Reklama

Reklama

Oběť

  • Čína Zhao shi gu er (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladého generála Zhao Shua, který se vrací z vítězné bitvy, nadšeně zdraví celé město. Pro ješitné srdce bývalého velitele císařských armád Tu'ana Gua to je krutý okamžik. Jelikož se vrtošivý císař síly svých generálů obává, využívá každé příležitosti, aby je poštval proti sobě. Tu'an Gu se proto rozhodl císaře odstranit, a jeho alchymista již chystá lektvar, který Tu'ana brzy zbaví všech příkoří… Krvavý palácový převrat a smrt císařských rodičů přežije jen nemluvně, kterého se ujme doktor Cheng Ying. Podaří se tomuto sirotkovi pomstít celou dynastii? Výpravné historické drama o krvavé pomstě je dílem Kaige Chena, prvního čínského režiséra, který získal Zlatou palmu v Cannes. Jeho zatím poslední snímek Oběť se v roce 2011 dočkal významných ocenění také na festivalu asijských filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

kinderman 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu (rodina bezvýznamného lékaře chycená v síti krvavého palácového úkladu) je skvělá a napínavá, přestože divák z anotace na přebalu DVD tuší, jaké bude vyústění. Druhá polovina, pokrývající následujících 15 let, zdaleka není tak soudržná, celý plán pomsty zavání scenáristickou konstrukcí a zachraňuje ji jen lesní (akční) sekvence. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nejsem Fuka, ale u tohohle filmu jsem i já pocítil nutkání přemýšlet, co všechno dělají postavy špatně, jak nad ničím neuvažují/ uvažují špatně; a jak kdyby přemýšlely trochu víc, mohl mít film půl hodiny... A to je pro mě pak těžké si film užít a s hrdiny sympatizovat. Začátek se povedl, pak jsou snesitelné hlavně scény s Xueqi Wangem. 50 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celu prvu polovicu filmu som si hovoril: vau, cinania konecne natocili dramaturgicky vyvazeny film. Ale v druhej polovici sa film uplne rozpadol. Zapletka ohladom pomsty prestala uplne fungovat a zaver, ktory mal byt vrcholom filmu som od nudy ledva dopozeral. Skoda. Premarnena prilezitost. Ale za prvu perfektne fungujucu polovicu predsa len 3 hviezdicky davam. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herecký a výpravne zase raz bezchybné. To, že Chen je vizuálny majster je podľa mňa jasné každému, kto videl aspoň 2 jeho filmy. Obeť, ale variuje motívy aké ho preslávili a čím sa viac blížime k súčasnosti tým menej majú tieto historické fresky divákovi čo ponúknuť. Pretože epickosť bitiek sa nedokáže vyrovnať charakteristike a jemnocitu s akou musí narábať režisér s postavami. To že dokáže roztiahnuť úvod a základnú zápletku do hodiny je síce majstrovstvo ale dychberúci úvod musí zodpovedať záveru a to sa tu nestalo. Nie nudné, ale čakal som skrátka niečo viac. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale čekala jsem nějakou tradiční "bojovku", o to příjemněji jsem byla překvapená působivým dramatem o pomstě a o nelehké a sporné cestě k jejímu naplnění. V historických kulisách má i ten pro Evropana nepochopitelný patos své opodstatnění a jedinou výtkou tak zůstává příliš dlouhá stopáž a zbytečné opakování klíčových momentů. Viděno během Season Challenge tour 2015. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Film vychází z čínské divadelní hry "The Orphan of Zhao" pocházející z 13. století z období Yuan, kdy Číně vládla dynastie mongolských Bor džínů. Hra byla vůbec první čínskou divadelní inscenací hranou evropským divákům. (Conspi)

Reklama

Reklama