Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

jandula00 

všechny recenze uživatele

Smukke mennesker ukázal, že Dáni filmy točit umí a že dokáží i ty nejabsurdnější zápletky podat v uvěřitelné podobě. Ačkoli se film poměrně pomalu rozjíždí, po chvilce jsem už nestačila zírat na přibývající "úchylky" hlavních účastníků, při kterých si divák říká, že je až podezřele normální. A ačkoli nemám moc ráda filmy rozdělené na malé podpříběhy, které se dříve nebo později setkají, setkání v Smukke mennesker bylo naprosto geniální, neuvěřitelně vtipné a rozhodně nezapomenutelné. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol taký rozpal, že som normálne stratil orientáciu a nevedel, kde je sever! Som si myslel, že sa mi to všetko iba sníva. Polhodinu pred koncom som to musel vypnúť, pretože som valil do rachoty a tam som premýšľal, že ako to asi skončí. Potom som si ch iba predstavil, vlastne som ich videl akoby z veľkej výšky a hnedˇ mi to bolo všetko jasné. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu až do úplného záveru, na vlne neskutočného sarkazmu “nesúci” sa snímok, ktorý ma spočiatku tematicky príliš nenadchol. A zrejme práve preto, som pochopenie vo svojom vnútri, hľadal akosi ťažšie ako inokedy. Vysoké hodnotenie ale chápem (!), lebo s niečim obdobným, originálnym, sa divák tak často veru nestretne. Kým si to iní “užili”, moja osobnosť z počiatku pomerne solídne trpela. Odstupom času som si napodiv akosi “zvykol”, pričom záverečné rozuzlenie rapídne zlepšilo moje dojmy. Dáni sú svojou tvorbou skrátka “iní”, a i keď pre tento krát minuli moje zmysly, ich tvorba si rešpekt plne zaslúži. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Druhý netradiční povídkový film o sexu, který jsem v poslední době viděl, přičemž každý reprezentuje jiný stupeň scénaristické odvahy. Zatímco Australani se s tím v The Little Death nepárali, Dánové se s tím neserou. Storky jsou podané hezky natvrdo, jako by vás někdo přetáhl robertkem přes hubu. "Milí lidé" končí - v trierovském stylu - jako bizarní, hořká komedie, což je skvělá katarze po ultimátní, skandinávské depce, která na diváka padne na začátku filmu. Taneček kolem stromečku 10/10. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Taková bomba to zase nebyla... Herci jsou sice vynikající (Ingeborg mi bylo dost líto) a závěr mne docela odzbrojil, ale ty mezihry s detaily, které měly šokovat, resp. pobavit, mi zas tak kulervoucí nepřišly. Už jsem na leccos zvyklý, kór u Dánů, v jejichž filmech předem tuším nějakou tu perverzi pomalu každých deset minut. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama