Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (568)

EnnyBerry 

všechny recenze uživatele

Film měl obrovské díry ve scénáři a velmi nepřirozené herecké výkony. Obrazově krásně natočeno, ale to nestačí. Může mi někdo říct v jaké scéně tam hrál Harmony Korine? ()

Helljoen93 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonale vizuálně zvládnutý snímek. Na rozdíl od jiných Parkových filmů je zde trochu ochuzen scénář, kterej tu právě za tím vizuálem trochu pokulhává. Klidně bych byl i pro delší stopáž, protože imho chybělo trošičku k dotažení charakteru jednotlivých postav (především ženských). Na druhou stranu je film poměrně dost konzistentní a má výtečnou gradaci. ()

RebeccaLynn 

všechny recenze uživatele

Střih a hudba skvěle budují atmosféru. Z tohoto pohledu je film vynikající. Herci jsou také přesvědčiví a všechno do sebe zapadá a dává smysl. Přesto to ve mně nezanechalo nic hlubšího. ()

martasdas 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky celkem zvládnutý film, který si zakládá na výborné dynamice postav. Od začátku jsem se filmem bavil a ten konec…paráda. Vše do sebe zapadá, chování postav mi přijde, až na výjimky, celkem logické a pár scén se Vám jistě vryje do paměti. Dobrá, zužující, místy až znepokojující atmosféra dodává filmu potřebný šmrnc. Jednoznačně film, který nesedne každému, ale mě v tomto případě rozhodně ano. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný pocit, ale přeci jen převažuje spíš to negativní, neslaný - nemastný film, dle mě si poměrně vysoké hodnocení nezasluhuje. 2 hvězdy za zajímavou kameru a takovou zvláštní atmosféru. ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Kamera a zábery na detaily ako pavúk loziaci po pančuškách a vytŕčajúce prsty z lodičiek.. boli vizuálne zaujímavo podané. Ale... niekoľko súvislostí mi takpovediac ušlo a psychologický pohľad do zmýšľania postáv rovnako. Za vizuálnu stránku 58% ()

maxi_tom 

všechny recenze uživatele

Už dlhšiu dobu som nevidel film v ktorom forma (vizuálny prejav, kreatívna réžia, hravá kamera) tak jednoznačne poráža obsah (podanie príbehovej stránky). Samozrejme už neoriginálnosť námetu sa musela niekde prejaviť no táto skutočnosť mi nakoniec až tak neprekážala. Sklamala ma absencia akejkoľvek mrazivej atmosféry (s výnimkou posledných 15 minút) a nevýraznosť postáv (ako jediná mi tam sedela MIa Wasikowska). Za tú formu a zopár originálnych momentov dávam slabé 3* (4,5/10). ()

Sicilius 

všechny recenze uživatele

Film, který chce říct něco, co nerozluští ani hejno filmologů s mikroskopem a enigmou. Tři hvězdy za trio výborných herců, ale příběh o ničem. ()

HelenaHanke 

všechny recenze uživatele

Dějová stránka filmu je poněkud groteskní, ačkoliv děj není humorný, nýbrž jde o thriller. Stejně jako v případě grotesky, při jejímž sledování se nepídíte po tom, proč někdo pětkrát narazí do stejných dveří, neboť vás děj odehrávající se na plátně jednoduše baví; i v tomto případě se toho o motivech a historii hlavních postav (natož pak těch vedlejších) příliš nedozvíte. Váš dojem z filmu se tak bude nutně odvíjet od toho, zda vás - navzdory scénaristicky chabému ději - scény, které se odehrávají na plátně, budou bavit či nikoliv. Bez mučení přiznávám, že mě bavily velmi. Vizuální a zvuková stránka filmu je perfektní a ústřední herecké trio natolik kvalitní, že i z toho scénáristického mála vykřesalo hodně. (70 %) ()

nawal 

všechny recenze uživatele

Jsem Váš strýc Baloun, mám Vás rád a budu u Vás žít !!! :-) Tak by se to dalo shrnout, slovy Šimka a Grossmana. Ale tak jednoduché to nebylo. Díky Josh Brolinovi jsem objevil Oldboye ( remake z r.2013), diky tomu jsem objevil original Oldeuboi a diky bohu jsem tímto objevil i pana režiséra Mr.Parka. Strašně se mi líbí jeho tvorba, tady "to" je sice trošku jiné, ale po 2 shlédnutí - rukopis se nezapře. Nicoolka je pořád moc pěkná, Mia mě ze začátku dost prudila, ale s "přerodem" v "ženskou" jí ta role sedla čím dál více. Jak tu jeden z recenzentů napsal - mám rád filmy, které "rezonují" a tenhle kousek bude ještě dlouho. Asi jako šutrákem do hlavy od strejdy Charliho..... a pro vsechny, co tomu dali "odpad" , bych doporucil repliku právě strejdy Charliho, ...." to neni film, pane serif, to je opera - od Verdiho, chcete to napsat, jak se to pise ???" :-) ()

trulda 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem dva dny přemýšlel, co za žánr jsem to vlastně viděl. V otázce hodnocení jsem osciloval mezi jednou a čtyřmi hvězdami. Nakonec když sečtu téměř bezchybné obsazení (výjimečně ani nijak nevadila N. Kidman), atmosféru, vizuál a fakt, že i přes nejistotu mě nakonec film ani chvíli nenudil, dávám s klidem v duši za slabší čtyři. Ten film je prostě tak jinej, že si 70% zaslouží. Jo a Mia si bezpečně upevňuje místo v mých top 5 hereček under 30. ()

poppy75 

všechny recenze uživatele

skvela filmarska praca..ocenujem aku ulohu zohrala hudba..uzasne prepojenie psychologie a spracovania..v ramci stylu natural born killers urcite najposobivejsie... ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že ? Najednou Vám ze života mizí lidi ! To jsou slova, které zazněla ve filmu Tajemství rodiny Stokerů a stala se jakýmsi jeho charakteristickým rysem, neboť toto přesně se v něm děje. Samozřejmě nebudu prozrazovat kdo a v jaké části snímku jej pronesl. Každopádně se jedná o jeden z nejméně čitelných filmů, které jsem viděl a často jsem netušil. jakým směrem se bude vyvíjet. Na začátku byl jeden pohřeb a to hlavy rodiny Stokerů, na který přijel i strýček Charlie, kterého dlouho nikdo neviděl a ani se o něm moc nevědělo. Myslel jsem si, že se bude jednat jen o nějaké podvodníka, ale mýlil jsem se a to tedy jako že dost. Charlie po pohřbu zůstal v domě s dcerou zesnulého Indiou a jeho manželkou, které obě okouzlil svým šarmem. Zatímco matka mu podlehne, dcera svádí vnitřní boj se sebou i touhami osmnáctileté dívky. Postupem času se z Charlieho vyvinulo pěkné kvítko, ale jaké, to by mne nenapadlo ani ve snu. A když už o něm někdo něco věděl, záhadně zmizel. A India ? V té aby se čert vyznal, její odhalení mne však naprosto dostalo. Tady bych s prozrazováním místy až surového děje skončil, aby jste si také mohli vychutnat ponurou atmosféru, plnou překvapivých skutečností a hrůzy. Stokerovi na mne udělali velmi silný dojem, aniž bych to předem docela čekal a byl jsem z nich unesen. Vzhledem k tomu, že se mi film tak líbil, zakoupil jsem si jej v červnu 2019 na blu-ray disku a pochopitelně jsme se doma na něj podívali znova. Kouzlo prvního překvapení bylo sice pryč, ale alespoň jsem si mohl více vychutnat samotný průběh filmu. Znovu jsem se tak ujistil, že se režiséru povedlo v roce 2013 natočit velmi originální snímek s několika vynikajícími herci, mrazivými dialogy a dějem, jenž sice ne zrovna svižně odsýpal, ale diváka stále udržoval v napětí, jak to vlastně celé dopadne. Své investice do modré krabičky tak rozhodně nelituji a určitě se v budoucnu zase na tento vynikající film podívám. Suma sumárum, snímek Stoker ode mne obdržel čtyři rodinné hvězdy ****. ()

Dasulinda79 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera, vizuálně paráda, děj se mi vryl vysloveně do mysli, scénář občas o ničem, ale můžu říct, že za mě spokojenost, víc takových filmů. ()

AnnaSophia 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera a hudba. Ledový klid vražd, které probíhají na plátně, jsou mi sice zprvu sympatické, avšak bezcharakterní Mia mě absolutně nepřiměla si některou z nich užít. Hloupý film to nebyl, ale při podobných choutkách si raději pustím Hannibala. ()

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama