Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (568)

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Byla jsem tak zklamaná, čekala jsem hodně hutnou,ponurou atmosféru venkovského sídla. Mia i Nicole zvládají své role dobře a strýček taky. Kamera je úchvátná, hudba dobrá,ale tomu filmu prostě chybí šmrnc. Zpravidla mi vůbec nevadí pomalý děj filmu,když pointa či finále vygraduje do nějaké bomby, ovšem tady se žádná bomba nekoná. Film je pro mne bohužel jen na tři hvězdičky, měně bych mu dát nemohla,ale ani víc. Stojí tak maximálně za jedno shlédnutí, víc ne! ()

dawnie 

všechny recenze uživatele

Ač mě nadchla myšlenka dvou "villains", kteří si k sobě během filmu hledali, ale vlastně nehledali cestu, ve výsledku se mi to celý nějak rychle vykuřuje z hlavy. Zvláštní, že to tak je, protože si uvědomuju, kolik dobrých aspektů tohle trochu bizarní dílko má: vizuál - nádhera, zvuky - využitý na maximum, postavy - správně úchylný (zejména Matt Goode, který je pro mě jinak prototypem anglickýho gentlemana), prostředí - tajemný, ale přesto prosluněný. Krásná práce s barvama (žlutá stuha na dárku, červené lodičky) i těma nejdrobnějšíma zvukama, jako je třeba praskající skořápka nebo posouvání vinné sklenky po stole... o úžasné schizofrenní klavírní sekvenci ani nemluvím. Scénář, ten sám o sobě taky funguje. Zvraty - check. Zajímavý nápady - check. Ale celý dohromady to vyznívá tak nějak... polotučně. ()

chlebo 

všechny recenze uživatele

Zase raz pekne nadhodnotená nekonečná nuda. Stokerovic rodinku by si v pohode mohol požičať deduško Večerníček a ukladať jej zúfalo nudným príbehom detičky hají. Ale k téme, po dôkladnej analýze a po porade s celým svojim tímom na hodnotenie filmov som sa napriek mnohým odporúčaniam ustálil na jedinom hodnotiacom slovku, ktorým je pre dnešok slovo chujovina. Keď budem chcieť byť strašne alternatívny, umelecký a proste niekde nad ostatnými a budem chcieť vidieť niečo, čo nie všetci chápu, pozriem si majstrovstvá sveta v šprinte slimákov na sto metrov. ()

darthhokro odpad!

všechny recenze uživatele

Skříp, vrz...skříp, vrz, skříp, blik, vrz, dýchání nahlas, vrz, krabička s mašličkou, klíčekskříp, skříp. funění. pavouk, boty, Nancy Sinatra a Lee Hazelwood: Summer Wine, skříp vrz, vrz, skříp, skříp, klíček, blikyblik, Naševaše Alenka Vašíčková si honí frndu, skříp vrz, skříp, blik, pavouk, boty. česy čes pačesy, lízat zmrzlinu, blik, a vrz, askříp, hovnivál, skříp, čes, blik, krabička s mašličkou, skříp a vrz, blik, blik klíček, vrz a skříp, dýchání, vítr fouká, vrz a skříp, řemínek, vrz, kečup, skříp, Paní Nikola Děckomužová aspiruje na titul, nejlepší imitátor majkla džeksna. Vrz a skříp, blik, vrz, skříp, vrz, vrz, skříp a blik.Taky Vám ten komentář nedává smysl, milé děti? Nic si z toho nedělejte, jaký film, taký koment. Zajímavé komentáře: Verbal ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

...aneb jak se psychická porucha pomalu ale jistě rozšiřuje do širších rodinných kruhů. Přijde mi, že každá rodinka má ve svém kmeni nějakého magora a třeba to na něm není ani vidět, ale do hlavy prostě nevidíte nikomu a tak na první pohled naprosto obyčejný člověk může mít myšlenky, z jakých by vám v mžiku zbělaly vlasy. Já osobně se na to dívám tak, že nikdo z nás není úplně v pořádku a je potřeba se smířit s tím, že všichni máme nějaký ten problém. Ovšem záleží v jaké míře a jakým způsobem šílenství vyleze na povrch. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Po vizuální i hudební stránce vynikající film. Dějová linie dost klopýtá a emoční nářez, vzhledem k ději očekávatelný, se nedostavil. ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, tajomné a svojim spôsobom dokonalé a pritom miestami nudne pomalé. Veľmi pomaly budovaná atmosféra a takisto pomaly odkrývané tajomstvá postáv. Príbeh by sa dal vylepšiť, no vzhľadom na výsledok je to postačujúce. Film je dosť zameraný na detaily a tým pádom by neprekážalo ani druhé zhliadnutie. Po technickej stránke film exceluje. Soundtrack super, kamera pekná, plno super prechodov a grafika tiež na vysokej úrovni. Záverečné titulky idúce zhora dole boli už len čerešnička na skvelom technickom spracovaní filmu. Herecké obsadenie a výkony tiež rozhodne dobré. Dlho som váhal medzi 3 a 4 hviezdami, no práve tá skvelá technická stránka a tajomná atmosféra mi pomohli prikloniť sa ku 4*. ()

