Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (567)

Remedy 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY, V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEČÍST PŘED PROJEKCÍ. Nejhezčí a nejbizarnější zároveň je na tomto dílku ten brutální kontrast. Tak poetická, nápaditá, jemná a úžasně citlivá režie na jedné straně a na straně druhé vcelku brutální portrét vraždícího maniaka, který bere svou odpovědnost vůči rodinné tradici velmi vážně a má samozřejmě ten nejlepší zájem na tom, aby byla zachována „rodová linie“ (tedy spíše pouze to podstatné, co z ní zbylo). Dopředu jsem si nic o tomto filmu nezjišťoval, věděl jsem jen, že to natočil Park Chan-Wook, hraje tam Mia Wasikowska a moje celoživotní platonická láska Nicole Kidman. Určitě se sluší zmínit zvlášť mimořádně drásavou atmosféru, která má místy lehký erotický nádech, ale protože Park Chan-Wook je tentokrát velmi divácký, lze podle různých maličkostí, detailů a vodítek vysledovat, že o tu erotiku zde půjde skutečně až v druhé řadě. Ve finále se jedná o mimořádně úchylný film, který podmanivým a vizuálně nesmírně invenčním způsobem zobrazuje ty nejtemnější stránky lidské existence a degraduje člověka samotného až kamsi na nějakou pouhou pudovou podstatu. Často mi vrtá hlavou, proč si vůbec pořizujeme děti. Došla jsem k závěru, že si v jistém okamžiku života uvědomíme, že je všechno pokažené tak, že už se to nedá napravit. Tak se rozhodneme začít znovu. S čistým stolem. Nanovo. A máme děti. Malé kopie nás samých, kterým můžeme říct: “Budeš dělat, co jsem já nemohla. Uspěješ tam, kde jsem já selhala.“ Protože chceme, aby to tentokrát někdo udělal správně. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Park sice neztratil se západní produkcí nic ze svého brutálně znepokojivého stylu, Millerův scénář nicméně první hodinu přešlapuje na místě víc než je zdrávo. Kdyby nebylo parádního Matthewa Goodea v roli úchylného strýčka, Stoker by do poloviny stopáže šel bez okolků do s***ek. Ostré střihačské nůžky Nicolase de Totha také udělaly své (zmizelo přes 20 minut) a výsledkem je trochu nedopečená "origin-story" s nekonzistentním dějem a leckdy unylým tempem. Parkovi se ale daří nastolit tak omamující a neklidnou atmosféru, doplněnou o fantastické ústřední trio, že i přes veškeré nešvary stejně budete ve společnosti Stokerovic rádi. Po některých scénách jsem se ani neobtěžoval zvedat čelist ze země, jen škoda, že Stoker zkrátka nemá takový drive jako Trilogie o pomstě, ale ani takový jako pomalejší a lyričtější Žízeň. Kdesi mezi třemi a čtyřmi. 70% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla vážně paráda! Wentworth Miller po útěku z vězení napsal scénář, který díky precizní režii, výborným hercům a ukázkovém střihu ve mě zanechal po shlédnutí pocit čehosi vídaně nevídaného a jednoho ponaučení. Domů si teda žádného strýčka nepustím! Matthew Goode byl ovšem parádní volbou - jeho ztvárnění strýce je ukázkové! ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevedel čo si mám myslieť, mal som pocit že sa dakto s divákom zahráva. Všetci vieme čo sa tam deje len nevieme prečo, počkajte si na poslednú tretinu .... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Problém tohohle filmu je podle mě v tom, že si hraje na víc, než ve skutečnosti je. Chce šokovat, ale zase tak moc nešokuje, v pár scénách se podařilo navodit zajímavou atmosféru a Mia Wasikowska je opravdu dokonale divná holka, ale tyhle momenty jsou notně rozředěny prakticky nulovým dějem. Vizuál je určitě vydařený, ale po stránce obsahové je to vyložené průměrné. Jen takový povzdech, kde je krása Nicole Kidman… ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som sa vážne nas...l. Kidman a Mia (ktorá tu nie je blondínka, hoci práve blond jej neskonale sekne), hrajú vo filme s veľkým potenciálom, pri ktorom som ZASPAL! Vravím si: To snáď nie je pravda, taká nuda, tí americkí scenáristi sú už vyhorení. A ono to má na svedomí nepochybne aj svojský pán režisér. Keby som vopred poznal toto meno, nešiel by som do toho. Lebo toto bola softverzia jeho doterajšej filmografie. A ja ho fakt nemusím. Mia, prečo si v tom hrala? ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynikající zfilmovaný deníček sadistické psychopatky. Atmosféra houstne a občas člověk tápe, jestli něco opravdu viděl nebo se mu to jenom zdálo. A od koho vlastně India dostávala ty botky je menší záhadou než to, proč je vlastně nosila, páč byly příšerné. Jo a Nicole ve snaze zachránit svou krásu, ji nevratně zničila. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Po prvotnej neistote a úvahe o troch hviezdach som sa ku koncu musel velmi zdržať aby som nešiel na plných 5. Chladná režijne do-ko-na-lá melancholická artová hypnóza. Sympatická vizuálna žranica s Hitchcockovsky stupňujúcim sa napätím, ústiacim do mrazivého psychicky vyčerpávajúceho finále. Jediné znamienko dokonalosti predstavuje celkom výrazne poslabší scenár, ktorý zjavne ani nebol účelom. Pocitová filmová nádhera, ktorá by sa s namakanejším príbehom a hlbšími postavami mohla stať adeptom na snímok roku. Takto je to iba velmi zdarilá a chutná jednohubka. (Ale môjho oblúbenca Korineho mi mohol Park dopriať viac než tie dve sekundy camea.) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Zase jeden stylově vymazlenej thriller, jehož póza je sice cool, ale kdyby pod těma všema kamerovýma hrátkama nesmrděla samoúčelná onanie, bylo by to být mnohem působivější. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Úchvatně prostoduchá story natočená tak brilantně, že se od toho člověk prostě nemůže odlepit. Každý záběr, každý odstín a každý pocit jde dokonale ruku v ruce s tím následujícím, takže si uvědomíte až teprve po hodině a půl, že se tam vlastně skoro nic nedělo. Stokerovi po asijsku se snaží uchvátit perfektními detaily tak moc, že už bych se na to znova podívat snad ani nechtěl. Ovšem na andělskou tvářičku se znamínkem krásy, a rozevlátou sukýnku, co k ní patří, se hledí rozhodně hezky, na poprvé tedy jednoznačně neublíží. Příjemné souznění k sobotní podvečerní depresi, lepší 3* ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zvrácené rodinné drama, celkem nuda. Postavy se chovají trochu zvláštně a doteď jsem moc nepochopil motivace Nicole Kidman nebo o co vlastně jde Wasikowské. Co nezvládl scénář a příběh, snaží se tvůrci nahradit hrátkami s výtvarným stylem a obrazem; hodně zachraňují herecké výkony - Nicole Kidman je pořád suverénní, jen mě trochu polekal její obličej s nafouklými rty, taková Lana Del Rey na prahu padesátky. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální zážitek poslední doby; nápaditě a poutavě natočené, nádherná kamera, hudba... stojí za zmínku i výrazná zvuková stránka a skvělá atmosféra (některé scény z hlavy jen tak nedostanete...). Park Chan Wook opět nezklamal... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tajemný, možná trochu děsivý, zvrácený a svým vlastním způsobem bezesporu "podivný snímek". To co mě zaujalo hned ze začátku je atmosféra spolu se všemi dalšími audio-vizuálními stránkami snímku. Příroda v kontrastu s luxusem, dá-li se to tak nazvat. A obyčejný život se kterým není tak složité se ztotožňovat v kontrastu s...(nechci psát spoilery ;)).... tím co se odehrává dál. Kamera je zaměřená na detaily, což mi naprosto vyhovovalo a ještě více to dokreslovalo tajemnost celého filmu. Atmosféra je mystická, ale přitom všechno působí celkem reálně a v určitých momentech až poeticky. Dalším obrovským přínosem je hudba...prostě to všechno spolu dohromady utváří opravdu působivý dojem na který určitě hodnou chvíli nezapomenu. (A ještě musím z tohoto hledicka vyzdvihnout poslední scénu.) Děj filmu není nijak složitý, když se nad tím zamyslím, ale je podán hodně propracovaně, pro někoho to může být celkem zdlouhavé a nedivím se tomu....Mě ale prostě celkové vzezření snímku učarovalo tolik, že mi mírná rozvláčnost a lpění na detailech nevadily. Snímek jsem viděla i s dabingem z čehož jsem měla ze začátku velkou hrůzu, ale k mému milému překvapení se žádná katastrofa nekonala, nevím jestli český dabing pokročil kupředu, nebo jestli jsem měla zrovna štěstí, ale rozhodně mě to potěšilo. Nicméně po druhém shlédnutí v originále se můj celkový dojem posouvá ještě o něco výš. A v neposlední řadě musím vyzdvihnout herecké výkony, protože všichni byli skvělí. ----"He used to say, sometimes you need to do something bad to stop you from doing something worse."----" You know, I've often wondered why it is we have children in the first place. And the conclusion I've come to is... At some point in our lives we realize things are screwed up beyond repair. So we decide to start again. Wipe the slate clean. Start fresh. And then we have children."---- ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejpodivnějších filmů, co jsem kdy viděla. Vypadalo to, že si tvůrci nedokázali vybrat, co za žánr to bude, a tak je tam trochu toho, trochu onoho, ale ničeho dostatečně. Navíc úplně poslední scéna byla opravdu podivná. Asi chtěli přidat dodatečnou zajímavou pointu, ale tak nějak tomu jenom víc přidali na podivnosti... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane pozoruhodné, na druhej dosť dejovo nevyvážené. Začiatok a koniec naozaj stáli za to, no tá prostredná časť bola pre mňa fakt trochu sklamaním, pretože to pôsobilo tak staticky a neúmerne v porovnaní s inými pasážami filmu. Takže keď sa to tak celkovo vezme, nebolo to až také vynikajúce ako by som čakal. Ale napriek tomu pozerateľné a v podstate aj dosť napínavé - až do samého konca. Aj keď ten počet vrážd bol na môj vkus fakt priveľký. Čo sa mi páčilo najviacej bol vlastne samotný príbeh (hlavne keď sa odkryla minulosť), a samozrejme skvelé vnútorné monológy postáv. No a čo treba ešte vyzdvihnúť je určite skvelá kamera, ten zmysel pre detail bol proste úžasný. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká psycho. Rozhodně bych nečekala, že mi Mia Wasikowska bude v takové roli tak sedět. Byla úžasná. Ovšem to se o filmu jako celkovém říct nedá. Ze začátku to byla nuda, nic moc se nedělo a přišlo mi to zajímavé až po první vraždě. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl krok vedle, film kterej mě neoslovil ani trochu. Pošahaná rodinka do který vejde až moc v klidu strejda a snaží se o něco, těžko říct o co, tudíž nejde pochopit pořádně o co tam jde. Na to že scénář vymyslel Michael Scofield, tak hrůza, ale asi mu tenhle styl sedí. Psycho-úchylárna s vyjasněnou pointou na konec, (ještě aby ne), ale absolutně nic mi to nedalo. Když už mysterióznost, tak nějaký nadpřirozeno, klidně bych tomu mohl dát odpad, ale budu charakter. Jedinej klad vidim v tom strejdovi, kterej tu roli zahrál obstojně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film Chan-Wook Parka povazujem film Ma je Pomsta. Jo, sakra, Furt! Tuto ide len o lacnu a dost aj dementnu vykradacku kultoveho Hitchcockovho filmu Shadow of a Doubt z roku 1943. Nicole Kidman bola len umela hviezda na prilakanie divakov a dohromady nemala co hrat, Matthew Goode bol otrasny a Mia Wasikowska sice fajna, ale sama to neutiahne. Dejova linia bola umelina az strach. 20 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Potíž je v tom, že všichni hrají tak nesympatické postavy, že si vlastně během sledování říkáte, komu já fandím? Jak chci, aby to dopadlo? Je pravdou, že se směr mého uvažování několikrát změnil, ale provedení filmu a hlavně charisma postav mě jednoduše nebavilo. Ale vše podráží India, tu prostě rádi nemůžete mít... ()

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama