Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (568)

janeke 

všechny recenze uživatele

krásne natočená rozprávka o genetike zla... absolútne neriešim, či to je Park za americké prachy, alebo či sú obrázky vo filme až okato nafarbené do šedožlta - podstatný argument je pre mňa silný pocit "prikovanosti" ku obrazovke počas pozerania filmu. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Park dokazuje, ako komplexný a originálny režisér to je a akú nálepku si z domova pribalil do US scenára. Ten je naopak slabý, videný a okukaný jak susedov plot ale Park berie tú nudu do rúk a mení ju na pozeratelnú záležitosť bez nadsázky a nudy. Dajte mu do rúk hercov tipu Gosling a streknem si do textilu, to on potrebuje, magorov... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

To čím si vás film získá není děj, který je jednoduchý, na nic si nehraje, ale je zaobalen do velice slušivého kabátku, po vizuální stránce se jedná o podmanivé dílo, natočeno více než zajímavě, rovněž slušně zahráno Miou Wasikowskou, kterou kamera v tomto snímku miluje. Je vidět, že režisér si nepotrpí na klasické kladné postavy a šťastné konce. ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Asi postrádám umělecký cítění......po 26 minutách vypnuto. Škoda, čekal sem asi víc, po parádní trilogii o pomstě. ()

kuckaAFC 

všechny recenze uživatele

Kvalitní psychologické drama, ve kterém se dá najít plno různých odkazů, namátkou Hamlet, von Trierův Antikrist, Bram Stoker, Kubrickovo Shining atd. Skvěle zpracovaná hutná atmosféra, výkony ústřední trojice Mia/Kidman/Goode ve splynutí s tajuplnou noční přírodou a prostředím rozlehlého sídla jsou excelentní. Na druhou stranu se ve filmu dá najít pár nelogických věcí ve scénáři a závěr také mohl být lepší. 75% ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Velmi rozdílné hodnocení je pochopitelné. Park vstoupil do trošku jiných vod než doposud. Opravdu to není tak silné jako jeho předchozí tvorba, ale odpad to samozřejmě také není. Parkův rukopis je čitelný spíš ke konci snímku, kdy reflektuje jemu blízké hodnoty a životní situace, ve kterých se nacházíme. Jednoduše řečeno se málo tlačí na pilu. Motivy postav nejsou dostatečné a vlastně je celý příběh velmi polopatě vysvětlen až v závěrečné části a vůbec tak nemůžeme pochopit jednání charakteru Goodeho. Paradoxně uspěchaný film, vizuální orgie (opět geniální kamera) a silná režie, ale ve výsledku nestihneme ani jedno z výše uvedeného dostatečně vstřebat a vychutnat. Parkova novinka v Hollywoodu i tak dopadla velmi dobře a myslím, že je to spíš o tom se nastavit na systém, který v Hollywoodu funguje. ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Film jsem asi dost dobre nepochopila. Pokud ma nejakej hlubsi vyznam a nekdo bude schopnej mi to vysvetlit, treba dam i plnej pocet. Kazdopadne jsem se v deji uplne ztratila a nevim, co si o tom mam myslet. Ale natoceny je to pekne, to zase jo :) ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná filmařina.. Park a Chung to mají maximálně zmáklé.. herecky taky super.. mansell nezklamal.. dialogy ve scénáři jsou také výborné, ale je to docela nuda.. příběh nic víc nenese než co je zřejmé a co je zřejmé bez studu neosvětluje.. není zkrátka nijak hlubší.. krásná nuda. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Hodně podivínskej film, taková ujetina.. a přesně tohle mě baví. Krásná písnička při poslední scéně a titulcích. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Klidně se to mohlo jmenovat třeba "Addams", takový strejda Charlie je vlastně ještě podivnější, než strejda Fester. A India silně připomíná... no, to je každému jasné. Každopádně je to Stoker, rodinka podobně zvláštní, jen z pohledu Wentwortha Millera, nebo ještě lépe famózního Chan-wook Parka! Scénář sice nevnímám tak negativně jako někteří, ale vizuální podpis Parka je cítit z každé scény a to včetně úvodních a závěrečných titulků. Každý záběr kamery je do detailu promyšlený, právě ty detaily, výborný střih a mix zvuku k nim, jsou naprosto fantastické! Nelze zapomenout na česání vlasů, hru na klavír, loupání vajec, ořezávání tužky... dalo by se pokračovat až k "vrcholu", tedy scéně ve sprše a povahovému odhalení. Ono, co se kamery týče, je dokonale využit celý dům, občas jsem měl pocit, že je dalším z herců, třeba taková scéna na schodišti řekne vše ještě dříve, než postavy vůbec promluví. Dialogů tu ostatně není příliš, zase, není jich třeba, vypráví Park s Jungem a pohledy herců. Chemie mezi Matthew Goodem a Miou Wasikowskou je dokonalá, oba jsou ve svých rolích naprosto reální, nelze jinak, než jim to všechno věřit. India si navíc prochází svoji velkou cestou proměny (či znovuzrození?), ze sympaticky podivné holky je... je výborné finále. Skutečný vrchol filmu, ke kterému snad ani není třeba více psát... jednoduše další z výborných scén. A málem bych zapomněl, všechno tohle psychologické bytí hudbou dokonale podbarvuje Clint Mansell! Jenom ta Nicole Kidman mi přišla lehce nevyužita. 85% ()