azumi odpad!

všechny recenze uživatele

Psycho, bez hlavy a paty. Vyhněte se tomu - ztráta času.....Zdejší vysoké hodnocení 76 proc. naprosto nepochopitelné - pro mě odpad. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Slabounké a zbytečné jak natřikrát vylouhovaný pytlík druhojakostního indického čajíčku... Nikčo, proč...? ()

Vykuk odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tenhle kousek jsem skouknul v naději, že si užiju nějaké to "mysteriózno", pohodový atmosférický thriller... Zpočátku to i vypadalo zajímavě, krásně pomalé tempo, to se rozjede, říkal jsem si.. atmosféra vážně zajímavá.... no a tady to začíná i končí, zbytek je jak pohádka, kterou promítají na dobrou noc v blázinci magorům, tupě čumícím do zdi. Za tu atmošku bych dal i tu jednu hvězdu, ale protože to pro mne byla taková ztráta času a něco tak zbytečného a pošahaného, do koše s tím... Ale nikomu to neberu, když se vám to líbí, každý v sobě máme kus magora, jen ten můj je asi orientován jiným směrem. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní film, se zvukovými efekty, než jsme zvyklí, viz vajíčko na stole, to tedy byl zvuk, plus další vychytávky ve filmu, navíc velmi sympatičtí herci, asi si tento film najde jen užší výběr diváků, ale přesto je tento film sympatický a dobře se na všechno dívalo, takže pro mě jednoznačně plus, navíc herečka Nicol Kidman hraje velmi netradiční roli, než jsem osobně u ní zvyklá, ale přesto jí tato role velmi dobře sedla, ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Začátek super. Atmosféra, nádherné obrázky plné příslibu budoucího nebezpečí. Napětí se dalo krájet; a divák ještě neměl tucha, o čem to vlastně je. Jakmile se ale děj tak nějak vyjasnil (víme kdo a proč je Matthew Goode), většina kouzla byla pryč. Wasikowská je sice po celou stopáž nádherně "zpruzelá emo píča", Kidman i Goode mají charisma, neblahé WTF je ale dávno pryč. Gradace příběhu pak stojí úplně za prd. Závěrečný dovětek tomu přeci jen dodal trochu ztraceného fištrónu. Jednotlivé scény jsou ale zrežírovány famózně, autorův rukopis je opravdu znatelný. Škoda, že příběh lehce pokulhává. Přesto, originální a zapamatování hodné. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

India s příchodem strýčka otevírá svoji temnou duši. Vražda je pro některé členy rodiny Stokerových jednoduchá jako lusknutí prsty. A strýček svoji neteř bezchybně uvede na tu správnou cestu. Uchvatný vizuální styl tentokrát naprosto převalcoval všechno ostatní. Jednotlivé záběry, úhly kamery, rozestavení herců v prostoru, střih - to všechno dělá z filmu zážitek, který se jen tak často u americké produkce nevidí. Absence přimočařejšího příběhu jako u Oldboye mě opravdu mrzí, protože nebýt jí, vzniklo by něco opravdu nezapomenutelného. 6/10 ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Nebyť to tak pôsobivo natočené, tak to zaradím medzi dvojhviezdičkové blbosti. India ako vystrihnutá z Adams Family, čudná, nehodiaca sa sem, matka Evelyn v podaní už roky rovnako vyzerajúcej Nicole Kidman a psychopatický strýko Charles, v ktorom ja ale už vždy budem vidieť fešáckeho a dobráckeho Hecka z Imagine Me & You. A na záver..trošku prekvapivé zistenie, čo sa preháňa hlavou autorovi scénára Wentworthovi Millerovi alias Michaelovi Scofieldovi zo seriálu Prison Break. ()

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama