný thriller nevidel. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že toto je nejlepší Parkův film od Oldboye. Mistrovské, vtahující dílo plné narušených postav. Geniálně zrežírované. Prostě Park ve své nejlepší formě. ()

Wilson 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce skvělá podívaná, ale detailně zpracovaný zvuk mě přiměl sledovat upřeně až do konce, ikdyž už jsem byl opojen alkoholem a těžkly mi víčka. 85% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který sází především na atmosféře a vizuálním zpracování. Celou dobu vlastně úplně nevíte co čekat, co přijde a kdo má jakou úlohu. Hlavní hrdinka India je od začátku evidentně zvláštní, ale není jisté jak moc a jakým směrem. Její matka v podobě Nicol Kidman je takový budižkničema, nevýrazná bez motivace, a nakonec strýček Charlie...kdopak je asi strýček Charlie...Ke konci jsou Stokerovi opravdu napínavým a atmosférickým filmem s hoodně povedenou pointou. Za mě palec nahoru a to i přes občasné nudnější momenty. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Strejcové z Hollywoodu patrně nabídli Park Chan-wookovi slušný obnos peněz, a proto se tenhle Korejec, pro kterého jsou peníze tak jako pro většinu z nás až na prvním místě, rozhodl natočit film i za velkou louží. Ještě štěstí... Kdyby tenhle mdlý scénář splácaný nějakým nounejmem z Anglie zpracovával do filmové podoby nějaký vorvaň z Arizony, zely by kinosály v multiplexech po celé Americe prázdnotou. I takhle ale minimálně továrny na výrobu popcornu ostrouhají, protože tenhle snímek obtloustlé popcorn-colové dětičky určitě bavit nebude. Park se snaží spolu s kolegou kameramanem o zakrytí scénáristických výmolů zajímavými záběry a nejrůznějšími efekty, úplné zaplnění těchto děr je však úkol hodný Einsteina, a tím bohužel Park není. Herci naštěstí ujdou, mladá Wasikowska vypadá poměrně slibně, Goode v roli jejího záhadného strýce není taky k zahození. Jen Nicole Kidman bych doporučoval skoncovat s botoxovými injekcemi, protože její neměnnou kamennou tvář dokáže nahradit i škraboška. 55% ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Hypnotické. Fantasticky stylizované (a to tu švédskou kombinaci barev nemám rád). Odzbrojující Mia, skvělí Goode a Kidman. A velké plus zato, že Jacki Weaver dostala to, co si za "úžasné" Silver lining playbook zasloužila ;-) Zatím (očekávaně) jeden z nejlepších filmzážitků roku. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Psycho 2013. Když v člověku strýček probudí a podněcuje úchylku na smrt, je dospívání hned mnohem jednodušší. Skvělá atmosféra high class "bez svědomí" a hrozně zajímavá kamera a střih. Celé se to motá vlastně kolem tří hlavních postav a ta komornost dramatu dodává na napětí. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Wow. Tak výborně natočený film jsem už dlouho neviděl. Přestože je Stoker obsahově vlastně docela jednoduchý, nesmírně zajímavá režie se spoustou brilantních filmařských nápadů, pozvedá tento snímek vysoko nad úroveň běžného thrilleru. K tomu přispívají i nadmíru podařené herecké výkony ústřední trojice, jejichž interakce utěšeně zapadají do poutavého koloritu celého filmu. Asi to není film pro „normálního“ diváka, který mu snadno může vyčíst nedostatek akce či zmatečnost. Já naopak tleskám ve stoje – tohle je film, na který se kdykoli v budoucnu velmi rád podívám znovu. A ne jednou. Zatím nejmilejší překvapení tohoto roku. ()

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama