Reklama

Reklama

Organický chemik z Los Angeles Andrew Brewster (Seth Rogen) vrazil své životní úspory do vývoje a nyní uvádí na trh ekologický, účinný a pro životní prostředí bezpečný domácí čisticí produkt. Přes tyto atributy má problémy s jeho prodejem distributorům a maloobchodníkům. Naplánoval si obchodní cestu přes celou zemi s cílem vytvořit prodejní místa pro různé společnosti, počínaje New Yorkem a končíc Las Vegas. Během svého pobytu v New Yorku se Andy chce zastavit  v New Jersey u své matky Joyce (Barbra Streisand), se kterou se moc často nevídají. Nechce jí říkat o svých prodejních neúspěších, protože ví, že se to neobejde  bez připomínek. Joyce zaměří pozornost na to, že Andy nemá přítelkyni a že jeho život postrádá romantiku. Joyce ovdověla, když mu  bylo osm a nikdy se už nevdala, ani nikoho neměla. To zase trápí Andyho. Rozhodne se nakonec matku vzít na cestu s sebou. Osm dní, tři tisíce mil a jedna matka - to udělá s  výletem divy. Čím dál jedou, tím víc se sbližují... (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (116)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak mám takovej blbej pocit, že tenhle film natočili jenom proto, že do něj nějakým zvláštně záhadným způsobem uhranuli Barbru Streisand. Celejch těch 95 minut totiž bylo naprosto zbytečnejch a když bych tenhle film neviděl, nic by se nestalo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $37,134,215Tržby Celosvetovo $41,300,000Tržby za predaj DVD v USA $6,465,742 //počet predaných kusov 360,874║ vrcholová dôchodcovská nuda, na vyše svojou ukecanosťou otravná /20%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY CHCEŠ STRÁVIT TÝDEN SE SVOU MATKOU V JEDNOM AUTĚ?“ … ,,VÍC, NEŽ COKOLIV NA SVĚTĚ!“...... /// Andrew je frajer (?), co vybádal mikroemulzní suspenzi, která spojuje přirozené čistící schopnosti kosovýho i palmovýho oleje a sóji. Ble, ble, ble… na úvod se vykecávaj, vona (jako máma) nemá chlapa, von (jako syn) taky ne (ani dokonce holku) a dvacet minut v řiti. Konečně vyrážej a myslíte, že se to zlepší? (tak schválně – jak moc?) Aspoň už nekydaj vo těch intimních rodinnejch tajemstvích a můžou se věnovat prodeji. Bohužel Andrew je trapnej prodejce a aby těch trapností nebylo málo, máme tu trapnou zastávku u známejch – neznámejch lidí. … Tož, další z těch road movie, kdy se dítě s rodičem víc poznávaj. (jasně že se znaj…, jen se poznaj ještě víc!) Dozvědí se něco novýho, prožijou malý soukromý zklamání, objevy (i takový ty dojemný), ale sorry, mě tyhle vobyčejný příběhy z vobyčejnýho života vobyčejnejch lidí, kteří vlastně ani nemaj co ukazovat, moc neberou. Možná, že je to taková standardní road movie, která si svoje příznivce koupí pár vtipnejma momentama, nebo happy endem, či snad tím, že všichni voláme mámě (aha, tak upřímnou soustrast). Ale rozhodně není nestandardní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu poznat americký velkoobchody. 2.) Jsem ženská s menopauzou. 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Miluji trapné okamžiky a tak je Výlet s mámou ideální film pro mě. No spíš vlastně nenávidím trapné okamžiky a tak mne tento snímek moc nezaujal. Obsahuje totiž jen spoustu neoriginálních keců a lehce předvídatelných trapností a těch pár vtípků to nezachrání. Přesto odvážně uděluji i druhou hvězdu za jeden okamžik plný pozitivní energie, který mne v závěru zaskočil. Kdo však rád cestuje se svou matkou v autě a poslouchá přitom cédéčko o hermafroditech, ten bude s hodnocením určitě někde jinde. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Těžko bych spočítal, kolik jsem už viděl komedií, ve kterejch se na cestu autem vydá nějaká "povedená" dvojice. Ale určitě jsem ještě neviděl, že by tu dvojici tvořila matka se synem. Moc jsem nevěděl, co od toho čekat, ale Seth Rogen se objevil v několika celkem slušnejch komediích, tak jsem myslel, že to snad nebude úplně špatný. Bohužel to je hodně špatný. Jako komedie to nefunguje vůbec. Spíš se to tváří jako nějaký drama o tom, jak syn s matkou k sobě hledaj nějakou cestu. Jenže je to strašná nuda, kde všechno probíhá podle očekávanýho scénáře. Žádný překvapení, jenom samý trapný klišé. Na celym filmu se mi líbil snad jenom ten obří biftek, co si Štrajsandka objednala. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová jednohubka o tom jak je důležité mít mámu. Seth Rogen jede na volnoběh, ale i tak hodí čas od času zničující fór nebo neotřelý nápad. S Barbarou Streisand jim to skvěle šlape. Kdybych měl dceru, taky ji pojmenuju pan Pickles. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V téhle americké rodinné komedii režisérky Návrhu nebo 27 šatů Anne Fletcher si sice hlavní hrdinka (název praví vše) naporcuje v jedné texaské hospůdce pořádný steak, jinak je ale trip její a jejího synka nesmírně dietní. I průměrný divák totiž očekává něco víc než jen bezvýraznou variaci na oprýskané schéma. Na jeden večer s přítelkyní/matkou/dědou/papouškem to samozřejmě stačí bez problému, se sáhnutím po stejném filmu za několik let to ale vidím bledě. Jakmile totiž jedna z postav po patnácti minutách děje zvedne telefon, divákovi hned vše docvakne. To bylo tak. Vystudovaný organický chemik Andrew Brewster je takový vtipný suchar, který dennodenně promazává ze záznamníku zprávy od mámy („I kdyby mému penisu narostlo oko, neřekl bych ti to.“). Vymyslel cosi velkého, co spojuje přirozené čistící schopnosti, není to toxické a stálo ho to pět let života a stovky zelených bankovek. Jenže o jeho výrobek je prachmizerný zájem. Mámě kecá, že další z mnoha pohovorů dopadl slušně, ta mezitím řeší, proč synek nemá štěstí na opačné pohlaví. Tihle dva se pak na základě jednoho neživotného rozhovoru „á la musím se ti s něčím svěřit, synku“ vydávají na spanilou osmidenní jízdu napříč Amerikou, aby Andrew konečně uspěl (na obou frontách) a matka-vdova Joyce potkala dávnou lásku (jen o tom zatím neví). Tahle standardní road movie samozřejmě osloví úzký výsek z publika, který se naladí na svéráznou matku prahnoucí po slevách, i na mizerného obchoďáka s tváří tentokrát docela umírněného, přesto po letech už trochu otravného Setha Rogena. Ten si vybudoval poměrně nezáviděníhodnou pozici. Jeho doménou jsou (ztřeštěné i ty krapet inteligentnější) komedie, a holt když se divák nesměje, dá mu to pěkně sežrat. Snaha v té neuvěřitelné záplavě filmů udělat něco trochu jinak a odlišit se od zástupu ostatních kolegů (na pracovní cestu si vezme matku) nevychází. Nepomáhá tomu ani samotná Barbra Streisand, která naposledy zazářila v inteligentní romanci Dvě tváře lásky, ve které léta páně 1996 hrála a za níž také stojí jako režisérka. Od té doby (vyjma dvou ze tří dílů taškařice o tom, jak byl něčí fotr pořádnej lotr) ticho po pěšině. Chemie mezi nimi je poměrně málo hmatatelná, přímých direktů na bránice zas tolik není, dojemných momentů by pohledal. Výsledek je totiž zoufale neoriginální. Postavy se dostanou do několika slepých uliček, nikde se pořádně nezdrží, zase bez větších obtíží vyběhnou ven, aby nakonec beztak došly ke smíření a relativní spokojenosti. Pokud tu chtěl někdo vydolovat hřejivou lidskou komedii, po které by divák hned vytáčel matčino telefonní číslo, tak nepochodil. Klouzáním po povrchu ještě nikdo jaro neudělal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Smrťáckej usínák aneb komedie, která se rozjede dvacet minut před koncem scénkou s pojídáním vobřího stejku... wait, what? Apropo jak to, že se ještě nechytlo "Seth Rogen hraje Setha Rogena", když to samý platí třeba u Giamattiho už léta? Fakt totiž začínám mít ten pocit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších Rogenových filmov. Už samotný námet je podpriemerný. Úpenlivá starostlivosť matky o syna nemá čo také zaujímavé ponúknuť. Rogen tu hrá priemerne, bez tradičnej vtipnej, charizmatickej "Rogenovštiny". To čo robí Rogena Rogenom sa tu jednoducho stratilo. Situáciu trocha zachraňuje B. Streisandová, ale na priemer to nestačí. Celkový dojem z filmu je šedivý ako skapatá myš a nemôžem sa ubrániť pocitu zbytočnosti. U Rogena celkom nezvyčajné, sklamanie je preto na mieste. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Opičí láska po "streisandovsku". Andy je třicátník, který dělá mámě jen samou radost. Má to jeden háček. Nedá se s ní pro její přehnaně starostlivou péči vydržet. Už s ní sice dávno nebydlí, ale ta v něm stále vidí svého malého chlapečka jako kdysi. Andy spojí příjemné s užitečným. Příštích osm dní mu bude dělat na jeho prezentační obchodní cestě po firmách, ve kterých nabízí vlastní vědeckou metodou vyvinuté revoluční produkty v oblasti čistících bioprostředků, společnost jeho věčně upovídaná a nesnesitelná matka. Pracovní, i tak trochu objevný výlet, pokud jde o zjištění identity jeho skutečného otce, na který vzal svoji mámu v dobré víře vzorného a milujícího syna, se rázem mění na výlet za trest. Máma, co v noci s oblibou chroupá lentilky, v autě se baví poslechem nemožné audio knihy a navíc ani na minutu nezavře klapačku, to není máma, ze které by vřískal nadšením. Jenže ohradit se proti jejím způsobům a projeveným mateřským citům, hodným synům jako je Andy nepřísluší. Ačkoliv pohár svaté trpělivosti není bezedný, zvláště když se Andymu na cestě napříč státy, přestává pracovně dařit. Málo zapamatovatelných scén je synonymum pro tuhle komedii režisérky a příležitostné herečky Anne Fletcher. Její filmy rozhodně nepřekypují tvůrčí originalitou, ale ani se nepotácí mimo divácký zájem. Má za sebou divácky úspěšné hity (Let´s Dance + Návrh) a angažováním herecké legendy Barbry Streisand do jedné z hlavních rolí, se jí mohly otevřít stavidla inteligentních komedií, které by ukázaly, jak režisérka umí pracovat s náročnější látkou. Bohužel, slabě napsaný scénář neposkytoval velký režijní rozlet, a tak zůstalo jen u obyčejně podaného i zahraného filmu. A to si troufám tvrdit, že herci byli lepší, než fádní obsah s nenápaditě vystavěným příběhem, který postupně přejde až do dojemné polohy, která filmu překvapivě svědčí. Ono je také těžké chtít po hercích nějaké dobré gagy, když jim scénář skoro žádné nepředepsal. Dohromady tvoří asi jen slabou pětinu filmu, což je na komedii dost mizerné číslo. I přes nízký výskyt gagů a absenci výraznějších scén, bych výsledek neviděl tak zle. Seth Rogen hraje svého starého mládence sympaticky a stará škatule Barbra Streisand se postupem času promění v milou dámu, která už nebude vůbec otravná. Na filmu oceňuji, že nesklouzl do hlubin scenáristických laciností souvisejících s ultrasnadným předvídáním děje. Předvídatelné to je, ale zdaleka ne tak ultra. Divák například zůstane ušetřen scény, ve které by zoufalá matka za syna orodovala u firem nabízejíc za něj nějakou podvratnou metodou jeho neprodejný produkt. Nedojde ani na scénu, ve které by se svého syna pokusila za každou scénu seznámit s nějakou sympaťandou. Dokonce i konfliktních scén syn vs. matka je minimum. Na tyto trapné a otřepané scény naštěstí, a pro dobro filmu, nedojde. Někoho by mohlo napadnout, že když je ve filmu přítomna Yvonne Strahovski, že by ta případně mohla pro Andyho představovat potencionální známost. Tahle fešanda je však ve filmu těhotná s Colinem Hanksem a zdrží se jen ve dvou obrazech, takže velké zklamání pro ty, kteří se na ní těšili. Ve výsledku nečekejte žádnou třeskutou komedii plnou hype gagů. Vznikl spíše road movie s komediálními prvky a s reklamou na lentilky M&M´s. Přítomnost herecké legendy, která jim tuhle reklamu ve filmu dělá, je potěšující. Z filmu mám vesměs přijatelný, sympatický dojem, i když samozřejmě mohlo to dopadnout lépe a místy nenápaditý až nudný dojem se neodboural. 60% () (méně) (více)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Aby něco mohlo bejt komedie, tak tam musí bejt něco legračního. Něco, čemu by se dalo smát. Neříkám furt, stačí třeba jednou za pět minut. Nebo deset. Nebo kurva devadesátčtyři. Tady nic takovýho prostě neni. Je fajn, že Streissandová vypadá ve stáří míň ošklivá než zamlada. A to je asi tak všechno, co se o tomhle filmu dá říct hezkýho. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To se nedá, Streisandová je nekonečně otravná, Roger neuvěřitelně nanicovatý. Protivné a přehrávané putování matky se synem mi jako divákovi způsobovalo téměř záchvaty destrukce. Chtěla jsem roztřískat počítač. Protože je pracovní, tak jsem radši vypla film. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to nejameričtější uchopení rodinný tématiky, jaký si člověk může představit. "Botox Lady Barbra" mi teda sice zezačátku hrozně připomínala vlastní mámu, takže jsem byl odhodlanej tomuhle filmu dát šanci, ale ne, nakonec konstatuju naprostou příšernost. Rogen mě až záhadně moc otravoval, samý "Mum, don't … stop talking …". No prostě uťáplej kluk, co se nešikovně žene za splněnim svýho celoživotního snu, aby ho nakonec zrealizoval jak jinak než zabrnkánim na rodinnou strunu. Jak prostý! (A jak protivný zároveň!) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná oddychová komedie, která je na "rogenovku" překvapivě poměrně slušná a tedy nepřekvapí fakt, že to není žádná velká jízda napěchovaná fóry, ale spíše je to taková poklidná road-movie. Nejedná se o nic objevného, ale člověk si z toho odnese dobrou náladu - a to nejen díky miniroli Yvonne Strahovski. ()

Reklama

Reklama