pytrisss 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem to? Jo. Bavilo me to? Ne. Předvídatelný a ve své nudě místy až umorny film. Ano, vizuálně k sezrani, ale jak se už ukázalo ve stromu zivota, neni to všecko. A vy ctyrkari a petkari tu masturbujete nad mrtvým filmem stejně jako India ve sprse, uchylove :) ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Dávam 5*, pretože film sa zaoberá až príliš vážnou témou, ktorá by v dnešnej dobe mala mať obrovskú pozornosť, lepšie povedané - film zdvíha nad ňou prst. Herecké výkony prvej trojky na jednotku! Neodporúčam psychicky labilným divákom. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Stokerovci vôbec nie sú prvoplánovou záležitosťou, ale celé to mystično, ktoré ich obklopuje je omnoho hlbšie ako sa na prvý pohľad môže zdať. Jemné náznaky následne začínajú do seba zapadať ako puzzle a nakoniec vytvoria jednoduchšiu zápletku ako som na prvý pohľad očakávala, no na druhej strane realistickejšiu a viac uveriteľnú. Úžasná Nicole Kidman a v tomto prípade aj Mia Wasikowska, spolu s nadmieru lahodiacimi zábermi kamerou, už len vytvárajú čerešničku na torte. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

film som si pustil, aby som si oddychol od prace. sotva ubehlo 90 minut, pustil som sa do prace, aby som si oddychol od filmu. kedze mi nedalo a chcel som aspon zistit, co som pozeral, vyhladal som si pointu na wikipedii. avsak ani wikpedia nevedela, co pozerala. a tak som sa musel uspokojit s dievcatom, co sa uspokojuje v sprche pri spomienke na to, ako jej stryko zlomil vazy mladikovi, co sa po nej capal. sounds legit... PS: radek99 - ten toporny gyc by som dal ako vystizny podnazov :) ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

režisérovi fanoušci budou zřejmě opět nadšení z perfektního vizuálu (především střih Nicolase De Totha), osobně při znalosti naléhavosti či rafinovanosti autorských scénářů "trilogii o pomstě" mi celé to ladění a lá "The Box" Richarda Kellyho (tedy botoxová a jiná nelidskost figur i aranžmá okolního světa) vůbec nesedlo. A scénář ( na úrovni průměrné epizody simpsonovského "čarodějnického speciálu") jakbysmet. Zkrátka pěkně natočená banalita. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Že já hovado nedám na hodnocení lidí kteří jsou normální. Že já hovado pak musím litovat ztraceného času. Moc miluju filmy ve kterých se mezi větami v dialogu deset vteřin čumí. postavy si asi vyměňují informace, nebo se snaží něco sdělit divákovi a já se svým zakrnělým mozkem nechápu. Obrazově docela poutavé, jinak napiču. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Keď sa spojí Rakosník, Brooklynčan Scofield, mlada Polka a tá Druhá :) vznikne z toho taký mystery mačkopes o ktorom si neviete čo mate myslieť... Parkova réžia je niečo čo fim posúva do inej ligy a jeho nápady plus perfektná kamera je to prečo sa to oplatí vidieť. Chovanie niektorých postav je pre mňa španielska dedina a najmä dcérka India prechádza dosť zásadný prerodom, ktorý až tak moc nežerem... Ukradnem si myšlienku od Radka99 a potvrdzujem že forma opäť vítazí nad obsahom:) ()

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama